Loimuneule Lite ja mietteitä värien valinnasta

 Värien voima on yksi niistä asioista, minkä kanssa saa olla vastakkain käsitöitä tehdessä. Omat lempivärit ja mieltymykset vaikuttavat varmasti eniten valintoihin, mutta eri asia on, miltä nuo lempparit näyttävät yhdessä. Upeankin työn mahtavuutta latistaa keskenään riitelevät tai toisiinsa hukkuvat sävyt. Sama toimii toiseen suuntaan; yhteen sopivat tai toimivan kontrastin synnyttävät sävyt tukevat toinen toistaan ja  sytyttävät vaatteen eloon! 

Itse suosin usein vastavärejä sopivassa suhteessa tai valitsen tehostevärin, minkä poimin kankaan sävymaailmasta. Musta ja valkoinen on lyömätön pari, harmaan kanssa taas toimii mikä tahansa. Tehosteena suosikkejani ovat jo vuosia olleet pinkki, keltainen, petrooli ja  minttu, joiden rinnalle tänä vuonna on hiipinyt myös laventeli. Yleensä katson sitä, että värit näyttävät rinnakkain olevan toimivassa harmoniassa ja sen takia esimerkiksi lankojen valitseminen on netistä ihan toivoton tehtävä.  Samalla värillä on usein lukuisia eri sävyjä, jotka taittavat viileään tai lämpöiseen - ja sepä tekeekin asiasta jälleen kiintoisamman... 

Neuleissa värien valinta on mielestäni ehdottomasti se vaikein kohta. Vaihtoehtoja ja yhdistelmiä on mahdoton määrä, ja monesti niitä on hankala edes mielessään hahmottaa. En yleensä kopioi suoraan näkemiäni väriyhdistelmiä muiden neuleista, mutta saatan poimia inspiraatiota ja soveltaa sellaista, mikä miellyttää omaa silmää. Ja hei vinkki: kun kirjoittaa Pinterestiin "colour palette pink" (vaihda väriksi haluamasi), näet kuvina pitkän listan ehdotuksia yhteen sopivista comboista!

Olen pitänyt vahvuutenani sitä, että osaan yhdistellä värejä taiten, mutta tämän villiksen kohdalla oli usko loppua! Ostin alkusyksystä pinkin, viljan keltaisen ja poltetun oranssin väriset lankakerät, koska ne näyttivät vierekkäin aivan ihanalta yhdistelmältä. Yhdistin kirkkaat sävyt turvalliseen harmaaseen ja aloin neuloa paitaa Novitan Kaarrokeneuleet-lehdestä löytyvällä Agneta-paidan ohjeella. Olin tehnyt vastaavan jo kesällä hempeämmissä sävyissä lahjaksi ja nyt halusin jotain räväkämpää. Päästyäni neuleessa hihojen kuvioihin, tajusin, ettei yhdistelmä kerta kaikkiaan toimi. Ihan järkky värioksennus, jonka pulma oli se, että värit eivät olleet kuviossa pohjaväriä vasten, vaan sekoittuivat liikaa. 

Ei muuta kuin purkuun siis. Siinä vaiheessa koko Agneta alkoi tökkiä ja äkkipikaistuksissani ostin vastaan tulleen Villahullun Loimuneuleen ohjeen. Kuvioväritkään eivät enää tuntuneet yhtään puhuttelevilta ja pitkällisen hiulaamisen jälkeen jäljelle jäi ainoastaan oranssi. Lopputuloksen suhteen en nyt ole ihan varma mielipiteestäni. Istuvuus on oikein hyvä lisättyjen kerrosten kanssa ja kuvion graafisuus miellyttää. Värit sen sijaan eivät ihan täysin vakuuta, vaikka oranssi tukkaan sopiikin. Retki- ja ulkoilupaidaksi tämä sopii kuitenkin erinomaisesti. Loimuneuleen ohjeen laitan talteen, sillä tällä ohjeella voisin kyllä ilomielin neuloa toisenkin paidan.

Onko Sinulla jotkut tietyt värit, joita suosit? Miten teet värivalinnat?

Kivaa tulevaa viikkoa just Siulle, toivottavasti tämän viikonlopun auringonsäteet antoivat iloa ♥

2 kommenttia

  1. Turhan kriittinen nyt olet noista väreistä. Kyllä ne mun mielestä ihan hyvin istuu keskenään ja kokonaisuus on ihan sun värit. Oranssi ja hiukset on samat joo, mutta ei välttämättä tarvii olla just samoja värejä ja silti sopii hyvin.

    VastaaPoista
  2. Kaunis paita tuli. :) Värien kanssa on kyllä välillä pohtimista. Tuo colour palette oli hyvä vinkki.

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!