Paitapulan paikkausta
Kyllä on viisivuotiaalla tarkka maku. Kaukana ovat ne ajat, jolloin äiti päätti mitä päälle laitetaan. Nykyään keskustellaan ja tarjotaan vaihtoehtoja, mietitään niiden yhteensopivuutta ja sitä, mitähän kaverit ovat mieltä (siis lapsi miettii, mistähän se sen on keksinyt jo näin varhain?) . Ainut mistä vanhempana ei voi tinkiä, on säähän ja tilanteeseen sopivuus, tosin välillä siitäkin saa vääntää kättä. 

Kankaiden valinnassa olen jo pitkään varmistanut lapsilta itseltään heidän mielipiteensä. Tyrmättyä väriä tai kuosia on aika turha jatkojalostaa vaatteksi, sillä yleensä se saa jäädä pölyttymään kaappiin. Hankalaksi asian tekee se, että välillä jo kertaalleen hyväksytty kangas ei vaatteena kuitenkaan kelpaa. Tarkkaa logiikkaa en ole löytänyt lemppareihin, mutta kuten poika sanoo " tää on mun tyyli!". 

Näiden kuvien kankaat ovat kaikki pojan itsensä valitsemia. Nuorelle eläintutkijalle kettu-, panda- ja dinokuosit olivat helppo valinta ja muutkin vakuuttivat tarkan pukeutujan. Ilo tehdä sellaista, mistä lapsi itse tykkää, vaikkei se omaa makua aina olisikaan. Vaatteiden kanssa menin sieltä mistä aita oli melko matala, en nyt viitsinyt alkaa kikkailla mitään.

Dino- ja Auto-paidat: PaaPii design, kaava Raide (Ottobre 6/12) koko 116
Panda-paita: Vimma, kaava Raide 116
Tyrsky-paita: Nosh organics, kaava Ottobre 3/17, 116
Keltaiset housut: Nosh organics, Jujunan Walk, koko 116 pidennettynä
Mustat housut: Jyväskylän kangaskauppa, Papun housukaava (SK joku numero), 116
Raita-paita: Jyväskylän kangaskauppa, kaava Raide 116 lyhyillä hihoilla
Kettu-paita: Ehta, kaava muokattu ja halkiot lisätty Myyry-paitaan (PaaPiin kirja)

Nyt lähdetään takaisin mustikkametsään, heippa taas ♥

9 kommenttia

 1. Toinen toistaan kivempaa paitaa, pikkumiehellä on hyvä maku. Minä olisin valikoinut tyrskykankaan. Suomalaiseen kesään kuuluu maitohorsma, sitä ei täällä etelässä näe. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmeli ♥ kyihin lämpenen itse koko ajan enemmän, tekisi mieli tilata jossain muussakin värissä :) Kuulin juuri maitohorsmien olevan syksyn merkki, toivottavasti ei sentään!

   Poista
 2. Kyllä onkin hyvä tyyli.. :) Kivoja on kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa ♥ Aika simppeli tyyli, rento ja rymyämiseen sopiva :D

   Poista
 3. Onpa kivoja kamppeita! Heti tuli tarve kettu- ja tyrskykankaille. :)
  Makoisia mustikkaretkiä! :)

  VastaaPoista
 4. Kiinnitin huomioita miten tarkasti ja tasaisesti olet saanut pääntien resorin/ huolittelun, varsinkin tuo tapa mikä on kahdessa ekassa paidassa. Kivoja kuoseja kaikki. Ja meilläkin jo mustikoita maistellaan, syksy on aikaisessa, kääk :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Johanna ♥ Siitä tavasta on tullut oma suosikkini ja jälki on parantunut koko ajan. Se on sirompi kuin peruskanttaus, mutta tuo vään ilmettä enemmän kuin ihan vaan alavara. Mustikoita on jo ihmeen paljon, vadelmia sentään saa vielä odotella :)

   Poista
 5. Oi mikä setti, komeita vaatteita kaikki! Lapsi kun saa itse valita kankaat niin varmemmin tulee sitten mieluinen vaate:) Ja niin totta, 5 vuotias osaa olla jo varsin tarkka pukeutumisestaan;) Ostin tuossa kesällä meidän 4 v pojalle Pikkuli housut (Pikku Kakkosesta tuttu) ja eihän ne tietysti kelvanneet. Poika vaan totes, että miks ostit tämmöset vauvahousut:D Minusta ne näytti tosi kivoille...:D

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!