Kuplat ja Vuorisaurus + alekoodi Ommelkuplalle!


Yhteistyössä Ommelkupla.

Kangasvarastot. Nuo ompeluharrastajan kotoa löytävät kasat, joita voi pitää niin siunauksena kuin kirouksena. Ne vievät tilaa (laajuus on verrattavissa kangashamsteroinnin vakavuuteen), keräävät pölyä, aiheuttavat hetkittäin tunnontuskia sekä herättävät todellisuuteen ompeluajan rajallisuudesta. Samalla ne kuitenkin muotoutuvat pidettäviksi vaatteiksi, mahdollistavat extempore-ompelut, herättävät inspiraatiota ja tuottavat iloa kauneudellaan. Omia hyvin hillottuja ihanuuksia voi silitellä sylissä ja ihan varmasti  se laskee verenpainettakin. Ja silloin jos tili on tyhjä, lämmitys poikki, kaupoista vaatteet loppu tai maailmanloppu lähestyy, ei huolta - omista kaapeista ompelee helposti vaatteet koko perheelle ainakin pariksi vuodeksi... Kankaiden keräilyni ei ole enää ihan yhtä pahassa jamassa kuin pari vuotta sitten, mutta onhan noita edelleen enemmän kuin kehtaa myöntää.

Olen näissä viime kuukausien muuttotohinoissa tuskaillut  kangasvarastoani sekä etenkin kuosillisten kankaiden määrää. Ehkä sen takia kangaskauppojenkaan uutuudet eivät ole sykähdyttäneet ihan entiseen malliin eikä tilauksiakaan ole lähtenyt. Kunnes törmäsin Ommelkuplaan! Nähdessäni facebookin feedissä heidän kankaansa, tiesin oitis löytäneeni jotain sellaista, mitä olen kaivannut. Kangasrakkautta ensi silmäyksellä. Juuri oikeat värit, kaunis maalatun näköinen pinta ja leikkisä kuosi. Jotenkin ihanan erilaista. Ja lapset ihastuivat näihin ihan yhtä paljon! Saadessani kankaat käsiini, oli ilo huomata myös laadun olevan hyväntuntuinen, sileä ja pehmeä. 

Ommelkuplan takana on tamperelainen pariskunta, Eveliina ja Henri, jotka avasivat verkkokauppansa tammikuussa. Tällä hetkellä heillä on myynnissä kankaita kolmella omalla kuosilla, tupsuja sekä kaksi omaa kaavaa, Frillahelma ja Iso huppu. Valikoima on laajenemassa ja sitä odotan innolla! Ommelkuplassa pidetään tärkeänä sitä, että kuosit ovat heidän näköisiään ja tuotanto kotimaista tai ainakin Euroopan rajojen sisältä. Kankaat täyttävät Öko-tex-standardin eli ovat myrkyttömiä ja turvallisia käyttää. 

Ommelkupla nimi on mielestäni yksi veikeimpiä. Ommelkupla tarkoittaa Eveliinan mukaan sitä tilaa, johon voi uppoutua suunnitellessaan käsitöitä, leikatessaan ihania kankaita ja toteuttaessaan ompeluprojekteja. Tuo fiilis on minullekin tuttu, on ihana hypätä ommelkuplaan aina ajoittain ♥

Tällä kertaa ompelin Iso huppu-hupparin pojalle Vuorisaurus-joustocollarista. Huppari on raglansaumainen ja siinä on kivat upotetut taskut sivuilla. Koot ovat mielestäni melko reiluja, 110/116 koko on oikein hyvä viisivuotiaalle pitkälle ja hoikalle (118 cm). Vuorisauruksen jämistä tein vielä jumpsuitin koossa 86 kummipojalleni synttärilahjaksi. Kangas tuli käytettyä ihan rippeitä myöten.

Tinttara sai Frillahelma-mekon kahdella frillalla. Kaavapaketissa on vaihtoehdot pidempään ja lyhyempään versioon, kahdella eri pituisella frillalla tai tuplafrillalla. Tämäkin kaava on mielestäni suht iso, mutta muuten tosi kiva. Omalle murulle tein koossa 86/92 lyhyemmällä yläosalla, jota jouduin vielä entisestään lyhentämään tytön ollessa äitinsä tapaan lyhytselkäinen. Mekon ompelin lilasävyisestä Kupla-collegesta, pinkki Kupla-trikoo jäi odottamaan vielä kesää ♥

Ja nyt kiitoksena sinulle, joka blogiani luet, saan tarjota alekoodin Ommelkuplalle! Koodilla PUNATUKKA saat 10% alennusta koko valikoimasta 16.2.-20.2.18. Käyhän kurkistamassa ♥

4 kommenttia

 1. Ai mitkä kangaskasat...?!? ;D eihän niiden yli meinaa päästä kävelee.. Ja ehkä taas ihan pakko tota dinosaurusta tilata - kiitti siis jälleen, ties kuinka monennen kerran, vinkistä! Mitä muuta 5v poika voisi paidaltaan toivoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä paljoa enempää, ainakin meidän dinotutkija oli onnessaan ❤️ kiitos Jenni K, kiva jos on ollu iloa 😊

   Poista
 2. Tuo vuorisaurus on niin siisti!

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!