Tereillä särmää! - Meikkilaukut terejalkaa käyttäen










Blogiyhteistyössä Pfaff Suomi

Jestas mikä kuumuus iski, kun palasimme kotiin! Emme kyllä olisi parempaan saumaan voineet mökkilomaamme ajoittaa, kun saimme kovimmat helteet viettää Saimaan rannalla ja nukkua viileässä aitassa. Tämä ensimmäinen päivä kaupungissa tuntuu jokseenkin läkähdyttävältä. Mutta ei, silti en valita tästä. Mielummin tukahduttava helle kuin auton kaivaminen kinoksen alta, kurahousujen kiskominen lasten jalkaan tai loskassa tarpominen. Jatku vaan kesä vielä kauan!

Ompelin muutama viikko sitten reissujamme varten tällaisia isoja pussukoita. Onko nimitys nyt sitten meikkilaukku, kempparikassi vai toilettipussi, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Halusin itselleni kunnolla ison pussukan, johon saisin pakattua kaikki lomalla tarvitsemani purnukat ja putelit. Lapsille riitti vähän pienemmät. Koska pusseista tuli kuitenkin melko kookkaat suhteessa lasten hammasharjoihin, pakkasin lomaa varten lasten sukat ja alusvaatteet näihin. Helpotti suuresti niiden löytämistä, kun ne olivat erillään muista vaatteista. Nämä ovat siis käytössä hyväksi havaittuja.

Ompelin pussukat Villa ja Villa-blogin ohjeella, joka on äärimmäisen tarkka ja selkeä. Ohjeessa on mitat näihin molempiin kokoihin. Kaikkiin pusseihin tein taskut toiseen sisäsivuun, mutta olisi voinut kyllä tehdä molempiin. Lisäksi jonkinlainen tilanjakaja voisi olla hyvä isommassa (tai sitten voi tehdä kuten minä; laitoin isoon pussiin kolme pienempää pussia). Kankaana ruusuisessa ja kettukuvioisessa on päällä puuvillapellava ja dinopussissa napakka puuvilla. Kankaat ovat tietenkin Almandiinilta ♥  Päällikankaat tuin silitettävällä tukikankaalla ja vuorina on itsessään jämäkkä enstex. 

Ompelin pussukoihin eka kertaa elämässäni tereet, kuten ohjeessakin kehotettiin. Olen aina ajatellut sen olevan jotenkin hankalaa tussaamista, mutta eipä se ollut. Ostin näihin valmiit terenauhat paikallisesta kangaskaupasta ja surruutin menemään. Ihan huippuapu löytyi jälleen ompelukoneeni (Pfaff Quilt expression 4.2) varustelaatikosta, nimittäin terejalka! Terejalassa on ura, johon tereen nyöri ohjataan, jolloin tikkaus pysyy täsmälleen halutussa kohdassa koko matkalla. Valmiin terenauhan kiinnittämisen lisäksi terejalkaa hyödyntäen voi ommella nauhat omasta haluamastaan kankaasta tai vaikkapa valmiista vinonauhasta. Sitä pitää joskus kokeilla. Terenauha on siis koristenauha, jossa kangasnauhan taitteessa kulkee nyöri. Nyörin ansiosta tere pysyy pyöreänä ja napakkana. Halutessaan tereen voi tehdä myös ilman nyöriä, jolloin esimerkiksi taskun reunaan voi tehdä kontrastivärisen litteän tereen.  Tereet sopivat koristeeksi laukkuihin, pussukoihin, penaaleihin, koristetyynyihin, urheiluvaatteisiin yms. Syksymmällä heijastintereet olisivat ulkovaatteissa kätevät.


Ainakin omaan silmääni pussukat näyttävät paremmilta tereiden kanssa. Jos terejalkaa ei omasta koneestasi löydy, pärjäät varmasti myös vetoketjupaininjalalla, mutta se vaatinee hieman enemmän tarkkuutta tikin ohjaamisen suhteen. Oletko sinä tereitä ommellut? Mihin olet niitä käyttänyt?



Hykerryttävän helteistä loppuviikkoa just Siulle ♥

31 kommenttia

  1. Tosi kauniit meikkilaukut! Tereet antavat ilmettä niihin upeasti. Enpä ollut kuullutkaan terejalasta. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  2. Oot taitava! Hienot pussukat, tereet antavat kivaa ryhdikkyyttä ja särmää.

    VastaaPoista
  3. Pussukoita pitäisi tehdä minunkin. Yhden aloitin jo mökillä kirjovirkkaamalla, mutta muutama muu pitäisi ommella, koska virkkaaminen on niin hidasta. Ompelua varten tätä samaa ohjetta olinkin jo katsonut, niin tämä oli oikein mukava tarkennus siihen. Esim. tuota kokoa olin miettinyt. Muistaakseni minulla on myös tuollainen paininjalkakin, niin tulipa hyvä syy kokeilla sitäkin. Että tämä sattui nyt olemaan ihan kuin minulle kirjoitettu postaus, kiitos paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virkatusta pussista tulee varmasti hieno, mutta totta, aikaa se vie enemmän :D Mahtava juttu, että oli juuri osuva, kiitos Maarit ♥

      Poista
  4. Kylläpä oletkin tehnyt kauniita pussukoita. Tereet tekevät niistä niin viimeistellyn näköisiä. :)

    VastaaPoista
  5. Kyllä on nätit pussukat tai mäskipussit niin kuin meillä on aina sanottu :D Nuo terveet on kuin piste iin päälle!

    VastaaPoista
  6. Eikä miten upeita pussukoita! Kelpaisi kyllä minullekin (itse en vain osaa ommella noin hyvin). :D

    VastaaPoista
  7. Tyylikkäät pussukat kauniista kankaista. Tereepaininjalka on yksi oma suosikkini. Oon käyttänyt sitä mm. sisustustyynyissä. ilmeestä tulee kivan viimeistelty. Niin näissä toilettilaukuissakin. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niissä tyynyissä tämä on kyllä varmasti mainio, pitää itsekin kokeilla, jos saisin aikaiseksi. Kiitos Sanna ♥

      Poista
  8. Ihanat pussukat!! Niin kankaat kuin koko lopputulos, noi tereet kyllä tekee ihan erilaisen huolitellun ilmeen, täytyypäs laittaa hankintalistalle!

    VastaaPoista
  9. Ihastuttavan siistejä ja kauniita pussukoita ❤️ Terveet antavat kyllä viimeistellyn ilmeen.

    VastaaPoista
  10. Kauniit pussukat, kyllä tereet vaan tuo sen viimeistellyn ilmeen.. Tuo ruusukuosi, ❤❤..

    VastaaPoista
  11. Mielettömän upeat! Tykkään tereistä, mutta en ole niitä lisäillyt, koska tavisjaloille niiden ompelu on, noh, syvältä ja äärimmäisen hankalaa. Tuo jalka voisikin olla vastaus tähän tereiden välttelyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anni ♥ En miekään ole edes harkinnut ennen, mutta tämä oli nyt helppo homma :D

      Poista
  12. Vitsit, aina kun nään näitä niin alkaa tehdä mieli tällaisia ihanuuksia mutta mä en ikinä jaksa alkaa hommaan. Tää täytyy kyllä selättää vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden tällaisen tekee käden käänteessä, kolmessa meni jo hetki enemmän :D Tai ei se ompelu, vaan tukikankaiden silitys, se on niin hidasta! Kiitos Melissa ♥

      Poista
  13. Wau, miten ihania pussukoita ja kauniit kuvat. Siis enhän mä ole tajunnut, että tuollainen terepaininjalkakin on (saatava!).. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  14. En oo ikinä käyttänyt tereitä kun se vaikuttaa niin vaikealta. Tosin en oo tajunnu, että sitä saa ostettua myös valmiikksi D: ONhan nuo paljon huolitellumman näköiset noin! Mun pitäs tehdä itselle uus ja tämmöinen ois kyllä upea.

    VastaaPoista
  15. Kyllä tereet tekee viimeistellymmän näköiseksi. Mä sain tereet onnistumaan ihan tavallisella paininjalalla kummitytön essumekkoon, mutta tikkasinkin ne vielä päältä lähelle kankaan reunaa. Mut kyllä mä haluan ihan tuollaisen paininjalan! Ja sit pussukka ja reppu Villa & Villan ohjeella!

    VastaaPoista
  16. Kiitti vinkistä, on kyllä hyvän näkösiä pussukoita. :) Ja tuo ruusukangas!

    VastaaPoista
  17. Kauniita pussukoita ihanista kankaista! Erityisen ihastuttava tuo ruusukuvioinen pussukka<3 Tereet antaa tosiaan kivan viimeistellyn ilmeen. Terejalka ois kyllä niin näppärä. Tähän asti oon ommellu ihan vetskaripaininjalalla, mutta onhan se vähän haastavaa, että saa just oikeeseen kohtaan ompeleen. Monesti oon joutunu ompelemaan tereen kahteen tai kolmeenkin kertaan, että asettuu nätisti. Ja jyrkät kulmat, ne on just pahimpia ommeltavia.

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!