Kummilahja vol.2 + DIY Nappilista huppariin

Pääsin kolmenkympin kypsään ikään ilman yhtäkään kummilasta, mutta nyt sain kahteen viikkoon kaksi pikkumurusta ensimmäisen kummipoikani seuraksi! Viime sunnuntaina pääsimme siis jälleen juhlimaan, tällä kertaa ihanaa pikkupoikaa ja pienen ompeluksen sujautin hänenkin pakettiinsa. Sokerihiiri-kangas muuttui käsissäni hupulliseksi bodyksi, johon tein nappilistan pukemista helpottamaan. Koko on suoraan 74,  kun ovat tupanneet olemaan miehekkään pituisia poikia jo pienestä pitäen tuossa perheessä :)


Juhlatunnelmista ja herkkujen ääreltä päästiinkin toisiin fiiliksiin, kun illalla kimppuuni iski ihan uusi tuttavuus nimeltä Noro. Olisi saanut jättää tulematta, ja etenkin tarttumatta lapsiin... Eli sairastuvalta hei vaan, täällä pyykätään, juodaan mehukeittoa ja katsotaan lastenohjelmia kellon ympäri. Kämppäkin on ihan pommin jäljiltä, mutta edes kaltaiseni kontrollihirmu ei jaksa välittää. Sen sijaan ajattelin ilahduttaa teitä tekemällä ohjeistuksen tuohon huppuresoriin yhdistyvään nappilistaan (tai mikä lie sen oikea nimi onkaan, kerro, jos tiedät!). Tapoja on varmasti monia, tässä omani. Jos ohjeessa on epäselvyyttä tai virheitä, niin kysy ihmeessä! Tässä pöpperöolossa niiden lipsahtaminen on enemmän kuin todennäköistä... 








Jos haluat venyttää resoria hupun alueella, lyhennä resorikaitaleen pituutta. Voit mitata sen pituuden näin: Halkion korkeus x 2  +  hupun etureuna x 0,7. Neulaa silloin kaitaleen keskikohta hupun saumaan, sitten kaitaleen päät halkion reunoihin ja lopuksi venytä kaitale sopivasti hupun reunoihin.





Toivottavasti tästä jollekin iloa on!  
(Sama ohjehan toimii myös ilman huppua nappilistan ompeluun :))





51 kommenttia

  1. Jes kiitos ohjeesta, tallennan sen suosikkeihin. :) Ihana paketti, tosi ihanasti sopii muva-raita sokerihiireen. Ja tsemppiä sairastaville!

    VastaaPoista
  2. Voimia sairastupaan!!! Aivan ihana body <3

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. No nyt tää puhelin heitti tän kommentin uudelleen! Mut on kyllä niin hieno ompelu, et eipä voi liikaa kehua :)

      Poista
  4. Kiitos nappihalkio-ohjeesta. Mitenkähän minä olen tämän aiemmin tehnyt? Tämä oli kuitenkin erilailla kuin aiemmin tekemäni. Ja tämä oli paljon järkevämpi tapa. Kiitos, kiitos!
    Meillä on ollut kerran noro-virus. Toivottavasti ei enää koskaan tule. Meidän neiti oli silloin pari kuukautta ja hänkin sairasti sen. Voi pikkuista! Ja muistan, että olin itse kuolemanväsynyt. Kamalan vahva virus. Paranemista teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi jestas, noin pienellä ollut varmasti ihan kamala tauti! Toivon kyllä, ettei tartteisi sairastella enää lähitulevaisuudessa tätä uudestaan... Kiva juttu, jos ohjeesta siulle iloa on ♥

      Poista
  5. Onnittelut kummilapsesta :) Ihana pirtsakka paketti. Kiitos napitushalkio-ohjeesta! Tuon kanssa uskallan lähteä yrittämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 9-10! Kokeile ihmeessä, toivottavasti tolkun saa ohjeesta :)

      Poista
  6. Kirjanmerkkeihin meni niin että pärähti. Selkeä ohje ja ihana huppubody <3 Tsemppiä sairastuvalle! <3

    VastaaPoista
  7. Nappilista on semmonen juttu mitä en ole uskaltanut kokeilla, mutta nyt varmasti uskallan! Kiitos hyvästä ohjeesta :)

    VastaaPoista
  8. Uuh. Olipas hyvin selkeät ohjeet. Näillä osaisin minäkin nappilistan tehdä. :)Kiitos siis paljon. Pitääkin kokeilla tuota piakkoin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti osaat, loistavaa, että ohjeesta on apua :) Kivoja ompeluita ♥

      Poista
  9. Sun kummilapset on saaneet niin ihania lahjoja. Suloinen body. Ohje on selkeä, sinä osaat näitä tehdä niin hyvin. Toivattavasti paranette pian <3! Paljon vaan lepoa, kodin ehtii jynssätä sitten myöhemmin. Meilläkin sairastettiin tuo tauti pari vuotta sitten ja tietysti sattui miehen työreissun aikana. Olkkarissa maattiin patjalla ja heitin vaan pyyhkeitä/lakanoita sen päälle ja sitä mukaa koneeseen, kun likaiseksi meni. Yksi kurjimpia tauteja, mitä maailma päällään kantaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ♥ Tiiä häntä osaanko, mutta yritystä ainakin on :D Voi apua, olisi ollut ihan painajaista, jos mies ei olisi ollut terve jo siinä vaiheessa, kun loput aloitettiin! Huhhuh. Ja kun tosiaan kolmevuotias ei hyvällä yritykselläkään voi osua pesuvatiin... No, nyt ollaan jo pitkälti voitolla onneksi :)

      Poista
  10. Kiitos ohjeesta! En ole uskaltautunut kokeilemaan kun en ole täysin ymmärtänyt lehtien sanallisia ohjeistuksia. Näillä ohjeilla onnistuu varmasti tyhmempikin! :) Voimia taudin nujertamiseen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ohjeesta on nyt apua :) Tuo on oikeasti tosi helppo, vähän vaan näpertelyä. Kiitos Raisa ♥

      Poista
  11. Kiitos tästä. Ei olisi voinut parempaan aikaan osua tämä ohjeistus, kun juuri keskeneräinen paita odottaa nappilistaa :) -Laura

    VastaaPoista
  12. Ihana lahja tuli pikkuiselle. Paranemisia. Olen muuten eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois tosi kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aurinkokujalla, mukavaa saada sinut lukijaksi! Kävinkin piipahtamassa ja ihastelemassa kirppislöytöjäsi :)

      Poista
  13. Ihana lahja! Paranemisia sinne, täälläkin sairastettu noro esikoispojan kanssa ja juuri oli sukulaisvauvalla se myös. Inha tauti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista ♥ Olisi kyllä kamala tauti ihan pikkuisella, kun on nytkin :/

      Poista
  14. Inhoan nappilistan ompelua, ehkä uskallan taas yrittää?? :) Mistä tuommoista tukikangasnauhaa saa ostaa? Olis aika kätevä kun ei tarttis aina leikkoa. Meidän Viia sai tuon saman kirjan kummiltaan kastelahjaksi ja olen tykännyt siitä tosi paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritä ihmeessä! Miusta tää tuo kivasti näköä peruspaitaan :) Tukinauha on Karnaluksista, sitä pitää hamstrata lisää! Ihan huippujuttu! Meidänkin lapsilla on nuo Kunnaksen kirjat ja ollaan (tai mie olen, miehän niihin kirjoitan :D ) tykätty :)

      Poista
  15. Sokerihiiri on ihana kuosi <3 Voi kun sitä tulisi keväällä myyntiin jossain uudessa värissä!
    Ja suuri kiitos ohjeesta, testiin menee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, meilläkin on ollut monta väriä :) Ole hyvä, mahtavaa, että pääsee käyttöön ohje! Kiitos Marika ♥

      Poista
  16. Ihana body! Ja hyvä ohje nappilistan tekemiseen. Jos minäkin viimein tekisin. :)

    VastaaPoista
  17. Ihania lahjoja olet keksinyt! Ja hyvin selkeän ohjeen olet tehnyt, tällä onnistuu varmasti:) Paranemisia sinne! tuo on todellakin inhottava tauti..:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo ♥ Ehdinkin vasta iloita, että eipä ole mahatautia ollut vuosiin ;)

      Poista
  18. Tämä ohje on kerrassaan tarpeellinen!! Oon haaveillut poijalle jotain 'parempaa' paitaa, jossa olisi nappilista. Kiitos. :) Ja tuo kangas on upea. OIh. En varmasti saa yhtä siistiä lopputulosta. Olet huimasti kehittynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sittenhän tämä osui juuri kohdilleen, kiitos Arkinen ❤️ Ja kiitos kehuista, tuo oli tosi ilahduttavaa kuulla!

      Poista
  19. Kiitos ohjeesta ja onnea Kummitädille.

    VastaaPoista
  20. Söpö body! Ja aika hyvin kyllä jaksettu tämä postaus noron keskellä! Kiitos ohjeesta. Saatanpa tähän joskus palata vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ompelut ja kuvat oli hoidettu onneksi ennen tautia ;) Kiitos Sanna!

      Poista
  21. Ihana lahja! Kiitos ohjeesta, pitää laittaa muistiin. Olen harkinnut nappilistan toteutusta oikein kauan jospa nyt innostuisin kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  22. Söpö! Ja selkeä ohje. Siisti body :)

    VastaaPoista
  23. Kiitos kätevästä, selkeästä ohjeesta 👌💕

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!