Laukkuja äitienpäiväksiBlogiyhteistyö Almandiinin kanssa, kuosikankaat saatu.


Äitiys. Tuo suuria tunteita herättävä titteli, jonka kantamiseen kuuluvat hetkistä kirkkaasti suloisimmat, kauneimmat ja sydäntä pakahduttavimmat, mutta myös raskaimmat ja pelottavimmat. Matka, joka on yhtä aikaa ihana ja kamala, toisaalta niin luonnostaan tuleva, mutta samalla äärimmäisen vaikea. Äitiys on ainakin itsestäni saanut esiin niin parhaimmat kuin pahimmat puoleni ja antanut samalla minulle enemmän kuin ikinä olisin uskonut. Onnea on se, että olen saanut matkalleni äitiyden koukeroita jakamaan monta huikeaa äitikollegaa. Vertaistukea, lämpimän olkapään nojattavaksi, konkreettista apua arjessa, kuuntelevan korvan niin ilon kuin murheen hetkellä. Onneksi tästä hommasta ei tarvitse yksin selvitä, vaan rinnalla on ihania ja rohkeita naisia ♥

Eilisenä äitienpäivänä halusin luonnollisesti muistaa omaa rakasta äitiäni, jonka apu ja neuvot ovat olleet kultaakin kalliimpia niin omassa äitiydessäni kuin kaikessa muussakin. Sellaista asiaa ei ole, mitä ei äitille olisi voinut puhua ja mikä parasta, se puhuminen auttaa aina. Huonoina päivinä kannattelee myös äidiltä opittu mantra siitä, että kaikki järjestyy aina lopulta. Lahjansa arvoinen on myös  anoppini, joka on todellinen arjen supersankari ja aina valmiina ojentamaan kätensä perheemme puoleen. Vilpitön, luotettava ja ehdottoman sydämellinen mummi. Lisäksi halusin muistaa äitienpäivänä ystävääni, joka on joutunut viime aikoina elämän murjomaksi ja silti jaksanut olla lapsilleen ihana äiti sekä minulle hyvä ystävä.

Sain Almandiinilta ommeltavakseni kivoja, laukkuompeluihin sopivia puuvillakankaita, joten lahjapulma oli sillä ratkaistu. Kankaista löytyivät juuri saajiensa näköiset kuosit ja värimaailmat.  Kultaiset puut ja tuo vaalea metsäkangas ovat tainneet jo loppua, mutta tyylikästä Asanohaa löytyy vielä. Almandiinin kankaisiin ei ole koskaan tarvinnut pettyä, ne ovat aina yhtä laadukkaita ja kauniita! Jos tuo aitoja japanilaisia kankaita myyvä liike ei ole vielä sinulle tuttu, niin kannattaa käydä kurkistamassa. Kuviollisiin kankaisiin yhdistin kotoa löytyviä yksivärisiä kankaita. Laukkujen renkaat ja lenkit on kierrätetty vanhoista risoista laukuista.

Isompien laukkujen kaava on Swoon patternsin Bonnie bucket bag ja pieni olkalaukku niinikään Swoonin Heidi foldover clutch. Ohjeet olivat selkeät, kun niitä lähti vaihe vaiheelta tukitsemaan ja etenemään (kun ensin oli selvinnyt viheliäisimmästä osasta, eli tukikankaiden leikkuusta ja silityksestä). Omaa työtäni hankaloittivat liian pitkät vetoketjut, sillä metalliketjua oli vaikea lyhentää siististi. Ohjeista poiketen tein molempiin malleihin olkahihnat liukusäädöllä, jotta laukun saaja voi pitää hihnan haluamassaan mitassa. Molemmat mallit ovat sellaisia, että pistän ne visusti talteen, sillä näitä aion tehdä toistekin. Laukkuompelu itse asiassa yllätti iloisesti ollen mukavampaa kuin luulinkaan. Näpertelyä ja tarkkaa työtä kyllä, mutta joutuisaa ja kiinnostavaa. Trikoovaatteiden ompelijalle on hyvää vaihtelua välillä ommella myös napakoita, kudottuja kankaita. 

Toivottavasti Siullakin oli ihana äitienpäivä ♥

14 kommenttia

 1. Olet ommellut upeita laukkuja, todella vaihtelua trikoovaatteiden lomaan. Varsinkin kultaisia puita kantaisin olallani, nätti ja tyylikäs laukku, omien farkkulaukkujen vaihteluksi. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmeli ♥! Näitä on kyllä mukava tehdä, saattaa olla, että joululahjoiksi valmistuu pari :) Kultaiset puut ihastuttivat minuakin eniten.

   Poista
 2. Upeita laukkuja! Noista ovat varmasti lahjansaajat ilahtuneet.

  Minun mummoni toisteli samaa kaiken järjestymisen mantraa, jossakin vaiheessa teini-ikääni äiti alkoi käyttää sitä myös, ja nykyään huomaan jo itsekin siihen turvautuvani. Parasta siinä on, että se on ainakin tähän mennessä pitänyt paikkansa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Saman mantran aion ehdottomasti myös omille lapsilleni opettaa ♥ Kiitos Nyyti!

   Poista
 3. Ihanan laukkuja. Laitan itsellenikin ohjeet talteen. Olisiko sinulla vinkata mistä saisi hyvää tukikangasta laukkujen ompeluun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Elina ♥ Omat tukikankaat olen ostanut Eurokankaasta, se ohut kudottu on ollut hyvää. Ja lisäksi silitettävä tukihuopa sitä vaativiin kohtiin. Odotan kyllä, että joskus taas pääsen Karnaluksiin täydentämään tukikangasvarastot, siellä on hyvät ja edulliset :)

   Poista
 4. Totuuden sanoja äitiydestä ja kauniita sanoja omasta äidistäsi sekä anopista❤️
  Ja miten ihana olitkaan kun ystävääsikin noin muistit.
  Ja varmasti suuria onnen tunteita herätti kaikissa laukkujen saajissa kun saivat noin upeat laukut😊

  Osaat kyllä niin upeasti yhdistellä kankaita ja kuoseja. Laukut ovat niin hienot!

  Aurinkoa ja lämpöä sinne suunnalle toivotellen, Saija 😊


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaikuttivat saajat ilahtuneilta :) Kiitos kauniista sanoistasi Saija ♥ Ihanaa kesän alkua teillekin!

   Poista
 5. Upeita laukkuja, varmasti mieluisia saajilleen.. 😊

  VastaaPoista
 6. Kauniita laukkuja! Tuo korkkipohjainen on oma suosikkini. :) Itselläni on kans haaveissa kesälomalla "tekaista" pari laukkua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ♥ Tsemppiä laukkuompeluihin :) Minäkin ajattelin itselleni tuollaisen clutchin vielä tehdä, ihan loistava malli ja sopivan kokoinenkin.

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!