Fleur-neule eli pompuloita neitoselle











 Kuinka onnelliseksi saakaan arjessa yllättäen vastaan tuleva kauneus! Jokin odottamaton, viehättävä asia, minkä näkeminen piristää ja vetää suupieliä ylöspäin. Välillä se on luonnon muovaama, välillä taas jonkun luovan kanssaihmisen aikaansaannos. Kaupungilla talon seinään maalattu valtava muraali, hiekkarannalla santaan piirretty sydän, sympaattinen katuliituteos naapurin pihassa, metsäpolun sivusta kukkiva upea alppiruusupensas, vaaleanpunainen huvila omenapuineen autonikkunasta bongattuna, tyylikäs graffiti puistomuuntajan kyljessä työmatkan varrella, Aalto-maljakon muotoinen kanto lenkkireitin varrella. Yksi tällainen ihanuus tuli vastaan muutama päivä sitten, kun mutkan takaa eteeni avautui yllättäen auringonkukkapelto! Miten ihastuttava idea, iloa ihmisille ja hyötyä lukuisille pörriäisille. Aurinkoinen ilta ja juuri valmistunut uusi neule houkuttelivat kuvaamaan neitosta auringonkukkien sekaan ♥

Tämä neulemalli oli rakkautta ensi silmäyksellä kaikin puolin. Viime aikoina kaikissa neulomissani paidoissa on ollut pompuloita ja ne hurmasivat tässäkin. Bongasin kuvan instagramissa, sain ohjeen käsiini ja laitoin saman tien langan tilaukseen. Ohje löytyy Sandness garnin lehdestä 0221F ja mallin nimi on Fleur-neule. Paita on yksinkertainen neuloa, ainut pieni jippo on tuo hihan pompulakuvio. Jos pompulat tuottavat pään vaivaa, löydät instastani @hannakatrie siihen video-ohjeen. 

Ohjeen mukaisesti paita neulottaisiin yhdistäen Sandness garnin Kosia ja Tynn silk mohairia. Itse kuitenkin oikaisin ja kokeilin ensimmäistä kertaa Dropsin Air-lankaa. Kokeilun myötä ymmärrän viimein Airin suuren suosion neuleissa. Tuo lanka on ihan unelmanpehmeä, mielettömän kevyt ja ihana neuloa! Purkaminen ei sitten niin ihanaa ole, mutta se on toinen tarina...

Ja muksu rakastui paitaansa! Tuo on nyt ollut viikon ajan päällä joka päivä, hyvä että yöksi malttaa riisua. Pehmeys, väri ja miellyttävä tuntu viehättävät meitä molempia. Kovassa käytössä lanka on jo lyhyessä ajassa nyppyyntynyt, mutta onneksi siistittävissä villakammalla silitellen. Jos villakampa ei ole sinulle tuttu, vaikka kaapistasi löytyy villavaatteita, niin kannattaa tutustua. Sillä saa tehtyä taikoja!

Nyt mietin, että saisinkohan muokattua tuosta lasten ohjeesta itsellenikin sopivan. Sitä ennen aloitin jälleen uuden villapaidan, jossa on - ylläriylläri - pompuloita!

Ihanaa viikonloppua just siulle ♥

3 kommenttia

  1. Voi syksy, miten ihana paita viileneviin keleihin. Tosikivat nuo pompulat. Nämä tämmöset auringonkukkapellot ovat niin ihastuttavia. Meidän auringonkukille kävi köpelösti, kun ne eivät ehtineet kukkia ennen kirpsakoita yöpakkasia. Jäi siis kukkimatta ja koko kesän olin niin hellästi niitä hoitanut.

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!