Tabletille suojapussi - Dakota tablet clutch
Heippa, vieläkö Sinä olet siellä? Tämä viikkojen radiohiljaisuus johtuu siitä, että uusi työ kaappasi minut totaalisesti. Kaksi viikkoa on nyt takana ja olo on kuin vuoristoradan jälkeen. Vauhti ahdistaa, pikkuisen huimaa ja hirvittää, mutta kuitenkin tekee mieli kevyesti kiljahtaa innosta. Kiinnostavaa ja motivoivaa työtä, mutta näin alkuun niin totaalisen uuvuttavaa. Muutama päivä sitten mietin aidosti sitä, että mikähän vuosi nyt olikaan... Kaikki on uutta, opinnoista jo kymmenen vuotta ja hallinnan tunne vielä puolitiessä,  takki aivan tyhjä kerta kaikkiaan. Uskon kuitenkin, että kyllä tämä tästä kohenee, varmuus löytyy ja tekniikkakin muuttuu rutiiniksi. Ennen joulua on jo pakko olla iisimpää!

Koska uusi työ edellyttää muun muassa sähköisen kalenterin käytön opettelua ja tabletin mukana kantamista, halusin saada siitä paremmin kolhuja kestävän. Sopivaa (sopivan näköistä) suojapussia ei tullut vastaan, mutta sen sijaan Eurokankaassa minulle huuteli ihana kullakimaltava korkkikangas. 

Swoon Sewing Patternsilta löytyi ilmaiseksi ladattava Dakota tablet clutch- kaava, joka oli mitoiltaan tarpeisiini juuri sopiva. Äkkiseltään katsoen kaava tuntui ihan heprealta, mutta ommellessa ja vaihe vaiheelta edetessä enkun kielinen ohje oli tosi yksinkertainen seurata (samoin kuin aiemmin käyttämäni Swoonin lompakkokaava). Koska korkkikangas itsessään on hyvin ohutta, laitoin vuorikankaaksi vahvaa puuvillaa ja silitettävää tukikangasta. Väliin laitoin vielä pari kerrosta silitettävää tukihuopaa, jotta pussi olisi riittävän paksu suojaamaan tablettia. Kiinnitys on magneettinepparilla. 

Pelkän glitterkorkin (voi kökkö, kun se kimallus ei kuvissa oikein välity) lisäksi halusin vielä jonkun jipon suojapussin ulkonäköön- Piparikuvio on aina ollut yksi lempparini ja nähtyäni Kototeon Sannan passinkannet, jäi idea mieleeni muhimaan. Käytin kuvioon mustaa snappapia eli nahkapaperia ja ihan vaan suoralla tikkasin. Koko projektin työläin osa olikin pussin kääntäminen oikein päin, kun läppä oli niin jäykkä. 

Valmiiseen pussiin olen enemmän kuin tyytyväinen. Se on toimiva ja kaunis, jotenkin ihan oman näköinen. Itse asiassa houkuttaisi samanlainen käsilaukku... Korkkia en ollut tätä ennen ommellut, mutta materiaalin pehmeä pinta ja helppo työstettävyys ihastuttivat. Oletko Sinä korkkikankaaseen tutustunut? Mitä kaikkea muuta korkista voisikaan tehdä ?

Tunnelmallista kesän viimeistä viikonloppua just Siulle ♥

14 kommenttia

 1. tyylikäs pussukka, suojaa hyvin tablettisi. musta koriste sopii hyvin. Yksiltä messuilta ostin pari levyä korkkikangasta, joka odottaa työvuoroaan, tässähän olisikin sopiva malli. Uusi työ vaatii oman osansa ennen kuin on turvallisesti kyydissä. Lykkyä tykö. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmeli ♥ Niin se on, pitää malttaa antaa aikaa omalle oppimiselle. Ei muuta kuin korkit kokeiluun :)

   Poista
 2. Kaunis! ♥ Minunkin ensimmäinen ajatus oli, että tuohon kävisi käsilaukustakin. Korkkikangasta en ole vielä kokeillut, vaikka olen sitä jemmannut jo vuosi sitten. Se on jäänyt, kun töiltä jäävä aika menee yleensä käyttövaatteiden tekemiseen. Aloitin myös vuosi sitten uudessa työpaikassa, niin alku kaikessa ihanuudessaan on kyllä melko armotonta. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit, sitä tarvitaan ♥ Minullakin käy yleensä noin, että sellaiset "olisi kiva kokeilla" jutut jäävät odottamaan muiden alla. Nyt oli onneksi pieni pakko, niin tuli tehtyä :)

   Poista
 3. Ihana yksinkertaisen tyylikäs pussukka tabletille ❤️!

  VastaaPoista
 4. Hieno pussukka ❤ Tuo korkkikangas näyttää niin kivalta, jossain muuallakin näin laukun tästä.
  Paljon tsemppiä töihin sinulle!

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä uusiin työkuvioihin! 😍 Kiva suojapussi, tuo korkki olisi mielenkiintoinen materiaali..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa ♥ Korkki tuntuu mukavalta kädessä ja näyttää hyvältä :)

   Poista
 6. Lukemani brojekti herättikiinnistukseni. Kaunis ja siisti niin kuin aina työsi

  VastaaPoista
 7. Onpa tyylikäs suojapussi :) Tosi mukava nähdä, mitä kaikkea korkkikankaasta voi tehdä, kiitos vinkistä. Voimia ja iloa työhön!

  VastaaPoista
 8. Komppaan edellisiä, on kyllä tyylikäs suojapussi! Mies osti parisen vuotta sitten korkkilippiksen ja ihmettelin silloin kovasti, että miten ihmeessä korkki voi taipua asusteeksi, saatikka miten sitä pystyy ompelemaan. No, korkkikankaasta tietysti:D Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselle matskulle:) Onko sitä miten hankala ommella tai murtuuko se miten helposti?
  Mukavaa syksyä ja tsempit uuteen työhön<3 Kyllähän se aina vaatii oman aikansa uusiin kuvioihin totuttelemissa..

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!