Unelmia ja ompeluhommiaHaaveilu on tutkitusti ihmiselle hyväksi. Arjen pyörityksessä, realismin kynsissä ja omien resurssien puitteissa kaikki ei ole aina mahdollista, ainakaan vielä sillä hetkellä, mutta haaveilu antaa mielestäni viehättävän perspektiivin tulevaisuuteen. Se kiinnittää huomion nykyhetken lisäksi johonkin mitä tavoitella ja mitä kohti suunnata. Koen kykyni haaveilla olevan niin hyväksi kuin haitaksi itselleni; uskallan unelmoida, mutta samalla se vie läsnäoloani pois juuri tästä hetkestä. Tunnistan itsessäni sitkuttelijan, joka uskoo asioiden olevan paremmin "sitten kun...".  Ja eri asia on se, teenkö kuitenkaan unelmieni eteen mitään vai tyydynkö jättämään ne vain haaveiden tasolle.

Osa haaveistani vaatisi hyvää arpaonnea tai lottovoittoa, osa ahkeraa harjoittelua, osa vain hieman viitseliäisyyttä. Osa on pieniä ja höpsöjä, osa suurempia ja vaikuttavampia.  Mitäpä luulette, saavutankohan ikinä seuraavia haaveitani? Haluaisin muun muassa oppia soittamaan pianoa ja valokuvaamaan hyvin,  oppia  puhaltamaan purkkapallon, saada oman pihan ja trampoliinin, laihtua 15 kiloa, oppia seisomaan käsilläni, jatkaa opintojani ylemmälle tasolle, päästä jälleen matkustelemaan kaukomaille, aloittaa uudestaan ratsastuksen ja muuttaa perheineni unelmieni uuteen kotiin. Niin, suurin osa on itsestäni kiinni.

Konkreettisten, itseäni koskevien haaveiden rinnalla vaikuttaa jatkuvasti myös laajempia toiveita ja unelmia. Asioita, joihin on saatava luottaa, jotta elämä voi kantaa. Sydämestäni toivon ja haaveilen, että lapsilleni ja läheisilleni riittää tässä elämässä rakkautta, terveyttä ja turvallisuutta, mahdollisuuksia onnelliseen elämään. Samaa toivon toki itselleni, sillä ilman niitä ei purkkapallon puhaltelu tai trampalla pomppinen jaksa paljoa ilahduttaa. Onneni eteen voin vaikuttaa omalta osaltani, mutta paljon jää myös suurempien voimien varaan. Haaveilen nimittäin myös siitä, että maapallo jatkaisi pyörimistään, napajäät lakkaisivat sulamasta ja maailman johdosta saataisiin kaikki urpot pois. Silloin olisi maailmanrauhakin jo lähellä. 

Mistä sinä haaveilet?

Haavelistalleni lisäisin tällä hetkellä vielä akuutisti muutaman lisätunnin vapaa-aikaa. Aika lipsuu niin vauhdilla näpeistä, että iltakympin jälkeen sitä vaan harmittelee, kun on pakko lähteä jo unten maille eikä ehtinyt tehdä puoltakaan suunnitellusta. Ikuisuusongelma kai...

Nämä mekot olivat vastaus työvaatepulaan, sillä lattialla pyöriessä ja toppahousujen alla legginssit ja tunikat ovat vaan niin näppäriä. Omaa kaavaani soveltaen ompelin Vimman Voimakukasta sekä tummansinisestä Letistä mekot. Ei mitään ihmeempiä, sillä kuosit itsessään riittävät. Keltaisen tuubihuivin olen neulonut jo aiemmin, hitsi, kun tuota väriä ei enää löydy.

Reippaita päiviä siulle tähän viikkoon ♥ Ja hei, nähdäänkö Tampereella messuilla?


15 kommenttia

 1. Ihania mekkoja. ❤️ Oon haaveillut niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin toimiva ompelukone, että minäkin saisin mekkoilla. Nähdään Tampereella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Rosanna, toivottavasti törmätään bloggaajatapaamisessa :) Toimiva ompelukone on kyllä ihan jees, toivottavasti saat pian sellaisen ;)

   Poista
 2. Kauniita mekkoja! Kivoja haaveitakin sinulla, toivottavasti ainakin osa toteutuu :) Itse haaveilen upeasta pihasta, hoikistumisesta, omasta askartelutilasta... Kivaa loppuviikkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatiaiskanasen elämää ♥ Toivotaan haaveiden toteutumista meille molemmille :)

   Poista
 3. - Hei olen Sitku! (Ja kaikki vastaavat ”Hei Sitku!) Tekemishaaveita on jos vaikka kuinka: tehdä ryijy, kokeilla neuloa käsillä kaulaliina (langat vuoden kaapissa...), tehdä joulukortit (tulee kiire TAAS), tehdä joululahjoja (ideat on olemassa osin myös materiaalit, mutta mille joululle...), oppia käyttämään paremmin tietokonetta, oppia ehkä jokin uusi itselle oudompi kieli (tai vaikka verestää esim. venäjän taitoja), siivota koti oikein tosi perusteellisesti, tyhjentää vaatehuoneista ja varastoista kaikki tarpeeton (suuressa perheessä riittää tavaraa, joita on tullut jemmailtua, kun tilaakin on), leipoa useammin, päästä retkelle useammin (pimeys voittaa nykyään. Ah, tuo viimeisen kuvasi valo!)... Eli ei nämä jutut valtavaa lottovoittoakaan tarvitse, mutta... Olen Sitku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sitku :D Voi että, ihana lista! Noita tekemishaaveita on vaan niin monta minullakin. Jokin tasapaino suunnitelmien ja aikaresurssin suhteen olisi hyvä, ettei pää suhisisi koko aikaa jossain tulevaisuudessa. Voin uskoa, että tavaraa riittää yllin kyllin suuressa perheessä, kun riittää pienemmässäkin ;) Tsemppiä siulle ♥

   Poista
 4. Ihana teksti ja voi että mä niin samaistuin moneen kohtaan.
  Olen pitkään haaveillut niinkin helposta jutusta, kuin että saisin koko kodin kaapit ja hyllyt järjestykseen, sekä karsisin kaikki turhat tavarat samalla kiertoon. Ja nyt olen siinä hommassa jo aika hyvässä mallissa. Rakastan siisteyttä ja järjestystä =)
  Miekin haluaisin osata seisoa käsillä. Ihaillen katson kun mein tytsät niin tekee.
  Ja hei Wau noi siun tunikat! Ne on ihan mun näkösiä =)
  Mullakin on mustikkalettiä tuolla oottamassa, että ompelijaneitonen ottaa sen käsittelyyn. Kaava vielä hieman hakusessa.
  Mahtavan mukavaa loppuviikkoa toivotellen, Saija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Saija ❤️ Siisteys ja turhasta rojusta eroon pyrkiminen on miullekin tärkeää, se keventää mieltä sekä komeroita 😊 Mukavaa loppuviikkoa teillekin!

   Poista
 5. Tuo sinisen ja oranssin yhdistelmä on niiiiin ihana! Mulla saman väriset langat kaapissa odottamassa huiviksi neuloontumista.. :)

  Minä haaveilen että aikaa olisi enemmän vähän kaikkeen.. :)

  Messuille tulossa lauantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva tavata❤️ Ja kiitos Raisa, tuo värikombo miellyttää miunkin silmää 😊

   Poista
 6. Ihana ja ajankohtainen postaus aiheineen! Täällä myös haaveillaan, paljon ja milloin mistäkin. Nuo haaveiden aiheet aina vaihtelee ♥ Viimeisin toteutunut haave on koiranpentu! Seuraavaksi haaveillaan siis koko tontin ympäröivästä aidasta ;) Ja kuivemmasta säästä!

  Iloista viikonloppua sulle ihana! ♥

  Ps. sinä mekkoinesi näytät aivan ihastuttavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivempi sää on hyvä haave :D Meillä muuttohaaveet saivat tuulta alleen, vaikkakin väliaikaisvuokrakämppä ei houkutteleva olekaan... mutta tästä on hyvä haaveilla eteenpäin! Kiitos ihana Marika ❤️

   Poista
 7. Uteliaana kysyn, ehditkö mitenkään käyttää kaikkia mekkoluomuksiasi? Tuntuu, että olen nähnyt niin kovin monta mukavaa mekkoa täällä päälläsi. Tai taidat olla mekko ihminen, joka kulkee lähes aina mekossa :)
  Yksi unelmistani on, että olisin mekkoihminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan relevantti kysymys 😉 Mekkoja ja tunikoita olen tehnyt tosiaan lukuisia, mutta käyttöön niitä on jäänyt vain murto-osa. Suuri osa on omien mieltymysten muuttumisen tai kaappiin unohtumisen myötä siirtynyt eteenpäin parempiin koteihin :) Ja tarvetta kyllä on omassakin kaapissa mekoille, töissä menee mekko päivässä likaiseksi ;)

   Poista
 8. Oi, miten kauniit mekot ja kuvat! Sopivat sulle äärimmäisen hyvin. :) Hyvin samaistuttava postaus, jossa on monta kohtaa joista itsekin haaveilen! Olen haaveillut myös mm. ompelu/neulomistaitojen kartuttamisesta, mutta toistaiseksi menestys ei ole ollut kovinkaan suurta... :D Sinä sen sijaan näytät osaavan noita molempia erinomaisesti!

  Askel kerrallaan pääsee lähemmäs niitä omia pieniä ja suuria unelmia, ja viimeksi tänään sain tehtyä jotain yhden oman haaveen eteen. Vaati hitusen uskallusta ja luottoa siihen että elämä kantaa kyllä jos vaan antaa sen kantaa. <3 Edistymisistäkin pitäisi osata palkita itseään kehujen ja kauniiden ajatusten kera, sekä antaa niille puolikkaillekin askelille arvoa. Allekirjoittanut ainakin unohtaa tämän aivan liian usein... :D

  Mukavaa ja unelmarikasta viikonloppua!

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!