Kuosi edellä

Ompeluharrastuksen parhaita puolia ovat ehdottomasti kankaat! Ihanat kuosit, herkulliset värit ja pehmoinen tuntu. Niin monen monituista kertaa kertaa huomaan tilanneeni kangasta vain, koska se on nätti - vailla tarkempaa suunnitelmaa lopputulemasta. Välillä se kannattaa ja välillä ei.  Kuten kangashamsterin tunnustuksissani alkusyksystä manailin, joskus se eniten himoitsemani kangas menettää hohtonsa kaapissa muhiessaan. Toisinaan kuosit taas tökkäävät totaalisesti ainoastaan yksiväristen tai korkeintaan raitojen kelvatessa. Tuo kirjavien kankaiden läjä kuitenkin  huuteli tällä kertaa ja samalla vaivalla halusin päästä eroon yhdellä istumalla useammasta palasta. Kun talon miesväki poistui viikonloppuna mummilaan, sain rauhassa neidin nukkuessa ommella niin pitkään kuin silmät auki pysyivät. 

Värikkäät ja selkeät kuosit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa yksinkertaissa malleissa, joten niihin minäkin päädyin. Kuvion koon mukaan päätin leikkauksista ja kohdistellakin yritin. Tästä rivistä tuli vahingossa oodi Leena Rengolle, jonka piirrosjälkeä löytyy 4/6 vaatteesta! Hyvän mielen ompeluita, iloisia vaatteita pienelle nuhanenälle ♥

Yläosan kaava Bert-body koossa 80, helma vapaalla kädellä piirrelty (ja niin pitkä, että saadaan rauhassa odottaa tyttösen oppivan kävelemään, kontatessa tämä ei toimi).  Kangas Ponitytöt, muistaakseni Kangas-Kertusta.

Jälleen Bert 80, hihoihin lisätty pieni puhvitus ja nepit olalle. Kangas Paapiin Pesue.

Tämä väri Pehemiän Secret-kankaasta osui suoraan sydämeen, ihana! Kaavana Birdie birdie neppareilla, koko 80 (hieman kasvunvaraa joo...).


Verson Puodin Paratiisin karuselli päätyi mekoksi; jälleen Bert yläosassa ja puolikellohelma.


Ainolan Sydänystävät, Bert 80 (yllättikö?) ja helma omasta päästä.


Tämä kangas löytyi viime kesänä Koot.fin puodin palalaarista, kuosin nimeä en tiedä. Kaavana tässä Sausage dog, koko 80. Leikkisää viikonloppua ♥

32 kommenttia

 1. Ai, voiko kankaita ostaa muutenkin kuin nätteysperusteella? :D Niin kai minä melkein aina ostan. Siksi kankaiden ostaminen onkin niin terapeuttista. Minäkin tykkään hirmuisesti Leena Rengon käsialasta. Voisin ostaa melkein jokaista saapuvaa uutta kuosia, mutta onneksi olen oppinut pikkusen itsehillintää. Kauniita vaatteita on Prinsessa saanut Äidin käsien valmistamana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se tärkein perusta kyllä on :D Tosi monia hyviä suunnittelijoita kyllä löytyy, Leena yksi parhaita. Kiitos Pikku Akka :)

   Poista
 2. Bert on kyllä huippukaava, sopii myös meidän hoikkeliinille. PItäisikin tehdä mekkoja lisää, meillä on ehkä yksi tällä hetkellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekot ovat ehkä vähän epäkäytännöllisiä, mutta vaan niin suloisia ❤️ Kiitos Laura!

   Poista
 3. Ihania vaatteita Tyttöselle! Minä kanssa tykkään kovasti Rengon kuoseista, tällä hetkellä vain ei oikein kauheasti paranisi ostaa kankaita. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noista kankaista pulaa ole itsellänikään ;) Kiitos paljon Heidi!

   Poista
 4. Ihania mekkoja ja bodyja! Mistä numerosta tuo Bert-kaava löytyy? Mun on pitänyt tyttöselle ommella bodyja jo kauan ,mutta jotenkin ne tuntuu niin isotöisiltä ja kun täältä ei saa neppareita sitten mistään.. Leena Rengon suunnittelemat kuosit on kaikki aivan ihania..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bert taitaa olla 1/12 Ottobressa, hirmuhyvä kaava! Neppareita olen itse tilannut netistä, kaikista helpointa niin :) Kiitos Raisa!

   Poista
 5. Ihania <3 Kuosit ovat kyllä tämän homman sokeri ja suola. Serkkuni synnytti juuri tytön, ja odotan että pääsisin hälle ompelemaan mekkoja. Oot saanu kyllä loistavia kuviakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia kehuista :) ! Ei muuta kuin söpösiä mekkoja ompelemaan :)

   Poista
 6. Ihanat vaatteet! ♥ Secret on kyllä kaunis varsinkin tämän värisenä! ♥

  VastaaPoista
 7. Pienelle nuhanenälle paranemisia <3! Ihania ovat kaikki vaatteet. Minäkin tykkään näistä kuoseista, ja ostaisin varmaan tilin tyhjäksi, jos olisi joku, jolle näistä ommella :D. Yltiöpäisen tarkka poika on hyvä rajoittaja kangasostoissa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo on hyvä kukkaron kannalta :D Nuhanenä on onneksi jo melkein terve, tosin antobiootit se vaati. Kiitos Hanna ❤️

   Poista
 8. Voi söpöys! Ihania kuoseja ja vaatteita <3.

  VastaaPoista
 9. Ihania vaatteita! Just perusmalleissa pääsee kuosit parhaiten esille. Olispa mullakin pikkuruinen tytöntyllerö, jolle tälläsistä söpöstelykankaista saisi söpöstelymekkoja tehdä <3 Teidän pikkunen on niin söötti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Johanna ❤️ turha kikkailla näissä, pääsevät parhaiten oikeuksiinsa :)

   Poista
 10. Ihana kuulla, että siellä on saatu nauttia omasta ompeluhetkestä:) Tuloksena vino pino suloisen kauniita vaatteita ja sen seurauksena väljyyttä kangaskaapissa:) siis tilaa uusille ihanuuskankaille:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat hetket on kyllä kullan arvoisia, etenkin kun ovat vähenemään päin opintojen lisääntyessä... Kiitos Villa Pipo ❤️ uusia kankaita itse asiassa kotiutui juuri vino pino ;)

   Poista
 11. Ihanat kankaat on kyllä ehdottomasti parasta ompelussa. Ja se tunne kun odottaa verkkokaupoista tilattuja postiin, aivan kuin lapset joulua minä odotan paketteja :) Mukavaa, että olet saanut ompelu aikaa itsellesi! Kivan näköisiä vaatteita sait aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen :) Ihan totta, pakettien saapuminen on ihan parasta :D

   Poista
 12. Suloisia vaatteita oot tehnyt. Ihana erityisesti tuo Koot-kuosi. - Itse kun tykkään semmoisista vähän maltillisimmista kuoseista, mut ihanasti nuo kaikki sopii teidän pikku typylle. :) Itsellä on ssellann ristiriitainen suhde kuoseihin. Tykkään , mut usein ostan kummiskin enempi värillisiä tai muuten pelkistettyjä jotka antaa kummiskin enempi tilaa vaatteen suunnittelulle. Samoilla linjoilla siis et kovin eläväinen kuosi toimii parhaiten simppelissä mallissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Tiedän niin mistä puhut. Nykyään yritän vähän hillitäkin näitä kuositilauksiani, mutta vähän heikolla menestyksellä välillä :D

   Poista
 13. Ihania :)
  Onko tossa tyttö& ponissa sauma helman yläpuolella vai miten oot saanu väljyyttä tohon keskelle? Paljonko on helmakappaleen yläreunan leveys suhteessa yläosan alareunaan? Tosi kivan mallinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi vastauksen venähtäminen! Mekossa on tosiaan sauma yläosan ja helman välissä. Helma on ihan vaan summissa leikattu, noin tuplaleveys yläosan kappaleeseen ja hieman alaspäin levenevä. Helman resori tekee tuon pussituksen :) Kiitos Ida!

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!