Lomatunnelmaa ja vaatetta pinkistä Rauduskoivusta

"Jotkut päivät lentää selällään, toiset päivät toimii huonommin." Don Huonot.

On päiviä,  jotka totisesti toimii huonommin (kuten toissapäivänä). Päiviä, jolloin kello kulkee takaperin ja nuttura kiristää heti herätessä. Jo ennen sängystä ylös nousemista ehdin testata äänijänteitäni ja kääntää päivän kurssin kohti epäonnea ja kiukuttelua. Ulos ei ehditä ennen kuin on jo päikkäriaika, kellään ei ole kivaa eikä mikään homma valmistu. Mieleni vaeltaa jossain kaukana, siinä mitä haluaisin juuri sllä hetkellä mielummin tehdä, mitä pitäisi ehtiä tehdä. Tarjoillessani ruokaa, mistä kukaan ei tykkää, rähähdän turhaan. Pitkin päivää sovittelen Maailman huonoin äiti-viittaa harteilleni ja illan tullen kääriydyn siihen kokonaan. Tätäkö on olla lomalla lasten kanssa? Voiko jo lähteä töihin?

Mutta sitten tulee seuraava päivä. Päivä, jolloin aurinko paistaa ja koko perhe herää hyväntuulisena. Lapset leikkivät nätisti yhdessä, minä hoidan aamutoimeni hyräillen. Peilistä näkyvät samat silmäpussit kuin edellisenä aamuna, mutta en anna sen häiritä. Kaikki sujuu, ohimennessä ehtii napata pikkumurun syliin ja halata toista. Voi pakata eväskassin ja rantapyyhkeet, hurauttaa läheiselle rannalle ja levittää viltin. Ja hei jihuu, kello ei ole vielä edes kymmentä! Vesi on lämmintä, rannalla rauhallista. Kaikkien iloksi paikalle saapuu poika, jolla on mukanaan lemmikkikani. Kukapa ei pupuista pitäisi, meidän lapset ainakin ovat haltioissaan. Siinä hiekalla istuessani, auringon silittäessä kireitä hartioitani, pikkuinen sylissäni (koska hänestä hiekka varpaiden välissä on niiin ällöä) ja isomman vesileikkiä katsoessani herkistyn siihen hetkeen. Hengitän syvään, löydän jälleen läsnäolon, olen rento, olen onnellinen. 

Kesäloma, ei lainkaan hassumpaa. Ehkä siihen mahtuu monenlaisia päiviä, paremmin ja huonommin lentäviä, mutta omalla asenteella voin tehdä paljon. En totta tosiaan saa tehtyä sitä kaikkea, mitä olen lomalleni suunnitellut, mutta sen sijaan, että ahdistuisin siitä toistuvasti, yritän keskittyä oleelliseen. Tehdään se mikä on pakko, mutta muuten... ei se ehkä ole ihan niin justiinsa.

                                                                          ..............

Osallistuin Verson puodin kesäkuiseen Ompelukerhoon, ja yllätyspussista paljastui tällä kertaa pinkki-violetti, Elina Antilan suunnittelema Rauduskoivu- kangas. Kangas on Verson puodin Suomi 100-sarjaa ja ompelukerhon teemana "Kotiinpaluu". Omissa vaatteissani en sitä voinut kuvitella käyttäväni, joten lapsille siis. Yllätyin, kun sinistä rakastava poika ilmoitti tahtovansa pinkin paidan, mutta suostuin ilman muuta. 80 cm pätkästä riitti t-paidan jälkeen vielä tyttösen tunikaan.

Pojan paitaan testailin 3/17 Ottobren t-paita kaavaa, jonka jippona ovat v-pääntie sekä halkiot sivuilla. Ihan kiva malli, voisin kuvitella käyttäväni toistekin. Tytölle kokeilin Parachute-kaavaa (6/16) koossa 92, ja sekin yllätti iloisesti hauskalla leikkauksellaan. 

Olisipa mukava kuulla Sinun parhaat vinkkisi rennon kesäloman viettämiseen! Miten estää pipon kiristäminen lasten ehdoilla lomaillessa ;) ? 

Ja hei vaan ihana heinäkuu, toivottavasti olet aivan ihana ♥

10 kommenttia

 1. Ah, se kaiholla ja hieman kauhullakin odotettu kesäloma! Samoja fiiliksiä on koettu täälläkin! Mie lomailen lasten kanssa koko kesän ja puolet lomasta on vielä jäljellä. On ollut päiviä, kun savu nousee korvista tosiaan jo kukonlaulun aikaan. Suurimmaksi osaksi on kuitenkin ihanaa olla taas kiireisen talven jälkeen aamusta iltaan omien lasten kanssa =)

  Ja aivan ihania on Ompelukerhon tuotoksesi! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, huojentavaa kuulla, että muillakin tunteet välillä kuumenee 😄 Mutta tosiaan, nautin kyllä lasten seurasta, onneksi vielä viisi viikkoa on jäljellä! Kiitos Mia ❤️

   Poista
 2. Meillä varsinkin matkustaminen on kolmivuotiaan kanssa työlästä. Ajomatkat pitää yrittää ajoittaa päiväuniaikaan ja pitää sopivin välein pysähdystaukoja. Mitään pitkää reissua ei kannata suunnitella. Olen huomannut, että lasten kanssa kun lomailee, niin kiire pitää unohtaa ja täytyy pysähtyä lasta kiinnostavien asioiden äärelle. Omat mielenkiinnonkohteet saa monesti unohtaa (esim. kangaskaupat). Toisaalta lasten kanssa on ihana lomailla. Lomafiilikseen pääsee helposti ja innostus tarttuu. Hyvät eväät ja jätskihetki kruunaavat monesti pienenkin retken.

  Nätit vaatteet ompelit kerhokankaasta. :)
  Ihanat lomanjatkot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta ja parasta, että pienillä jutuilla saa tehtyä spesiaalia ❤️ Jäätelö toimii aina 😄 Harmi teillä nuo matkat! Meillä onneksi istuvat kitinöittä, mökkikin on sen verran kaukana. Odotan kyllä sitä aikaa, ettei tarvi passailla kenenkään päikkäreitä ja lapsetkin pärjäisivät eväillä kunnon ruuan sijaan. Kiitos paljon Pikku Akka ❤️

   Poista
 3. Niin tuttua! :)

  Ihania vaatteita molemmat. Meillä kolmivuotiaan pojan lempiväri on pinkki.. :D

  VastaaPoista
 4. Meillä kesäloma vielä edessä, sitä siis odotellessa, varmasti on mukavaa ja ei-niin-mukavaa :D
  Ihana tunika tytölle! Olen aikaisemmin nänyt tätä vain isommilla tytöillä ja jotenkin jättänyt vielä perehtymättä koska se on liian iso, mutta tuohan on aivan ihana ja koska 86cm ei kannata enää tehdä (niiä on, öhöm, kaapissa jo muutama varallekin) niin kokoa isompaa voi aina, joten tämä lähtee testiin heti! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos -A-♥! Kaava yllätti minutkin iloisesti, toinen jo tekeillä :D Mukavaa lomaa teillekin!

   Poista
 5. Somat lomavaatteet, pinkki sopii pojille erinomaisesti<3 Jännä juttu muuten tämä väri asia..Kuuntelin tässä eräs päivä mielenkiinnolla ja hieman huvittuneena 5v tytön ja 4v pojan väittelyä väreistä, mitkä on poikien värejä ja mitkä tyttöjen. Tyttö jaottelee erittäin tarkasti mitkä värit kuuluu kellekin, mutta poika on tässä asiassa paljon avarakatseisempi. Keskustelun päätteeksi poika ilmoitti lempivärikseen punaisen:D Ja olihan hänellä eilen yllään siskonsa keltainen glitter teeppari:D
  Kesälomat olis täällä nyt pidetty. Mukavan rennosti sujui kesä, vaikka kelit oli mitä oli..:/ Tälle kesälle ei laadittu mitään tarkkoja suunnitelmia ja aikatauluja tai listaa missä pitäisi ehtiä käymään. Aiempina kesinä on nimittäin loman lopussa iskenyt stressi, että siellä ja siellä jäi käymättä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen loma kuulostaa just hyvältä 😄 Minulla alkaa työt ensi viikolla, jännittää!! Mutta joo, veikeitä on nuo värijutut. Meillä poika ei yleensä pinkistä välitä, tämä oli positiivinen yllätys 😊 Mukavaa elokuuta teille ❤️

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!