Pikkusuomu- villapaita pojalle
Joulukuu, paras aika vuodesta! Tänä vuonna minua jouluttaa ihan hurjasti ja pää pursuilee ideoita lahjoista, koristeluista ja muista joulun käsitöistä. Mutta - ja iso MUTTA onkin - aika ei riitä! Päivät kuluvat hujahtamalla töitä tehden ja illatkin samoin tein... Yritän venyttää iltoja ja varastaa vartin sieltä ja vartin täältä, neuloa lahjasukkia ja ommella paitaa ja mekkoa ja ja ja ... No, ehkä on järkevintä hengittää syvään, tehdä vain sen mitä ehtii ja keskittyä joulun tekemisen sijaan siitä nauttimiseen. Käyn kiivasta keskustelua itseni kanssa siitä, kumpaa esimerkiksi lapset mielummin muistelevat isoina; äitiä, joka teki hirveän hienoja kierrekynttilöitä vai äitiä, joka istui pelaamassa heidän kanssaan. Taidan yrittää ehtiä tehdä molemmat ♥

Jouluaskartelujen välissä en malta olla postaamatta tätä ihanuutta! Pääsin marraskuun lopulla työreissulle pariksi päiväksi (ihan superharvinaista herkkua!) ja bussimatkoja ja luentoja ajatellen oli tietenkin aloitettava sellainen helppo neule, jota pystyy neulomaan ilman suurempaa paneutumista. Valitsin Neuloosiskojen Pikkusuomu-neuleen, jonka tein meidän tokaluokkalaiselle murulle. Ehdin noiden päivien aikana neuloa koko alaosan ja hihat sekä kaarrokkeen neuloin itselleni epätyypillisen nopeasti, viikossa koko paidan! 

Poika oli siis toivonut jo aiemmin kaarrokeneuletta. Neulottuani itselleni Suomu-paidan, ihastuin malliin ja tämä lasten version oli helppo valinta pojallekin. Kaava löytyi maksutta Neuloosiskojen facebook-sivulta. Lettlopin sijaan käytin lankana Dropsin Karismaa (sävyt 73 petrooli, 21 harmaa ja 05 musta), mikä oli hieman ohueampaa kuin ohjeessa oli tarkoitettu. Karisma toimi erinomaisesti, mutta sitä kului muutama kerä enemmän kuin ohjeessa mainittiin. Neuloin paidan koossa 146/152, mikä istuu ihan täydellisesti meidän hoikan 140 cm poitsun päälle. Ja hän rakastaa paitaansa! Ihan parasta nähdä neule oikeasti käytössä lähes päivittäin ♥ 

Ihania joulukuun päiviä just Siulle!

Ps. Jos erilainen joulukalenteri kiinnostaa, niin voit seurata instassa mitä meidän kotitontut Urpo ja Taneli puuhailevat tänä vuonna.

6 kommenttia

 1. Aivan ihana neule - niin kauniin värinenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ♥ Nämä värit on kyllä aika vakiintuneet miun neuleisiin :D

   Poista
 2. Iltaa!
  Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

  ❥ Iloista jouluarkea!❣

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!