Uusia värejä - Nosh SS16 Women

Onko sinulla lempiväriä? Minullakin on, tosi monta itse asiassa. Mustaa väriä ei mikään voita, mutta sen lisäksi pirtsakka pinkki, voimakas violetti, räväkkä punainen ja aurinkoinen keltainen kuuluvat suosikkeihini. Se, että tykkään niistä väreistä, ei ikävä kyllä suinkaan tarkoita sitä, että ne vaatteissani välttämättä hyvälle näyttäisi. Punainen riitelee iloisesti hiusten kanssa ja pinkki ei kovin hyvin sovi ihonväriini... Puhumattakaan tämän hetken muotiväreistä - vaikka ihan yllättävän ihastunut olen persikkaan, minttuun ja koralliin, en niitä päälleni voisi kuvitella. Välillä tekee kuitenkin hyvää kokeilla jotain uutta, josko vaihtelua löytyisi vaatekaappia piristämään. 

Noshin kevään naisten malliston toisesta osasta* löytyi monia herkullisia värejä, mitkä houkuttelivat testaamaan, mutta yllätinkin itseni ja nappasin palan petroolia flaméta. Sinistä eri muodoissaan ei ole oikeastaan ikinä löytynyt värikartaltani, mutta kuumaa kesää ja kaunista päivetystä (jep, toiveet on korkealla) odotellen raikas turkoosi tuntui juuri oikealta. Flamésta syntyi rento t-paita, johon sain näköä rypyttämällä toista sivua sekä lisäämällä solmittavat suikaleet helmaan. Kaavaa olisin solmun osalta muokannut enemmänkin, mutta hitsi, kun kangas loppui kesken. Hihoihin napsautin sirkkarenkaat pienten tamppien kera peittämään saumurisaumaa, jonka reilusti rullasin näkyviin kääntämällä hihat ulospäin.


Veikein uutuus Noshin keväässä on ehdottomasti pippuricollege! Vaikka kyseessä on naisten mallisto, sain heti inspiksen tehdä tästä pojalle kesäksi vaatesetin. Tunnultaan kevyt ja eläväpintainen kangas sopi hyvin huppariin ja sortseihin, joissa pippurin lisäksi käytin toffeen väristä farkkucollaria. Pippuricollege on yli kaksi metriä leveää, joten tähän settiin riitti korkeudeltaan 50 cm. Kaavoina Teepee-huppari (Ob 1/16) ja Trick-sortsit (Ob 3/16) koossa 104. Huppariin ipana ihastui suuresti, mutta sortseja hän ei kuulemma käytä. Voipi tulla pitkissä housuissa pojalle hiki, mikäli omat toiveeni helteistä toteutuu... 







Lopusta flamésta sain vielä osat pojan t-paitaan. Molemmissa paidoissa käytin flamén nurjaa puolta päälle päin, sillä tykkään rouheammasta pinnasta enemmän.  Teeppari oli itse asiassa muksun päällää ihan huippuhyvä! Sovituskuvia ei kuitenkaan enää herunut, sen verran haasteita nämä sadepäivät kuvaamiseen tarjosivat. 



Jos ompelu ei itseltä suju, löytyy Noshin naisten mallistosta kankaiden lisäksi monipuolisesti myös vaatteita. Olethan sinäkin jo Nosheihin tutustunut netissä tai kotikutsuilla :) ?

*Yhteistyö Nosh Organicsin kanssa

32 kommenttia

  1. Voi toi turkoosi on ihana kesäväri! Hyvin toimii sun hiusten värin kanssa <3 Täällä pitäisi myös jatkaa kesävaatetehtailua, jospa me vaikka saataisiin ihan oikea kesä tänä vuonna! :)

    Iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika ❤️ Peukut pystyssä kesälle, pakko saada kunnon lämmöt!!

      Poista
  2. Kauniita vaatteita ja nuo uutuudet ovat ihan huippukauniita. Paitasi solmuidea on ollut pitkään kokeilulistalla, jos saisi vaikka tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija! Solmupaitoja pitää ehdottomasti saada lisää :) Tosin pitäisi olla yksivärinen kangas, jotta solmussa on tausta nätti eikä valkoinen pohja vilku.

      Poista
  3. Tosi kiva malli tuossa sinun paidassa, tykkäisin itsekin tuollaisesta! Voihan pippuri, sanon minä, se alkaa nyt houkuttaan yhä enemmän näiden sinunkin ompelusten myötä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko olet tilannut pippuria ;) On kyllä kiva matsku! Kiitos Krista :)

      Poista
  4. Pojan shortsit ja huppari on tosi kivat! Eristyisesti tykkään tosta pippuricollegen ja toffeen värisen farkkucollegen yhdistelmästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anne! Itsellenikin tuo väriyhdistelmä on tosi mieluinen :)

      Poista
  5. Ihanat värit ja vaatteet! Tuo pojan raidallinen setti on erityisen ihana, pitää varmaankin kotiuttaa pätkä tuota pippuricollegea.. :)

    VastaaPoista
  6. Mun ehdoton suosikki on kans tuo pippuricollege. Hienoja juttuja oot tehnyt ja niin paljon kaikkea. Minä aina aidosti ihmettelen missä välissä näin valtavasti kerkee pienen lapsen äitinä ompelemaan. Mulla kestää niin törkeen kauan saada edes yksi simppeli juttu valmiiksi. Mutta kai se menee mulla liian vähäisen treenin piikkiin :D Ja oon kyllä yleisestikin semmoinen ryhtymään ryhtyjä ja kankaiden vieressä istuskelija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana ilmaisu tuo ryhtymään ryhtyjä :D Itse olen toimeen ryhtyjä, mutta välillä vähän liiankin pakkomielteinen ideoissani, enkä osaa höllätä yhtään... Eli sen avulla ehtii ommellakin ;) Kiitos Sinikka ❤️

      Poista
  7. Hienoja ompeluksia! Erityisesti yksityiskohdat kaikkineen hivelee silmää. Olet todella taitava ompelija. Haaveilen nappilistan ompelun opettelua. Siitä on kehkeytynyt sellainen mörkö, että ei auta ku voittaa pelko. Näitä sun ompeluksia katsellessa tulee ihan pakottava tarve kehittää taitoja. Niin upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arkinen ❤️ Nappilista on oikeasti ihan helppo ja nopea tehdä, nyt vaan kokeilemaan rohkeasti :)

      Poista
  8. En olisi uskonut näkeväni sulla mitään turkoosia, mutta sopii tosi hyvin! <3 Paita on kivan mallinen!

    VastaaPoista
  9. Oi, oi mitä ompeluja taas <3 Pojan raidallinen setti suosikkini! Hauskaa vappua teille :)

    VastaaPoista
  10. Turkoosihan sopii sulle ihan äärettömän hyvin. Saa oikein tukan leiskumaan! :) Nuo värijutut on minusta laajempi asia kuin pelkästään se, mikä sopii esim. värianalyysien mukaisesti. Väreillä on oma psykologiansa. Oman olon pitää tuntua myös hyvältä niissä väreissä. Ainakin itselläni on joitakin suosikkivärejä, mutta sitten on myös jotain värejä, jotka ilmaantuvat ja lähtevät lähes ennalta-arvaamatta: saattaa tuntua siltä, että minä tarvitsen nyt tätä väriä. Tosi kiva tuo paita. Tavallaan simppeli, mut kivaa jujua kummiskin. Söpön setin oot tehnyt pojallekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just noin aattelen väreistä itsekin, ehkä nyt tarvittiin sinistä rauhoittamaan :D Kiitos Sanna!

      Poista
  11. Pirtsakka väri ,kivasti sopii sinulle! Paidan malli on kiva ja niin hienoja yksityiskihtia! Pojan vaatteet on myös ihania! Minulla on niin monia lempivärejä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksityiskohdat on miusta pertsojen suola! Kiitos kovasti Raisa ❤️

      Poista
  12. Ihania ♡ Kiva peruspaita olematta yhtään tylsä, varmasti sopii melkein kaiken kanssa!

    VastaaPoista
  13. Kivan näköinen paita, malli ja väri sopii sinulle tosi hienosti! Turkoosi kuuluukin mun lemppariväreihin:) Hehkutan myös tuota flameta, kesäpaitoihin varmasti täydellistä ja se on mukavaa ommeltavaa. Mulla olisi vielä viime syksyltä turkoosia ministar flameta, tai siis valmiiksi leikellyt osat pojan paitaan, kunhan ehtisi surauttaa joskus kasaan..:D Hieno asu myös pojalla ja sadepäivistä viis, hauskat hengarikuvat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkoosi näyttää sinun päälläsi varmasti upealta! Flame olikin lapsen paidassa ihan yllättävän kiva, pitää tehdä lisää, jos sopivasti sattuu kohdalla :) Kiitos Villa Pipo ❤️

      Poista
  14. Sulle kyllä sopii tuo turkoosi tosi hyvin! Kivan mallinen paita :). Pojan vaatteet on tosi hienot, tuo pippuricollege on kyllä huippu. Mulla on aika vähän värejä kaapissa, mutta jotain sinisen sävyjä nyt taas kaipaan näin kesän aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :) Sininen yhdistyy miullakin kesään eniten, mutta pakko myöntää, että vähän sitä kyllä vierastan silti... Pitää opetella!

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!