Poreileva mekko
Blogiyhteistyössä Haave Design.

Harmaana ja hrrr, miten koleana päivänä on ihana palata kuvien kautta viikon takaiseen hellepäivään! Oikein ketutti tällä viikolla kaivella sormikkaat ja pipo esiin, niin tehokkaasti olin jo paisteisiin päiviin tottunut. Samoin lapset myös, joiden on lähes mahdoton ymmärtää, ettei puolialasti pihalla juoksenteleminen kerrassaan käy päinsä nyt, kun lämpötila laskea hurahti toistakymmentä astetta kerralla. Nyt vaan peukut ja varpaat ylös, että pian taas tarkenee vähän paremmin.

Kesän kuplivin mekko syntyi Tinttaralle Haave Designin Pore-trikoosta. Sain sitä kokeiltavakseni ja jouduin pitkään puntaroimaan tekisinkö jotakin kesäistä itselleni vai raaskinko ommella tyttärelle. Kuosi on Mieli Designin suunnittelema, ihanan värikylläinen ja nimensä mukaisesti poreileva. Kankaan laatukin vaikuttaa erittäin hyvältä. Sininen ei neitosen lempiväreihin kuulu, mutta näissä poreissa oli riittävästi pinkkiä ja violettia vakuuttamaan vaativammankin rinsessan. Kun lisätään vielä pyörivä kellohelma ja frillat olkapäille, niin avot. 

Haave Design on tuore jyväskyläläinen yritys, joka myy omatuotannon kankaita sekä yksivärisiä kotimaisia joustavia kankaita.  Kuoseina ovat tällä hetkellä tämä Pore sekä Voikukka ja tulossa on ainakin hurmaava Mustikkamaito. Yrityksen takana on Krista, jolle tärkeitä arvoja ovat kotimaisuus, ekologisuus ja laadukkuus. Näin ollen kankaatkin ovat suomalaista suunnittelua ja eurooppalaista valmistusta, luomulaatuisia ja Öko-tex 100 standardoituja. Kankaiden lisäksi Haave Designilla on myynnissä Jujunan ja Unelmallisen kaavoja sekä pyykkietikoita. Pyykkietikkaan pääsin itsekin tutustumaan ja se on kyllä huuhteluaineena ihan ykkönen! 

Mekon kuosittelin Hoops t-paidan kaavasta (Ottobre 3/12). Katkaisin sen keskeltä ja piirsin kellohelman. Paidan etu- ja takakappaleet halkaisin keskeltä ja siihen väliin ompelin frillan. Sen pituus ennen rypytystä oli kaksi kertaa niin pitkä kuin etu- ja takakappaleiden korkeus. Tuli ihan tosi ihana! Seuraavan kerran fiksaan kaavaa vielä siten, että siirrän frillahalkiota lähemmäs keskikohtaa edessä ja takana, jolloin se ei anna niin leveää vaikutelmaa yläosasta. 

Nyt lähden pakkailemaan kassia valmiiksi, sillä huomenna heti töiden jälkeen kääntyy auton nokka kohti Espoota ja OMMEL 2018- tapahtumaa. En malttaisi odottaa! Toiveena on ostaa uusi ratkoja (entinen katkesi) sekä ehkä pikkuisen kangasta. Toivon myös ehtiväni blogitapaamiseen sekä edes johonkin työpajaan, vaikka lauantai varmasti lyhyeksi käykin. Ja hirmu kiva olisi tavata teitä, että jos törmätään, niin tule toki nykimään hihasta :)4 kommenttia

  1. Onpa herkullinen kuosi! Ja ihana mekko.. Lämpimät saisivat kyllä minunkin puolestani tulla takaisin, eikä pari sadekuuroakaan olisi pahitteeksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa ♥ Enpä olisi uskonut sanovani, mutta minäkin, tai oikeastaan piha, kaipaisi vähän sadetta! Ei edes nurmikko kasva... Ihanaa kuitenkin, että juhannuksesta pitäisi tulla lämmin. Uskon, kun näen ;)

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!