Pari paitaa ja ohje pitsisomisteen kiinnitykseen
Oi ihana joulukuu ♥ Aika, jolloin omat lapset heräävät aamuisin viideltä avaamaan joulukalenteria ja etsimään tonttuja (jos tonttujen tolvailut kiinnostavat, seuraathan instagramiani), töissä lapset alkavat olla enemmän ja vähemmän loman tarpeessa niin kuin me aikuisetkin, lahjastressi hiipii kintereillä ja siivotakin kannattaisi. Huomaan kuitenkin tänä vuonna löytäneeni melko hyvän balanssin kaikkeen tähän. Joulu tulee vähemmälläkin hösäämisellä ja paniikkiompelun sijaan on kivempaa neuloa hiljakseen luvattoman huonoja jouluelokuvia katsellen. 

Ennen näitä jouluisia hulinoita ompelin pari pertsaa itselleni. Joustocollege molempiin on Lalialta. melko ohutta ja sopivan napakkaa. Harmaan paidan kanssa turvauduin luottoratkaisuuni eli pitsikaulukseen ja lopputulos oli ihana. Pitsikauluksista olen saanut aiemmin kysymyksiä ja sen takia otinkin pari kuvaa kiinnittämisestä. Simppeli juttu, kokeile vaikka!

Kun suunnittelet pitsikauluksen kiinnittämistä, huomioi kauluksen muoto pääntietä leikatessasi. Huolittele pääntie valmiiksi ja neulaa sen jälkeen pitsi pääntielle. Aloita reunasta ja olkapäistä. Tämä kannattaa tehdä siten, että paita on päällä, niin näet kuinka se asettuu. Ota sitten paita pois ja neulaa pitsi kokonaan kiinni. Mitä tiuhempaan neulaat, sen parempi. Tähän voisi käyttää myös sprayliimaa.


Varsinainen kiinnittäminen tapahtuu ompelukoneen suoralla ompeleella. Ompele pitsin värisellä langalla ja pitsin kuvioita pitkin ensin suuremmat linjat ja sitten tarpeen mukaan pienempiä linjoja pitkin. Ommellessasi huolehdi, ettei kangas veny pitsin alla. Jos kangas on kovin joustava, voisi revittävä tukikangas olla hyvä vaihtoehto kankaan alla. 


IIhanaa ja stressivapaata joulun odotusta just Siulle ♥

4 kommenttia

 1. On kyllä kauniit ja käytännöllisen näköiset paidat! Mistä noin ihania pitsikauluksia saa hankittua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Juurikin käytännölliset, töissä just hyvät :) Omat kaulukset olen tilannut Aliexpressin kautta, mutta Suomesta saa ainakin Majapuulta.

   Poista
 2. Niin kauniit paidat olet itsellesi ommellut. Ihana aurinkokin pilkahtelee kuvissa.
  Onnellista joulun aikaa Sulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ♥ Toivottavasti joulu on onnellinen teilläkin ♥

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!