Joulumuistamisia - tuunatut tulitikut ja lasimagneetit


♥ Kuosipaperit askartelua varten tarjosi Nuppu


Tämä on Käsityöblogien perinteisen joulukalenterin 20. päivän luukku. Eilinen luukku aukesi Villa Nannan luona ja huomisen luukun tarjoaa Kikiliakii.

Joko jouluvalmistelut ovat paketissa? Meillä on jo suuri osa lahjoista käärittynä, kortit lähetetty, saaristolaisleipää ja pipareita paisteltu ja maisteltu, joulupukin kanssa tärskyt sovittu ja kotia koristeltu jouluiseen malliin. Siivoaminen jää loppuviikkoon ja perinteiseen tapaan kaupassa juostaan todennäköisesti vielä aattoaamuna, mutta olen päättänyt jättää niistä murehtimisen sikseen ja keskittyä viime hetken neulelahjoihin. Koska kaikkea aikomaani en ehtinyt tehdä, lahjon osaa läheisistä lahjakortin muodossa, mikä on itse asiassa ihan hyväkin vaihtoehto. 

Pieniksi joulumuistamisiksi lasteni kanssa toimiville aikuisille innostuin tänä vuonna tekemään viime vuosina somen hurmanneita kierrekynttilöitä, joiden piti olla helppoakin helpompia. Juu ei ollut. En tiedä miten onnistuinkin tunaroimaan niin totaalisesti, mutta noin puolet ostamistani kynttilöistä päätyi kierrätysmatskuksi pakettien sijaan (instassa näitä mokia esittelinkin). Lopulta sain juuri riittävän määrän juuri riittävän sievästi kierrettyjä kynttilöitä aikaiseksi ja vähemmän sievät jätin omaan käyttöön. Oletko sinä onnistunut kierrekynttilöiden kanssa? 

Kynttilöiden kaveriksi liitin tulitikkuaskeja, joita tuunailimme Tinttaran kanssa päällystämällä jouluisesti. Timanttitarrat kruunasivat komeuden. Ihanat joulukuoseilla koristetut paperit ovat Nuppu Print Companyn nukkekotiaskarteluihin tarkoitettuja arkkeja, jotka sopivat ihan loistavasti tähän tarkoitukseen! Nupun kauniit kuosit minikoossa päätyivät  tällä kertaa tulitikkuaskien lisäksi myös lasimagneetteihin. 

Tein blogin alkuaikoina lasimagneetteja ensimmäisen kerran ja nyt vuosien saatossa suurin osa niistä on mennyt rikki. Oli siis hyvä syy tehdä uusia, silmää miellyttäviä ja suloisia magneetteja jääkaapin ovea koristamaan ja tietenkin pitämään tallessa niin ostoslistat kuin lasten taideteoksetkin. Nupun printit sopivat ihanasti magneetteihinkin lasikapussin suurentaessa kuvaa sopivasti. Ohje lasimagneettien tekemiseen löytyy täältä ja touhuun tarvitaan koruihin tarkoitettuja lasikapusseja, sopiva kuva ja läpinäkyvää liimaa sekä tietenkin magneettinappi. Mukavan meditatiivista puuhaa!

Ihanaa ja sopivan stressitöntä jouluviikkoa just Siulle ♥  

7 kommenttia

 1. Kauniita muistamisia tärkeille ihmisille! <3
  Itse en ole kokeillut kierrekynttilöiden tekemistä, mutta arvelen, että mulle kävis samalla tavalla kuin sinulle, niin siksi en ole vaivautunut edes kokeilemaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ♥ Hih, ehkä miulla on ollut vaan huonoa tuuria ja kiirettä matkassa :) Ehkä ensi vuonna testaan kuitenkin jotain muuta :D

   Poista
 2. Hei, ihaa blogi sinulla, liityn lukijaksi. Olen tehnyt noita kierrekynttilöitä useita kertoja. Ja aina ovat onnistuneet, mutta ainoastaan parafiinista valmistetut. Steariinikynttilöistä EI onnistu. Täällä niistä lisää:
  - https://sinipellavainen.blogspot.com/2020/12/kiemurtelevat-kynttilat.html
  - https://sinipellavainen.blogspot.com/2020/12/kiemurtelevat-kynttilat-osa-ii.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinipellavainen, ihana kuulla ♥ Nämä käyttämäni ovat olleet 90% parafiinia, en tiedä vaikuttaako se (Tigerin). Kauniita kynttilöitä sinulla ♥

   Poista
 3. Hei, ihaa blogi sinulla, liityn lukijaksi. Olen tehnyt noita kierrekynttilöitä useita kertoja. Ja aina ovat onnistuneet, mutta ainoastaan parafiinista valmistetut. Steariinikynttilöistä EI onnistu. Täällä niistä lisää:
  - https://sinipellavainen.blogspot.com/2020/12/kiemurtelevat-kynttilat.html
  - https://sinipellavainen.blogspot.com/2020/12/kiemurtelevat-kynttilat-osa-ii.html

  VastaaPoista
 4. Kauniita kynttilöitä ja askarruksia.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!