Sittenkin Tampereelle - Suomen Kädentaidot 2017Metsolan kankaita. 

Kankaita kotikylältä - SHALMIAK


HioPin TSI-paketit.

Taikapaja marihennolan heijastimia.

Ullakan hitti: Snap pap- "paperinahka" sekä korkkikangas.

PaaPiin laareilla.


Tulihelmen pöydässä iski valinnan vaikeus...

Almandiinin japanilaisia puuvilloita.

Kuosiverstas.

Roon kankaita.

Käpysen väri-iloittelua.

Nuppu Print Company.

Oi tämä ihana joulukangas ♥

Paapolla.


Verson puodilla tykkään erityisesti väreittäin järjestetyistä kangashyllyistä ♥Delimessuilla Tallipihan suklaaherkkuja.

Kauniita ja keveitä koruja CherryAnnilla.

Anna&Eila.Sisäänpääsy saatu blogistipassilla messupostausta vastaan. 

Olin jo tehnyt päätöksen siitä, että tänä syksynä on ihan riittävästi kaikkea. Että olisi mukava viettää yksi viikonloppu ilman ohjelmaa. Että kaappini pursuavat käyttämättömiä käsityötarvikkeita ja kankaita jo valmiiksi. Että en lähtisi Tampereelle tänä vuonna. Koska pitkä matka ja kaikkea.

Suomen Kädentaidot 2017 -messuviikonlopun lähestyessä alkoi kuitenkin poltella, josko kuitenkin... Viime vuotiseen kahden päivän settiin hotelliöineen ei nyt ollut aikaa, mutta edes pikainen visiitti. Sillä onhan ne nyt kuitenkin vuoden kuumimmat kässäkinkerit! Päädyin varaamaan "pakettimatkan" bussikyydillä ja ehdin hakea blogistipassinkin, joten ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin töröttää bussipysäkillä aamuseiskan jälkeen kyytiä odottamassa. Ja onneksi niin, hyvä reissu oli ja kivassa seurassa kaverin kanssa.

Kaksi kertaa messuilla käyneenä tiesin jo mitä odottaa. Koska aikaa oli tällä kertaa hyvin rajallisesti, vain reilu neljä tuntia, olin valmistautunut huolella. Olin tulostanut kartat ja merkannut suosikkinäytteilleasettajat valmiiksi, joten linja-auton pysähtyessä messuhallin pihaan, olin jo kiireellä juoksemassa kohti C-hallia. Sinne oli kerääntynyt suurin osa omista pakko-käydä-kohteistani, kuten Nuppu (hitsi kun heidän ihana joulukangas ei ollut ehtinyt vielä myyntiin!), Ommellinen, Metsola (kankaita on myynnissä ainoastaan messuilla nykyään), Käpynen, Almandiini, Ullaka ( pyöritin snappap- ja korkkikankaita kädessä varmasti vartin, mutta en vaan keksinyt mitään mitä realistisessa aikataulussa tekisin, joten jätin ne suosiolla pöydälle), PaaPii ja  I k a s y r, joiden kojut olen kiertänyt joka vuosi aiemminkin. Ensimmäiset ostoksetkin sain tehtyä vartin sisään sisäänpääsystä... C-hallista bongasin ekaa kertaa myös Jujunan kaavoineen ja tarvikkeineen, suloisen  Roon sekä metkan uutuudeen nimeltä HioP. HioP on vastaus ompelua aloittelevien tarpeisiin, sillä se myy selkeitä kaava- ja tarvikepaketteja lasten vaatteisiin. Bonuksena ovat tukena tutoriaalivideot, jotka ovat kaikkien muidenkin käytettävissä!

Oli onni, että päädyin aloittamaan messujen pienemmältä puolelta, sillä ennätyksellisen kävijämäärän vuoksi käynti A-halliin oli aivan tukossa pitkän aikaa. Kävijöitä oli ollut 49 331, mikä on ihan järjetön määrä käsitöistä innostuneita ihmisiä! Ei ihme, että vähän ruuhkaa pukkasi.  Kun A- halliin lopulta siirryin, mahduin rauhassa tutkailemaan muun muassa Verson Puodin ja Paapon ihanuuksia, katselemaan Taitokadun näyttelyitä ja työpisteitä sekä ihailemaan Molla Millsin upeita virkkauksia ja Kaikki paketissa- blogin Janin ja Aleksin kekseliäitä töitä. 

Kankaat ja ompelutarvikkeet olivat - yllätys - eniten itseä kiinnostavia juttuja, mutta vähän ehdin perehtyä myös mm. koruihin ja askartelutarvikkeisiin, joista molempia löytyi ostoskasseistanikin. Paljon kiinnostavaa jäi kuitenkin näkemättä ja kokematta, joten haaveissa olisi taas ensi vuonna vähän pidempi reissu. Jos näytteilleasettajia oli 750 kpl, ehdin niistä ehkä muutamaan kymmeneen perehtyä. Ja hei, pakko mainita erikseen myös saman katon alta löytyneet Deli-messut. Tarjolla oli superhyviä suklaita, piirakoita, kastikkeita, leivonnaisia, mehuja ja muita herkkuja, joita nälkäinen messuvieras mielihyvin maisteli. Deli-puolelta löytyivät myös tuliaiset kotona kiukkuisia ja flunssaisia lapsia vahtineen puolison lepyttelyyn. 

Ostosten lisäksi parasta oli tavata bloggaajakollegoita ja pari lukijaakin (kiva, kun tulitte moikkaamaan ♥). Kyllä se vaan niin paljon yhdistää, hulluus kankaisiin, lankoihin ja muihin tilpehööreihin! Ja aina yhtä hassua on se, kuinka tutuilta vain netin kautta tutut tuntuvat tavatessa. 

Ensi vuonna messuille on kuulemma luvassa kävijöitä ajatellen joitakin parannuksia sekä muutoksia myyntipisteiden pohjakarttaan. Itse toivoisin esimerkiksi sitä, että näytteilleasettajien pisteet ryhmittyisivät teemoittain. Se helpottaisia itseä kiinnostavien kohteiden löytämistä ja auttaisi bongaamaan vielä vieraita myyjiä. Jännä nähdä sitten ensi vuonna millaisia muutokset ovat. Pääasia on kuitenkin, että Euroopan suurin käsityötapahtuma säilyttää vetovoimansa ja kokoaa jälleen hyväntuulisen väenpaljouden yhteisen lemppariharrastuksen äärelle. 

Olitko Sinä messuilla, millaisia olivat omat kokemuksesi?

Reipasta marraskuun loppua just siulle ♥

14 kommenttia

 1. Haaveilen, että joskus pääsisin. Varmasti mahtava kokemus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jo ensi vuonna, suosittelen kyllä :) Kerran kun käy, on pakko päästä joka vuosi!

   Poista
 2. Olikyllä melkoiset messut! Vaan nyt pursuaa pää ideoita, pitäisi olla aina messujen jälkeen viikko tai kaksi lomaa että pääsisi heti toteuttamaan. Kiva oli törmätä sinuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kässäloma olisi kyllä niiiiin ihana! Jestas miten vähiin tuntuu kaikki mukava tekeminen jääneen... Oli kiva nähdä ♥

   Poista
 3. Uskomatonta, olit messuille 4 tuntia ja me kierrettiin kolme päivää (!) ja silti sun postauksessa on juttuja mitä me ei huomattu! :D Melkein ihan harmittaa vaikkakin rahapussi kiittää, etten minään päivänä löytänyt tuota korkkikangasta. On minullakin perjantailta postaus messuista, mutta parhaiten jäi kyllä mieleen vasta launtailta nuo Kaikki paketissa -blogin miehet, jotka sai Ossinkin innostumaan askartelusta! :D Nyt meillä on heidän kirja yhteiseksi lahjaksi ja onneksi valmiiksi paketoituna odottamassa joulua <3 Voidaan sitten jouluna avata paketti yllättyneinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kolme päivää on jo aikamoinen saavutus! Riittikö näkemistä koko ajaksi? Itsellä tuli jo vähän ähky noiden muutaman tunnin jälkeen, mutta olisi se toinen päivä olla silti kiva kierrellä. Ja oho, mieskin innostui askartelusta, hieno saavutus :D Ihana joulu tulossa teillä <3

   Poista
 4. AIvan ihania kuvia-kiitos niistä<3

  VastaaPoista
 5. Kivan runsas ja monipuolinen juttu! Oliko noi tupsutkin Paapolta?

  VastaaPoista
 6. Siis tuo Nupun joulukangas, ihan täydellinen!!!!! Mä en nähnyt Nuppua ollenkaan enkä jaksanut kartalta varta vasten etsiä, koska "kyllähän mä tiedän jo valmiiksi niiden printit". Mutta tuo joulu, oih ja voih! Mutta hyvä, jos ei ollut vielä myynnissä, ei siis tarvitse harmitella, että jäi ostamatta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin! Pinkki versio oli miusta vielä parempi ♥ Pitää olla tosi tarkkana, kun tulee myyntiin, josko saisi nappastua ostoskoriin :)

   Poista
 7. Monta sellaista juttua tässäkin postauksessa, mitkä meni minulta ohi vaikka koko päivän lauantaina messuilla kiertelin. :) Mukavat messut oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kun oon lukenut näitä messupostauksia, niin tullut kyllä vastaan lukuisia juttuja, joita jäänyt näkemättä! Kyllä se pari päivää menisi helposti ;) Mitkä olivat sinun lempparisi?

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!