Urheilutrikoosta housut ja (toivon mukaan) intoa lenkkipoluille
Blogiyhteistyössä Kikapi, housujen urheilutrikoo saatu

Näillä helteillä ei hirmuisesti lenkkeily houkuttele, ainakaan näin mökkiolosuhteissa. Paarmojen ja hyttysten hyökkäystä vastaan pitäisi suojautua niin pitkillä lahkeilla ja hihoilla, että tuskanhiki kihoaa otsalle jo ajatuksesta. Lenkkeilyn sijaan minua vetää tällä hetkellä puoleensa laituri, auringonpaiste ja hyvä kirja. Sup-lautoja olen silmät innosta kiiluen etsinyt verkkokaupoista, mutta sellaista en kyllä täksi kesäksi enää saa. Harmi, se olisi kyllä ollut varmasti paras kesälaji, näyttää tosi mukavalta. Oletko sinä jo kokeillut suppailua?

Koska loma ja mökkeily loppuu aikanaan ja viileämmät säätkin ovat taatusti jo kulman takana, ei ole hullumpi juttu, että uudet vaatteet lenkille tai jumppasaliin ovat valmiina. Sain loppukeväästä Kikapilta kokeiltavakseni kompressio urheilutrikoota, josta valitsin Anemone-kuosin. Kompressiotrikoo on erittäin napakkaa ja palautuvaa urheiluvaatteisiin tarkoitettua kangasta, jossa on lycraa ja nailonia. Tunnultaan se on vähän paksumpaa ja jämäkämpää kuin peruslycrat. Kangas joustaa kivasti joka suuntaan, mikä on hyvä huomioida ommellessa. 

Ompelin tästä kauniista kuosista itselleni juoksutrikoot (tai kävelytrikoot, sillä polvi ei kestä juosta, mutta juoksutrikoot kuulostaa kivemmalta) Suuri Käsityö 3/15 lehdestä löytämälläni kaavalla. Tykkäsin sen reisiä kiertävästä leikkauksesta ja takakaarrokkeesta, sisäpuolelta löytyy myös tasku. Vyötärö olisi saanut ulottua hieman korkeammalle, mutta hyvä se on näinkin. Saumuroin kappaleet nurjat puolet vastakkain ja ulkopuolelle jäävät saumanvarat tikkasin siksakilla litteiksi.

Pöksyistä innostuneena ompelin myös topin palalaarista löytyneestä ohuemmasta lycrasta. Kokeilin tähän Puuhakaspajan Aava-treenitopin kaavaa etukaarrokkeella. Kiva malli ja jatkoon, mutta seuraavan kerran teen kaarrokkeen kaksinkertaisena. En osaa sanoa, oliko kaavan mukana tullut ohjeistus vähän vajavainen vai ymmärrykseni vain, mutta v-aukon huolittelu tuntui melko kimurantilta. 

Että näillä eväillä sitten kuntoilumotivaatiota kasvattamaan taas syksyä kohti, lisääkin lycraa odottelee kangaskaapissa vaatteiksi muuntumistaan!

Nyt jatkan auringossa löhöilyä ja paarmojen metsästystä, heipat ♥8 kommenttia

 1. Onpa tosi hyvän malliset housut, kivat leikkaukset. Intoa lenkkipoluille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka, tää oli kiva malli! Vaikka eihän noilla leikkauksilla varsinaista virkaa ole, tuovat ne kivaa ulkonäköä :)

   Poista
 2. Oi, onpas kivat nuo trikoot! Täytyy pistää harkintaan :) Kunhan vauvamasusta pääsen, on pakko kokeilla ommella jotain itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaava ylös ja ompelemaan ;) Kiitos Elsa, onnea masun kasvatukseen ♥

   Poista
 3. Näyttääpä hyvältä asulta 😊👍 Kiva tuo housujen kangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kangas on ihana! Tekisi mieli ostaa lisää uimapukua varten :) Kiitos Kanneli ♥

   Poista
 4. Onpas hyvännäköiset housut, kivat leikkaukset! Tuosta kankaasta.. Onko niin paksua, ettei alusvaatteet kuulla edes kangasta venyttäessä läpi? :D Monissa ohuemmissa kun helposti näin käy.. Kyllä nämä helteet vaan vie juoksuintoa, kävelemässä sentään jaksaa käydä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mie sanoisin, että on. Ainakaan ohuet ei näy 😄 Kiitos Raisa ❤️

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!