Ihania

Miten syntyy lempivaate? Joskus se vaatii tarkkoja suunnitelmia Pinterestiä ja muotiblogeja tutkien, kaavan etsimistä lehdestä toiseen ja sen testailua, oikeanlaisen kankaan metsästämistä monesta liikkeestä ja lopulta millintarkkaa ompelua laskematta työhön kuluvia tunteja. Ei vitsit, tuollaisella vaivannäöllä syntyisi varmasti unelmien asu... Joskus lempivaate saattaa kuitenkin syntyä ihan sattumalta ja oi, niin helposti! Juuri siitä kankaasta, jonka kiireessä nappasit palalaarista, vaikka " ei siitä itselle voisi mitään tehdä". Kaavalla, joka on ohimennen piirretty kaupan paidasta ja leikattu saksien vähän sinne päin. Sellaisena iltana, kun väsyttää ihan tolkuttomasti, mutta on vain pakko saada ommella  j o t a i n -  oikeastaan mitä tahansa, mikä valmistuu nopsaan eikä vaadi varsinaista aivotoimintaa.

En olisi ikinä uskonut, että uusi vaaterakkauteni olisi valkoinen, mutta kappas, miten hyvin se tuonne mustien sekaan sujahtikaan. Tykkään niin, että halkeen. Tämä malli on mukavan armollinen, väljä vyötäröltä, mutta napakka lantiolta ja ilme muunneltavissa helman korkeutta säätämällä. Ihana. Kuviin pääsivät myös ihanat villasukkani, jotka neuloin suuren joukon mukana Muita ihania-blogin Tiinan ohjeiden mukaan, ja joista syntyi #muitaihaniatalvisukat. Alkaa tuo kirjoneulekin jo sujua paremmin, vaikka edelleen kireyksiä löytyy isommissa kuvioissa. Neulomisvimma, mikä on ollut nähtävissä ompeluporukoissa,  on selvästi tarttumassa minuunkin :)



Lisää kuvateksti







Vielä ehdin toivotella ystävänpäivät tätäkin kautta! Vaikka ystäviä kannattaa muistaa toki aina, on tänään hyvä päivä erityisesti keskittyä huomaamaan, kuinka kultaisia ja tärkeitä omat ystävät ovat, ja kuinka itse olla heidän ystävyytensä arvoinen. On onni - ei suinkaan itsestäänselvyys -,  että elämään kuuluu sellaisia ihmisiä ♥♥ Juhlistitteko te ystävänpäivää jotenkin erityisemmin?

42 kommenttia

  1. Kyllä on ihana paita ja vieläkin ihamammat sukat!!
    Me lasten kanssa vähän herkuteltiin ja katsottiin leffa Viaplaysta. :) En oikein osaa pitää ystävänpäivää isonakaan juttuna, vaikka ajatukseltaan ihana. En tiedä, mikä siinä takkuaa, jotenkin vähän keinotekoista tai jotain? :D en tiedä, oman pään sisällä varmaan :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna ❤️ Ei meilläkään vietetä kummemmin ystävänpäivää, vaikka toisaalta olisi ihana ottaa ilo irti näistä kaikista juhlapäivistä ja piristää arkea. Oon vaan liian laiska järjestämään mitään ihmeitä :D

      Poista
  2. Ihana, hyvin sulle sopii valkoinen! <3 Noi sukat on ihan syötävän suloiset. Mulla sama kuin Johannalla, mitä tulee ystävänpäivään. Kiva juttu mutta lopulta ihan normipäivä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noin miekin ajattelen :) Tuntuu, että kaikkiin juhlapäiviin liittyy hurja hypetys ja koristelut yms, mutta itse en ole kyllä mukaan lähtenyt. Kiitos Paulina ❤️

      Poista
  3. Mää olen jotenkin niin ihastunut nykyään noihin kirjoneulesukkiin, että ehkä mun on ihan pakko seuraavaksi laittaa puikoille jonkun väriset kuviosukat. Niin kauniit nämäkin! Ihan karkit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka ❤️ Nyt on ollut kyllä hauskoja nämä "haasteet", niin on ollut mukava inspis neuloa :)

      Poista
  4. Ihana paita ja kaunis sinä! <3 Sitäpaitsi valkoinen on pop ja kuuluu kevääseen!
    Mä en osaa neuloa -yhtään- joten ihastelen aina näitä muiden neulomia superkauniita juttuja (ja ruinaan äitiäni ja neulovaa ystävääni tekemään mullekin samanlaisia!)

    Ihanaa alkanutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Marika, teitpä miulle hyvän mielen ♥ Nyt vaan härkää sarvista, perusvilliksistä olisi helppo aloittaa opettelu eli neulomaan vaan :) Kiitos samoin siulle!

      Poista
  5. Oi kuinka suloiset nuo sukat! :-) Ja sulle kyllä sopii tosi hyvin valkoinen, näyttää jotenkin kivan raikkaalta!

    VastaaPoista
  6. Ihania tosiaan! Ja nuo sukkien värit, ihan nappivalinta <3

    VastaaPoista
  7. Kivan näköinen paita ja nuo sukat ovat aivan ihanat! Minäkin olen hurahtanut noihin neulotaan yhdessä-tempauksiin, mutta nyt tuntuu neuloosi hieman hellittäneen, enkä siihen tyyny/huivineulontaan enää lähtenyt mukaan.
    Meilläkään ei ystävänpäivää mitenkään erityisesti vietetty, mutta onhan se hyvä "tekosyy" muistaa ystäviä tai hemmotella perhettä, jos siltä tuntuu :). Tänä vuonna saimme ystävänpäiväkai kutsun synttäreille, niin tuli herkuteltua siinä samalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin jäin pois siitä tyynyn neulomisesta, se ei houkutellut jotenkaan :p Ja totta, ystävänpäivä ja moni muu on oiva syy herkutella ;) Kiitos Manda!

      Poista
  8. Nätti paita. Joskus se lempivaate tosiaan syntyy ihan sattumalta.. Sukissa on kyllä ihanat värit! Mun sukista tuli lopulta pojalle sukat, eivät mahtuneet omiin kinttuihin.. :D Kunhan vain saisin kuvattua joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Miun sukista tuli melko reilut jopa, hölläsin käsialaa ehkä turhankin paljon :) Innolla odotan näkeväni siun tuotokset!

      Poista
  9. Ihana paita, mikä kaava sinulla tässä olikaan? Minä olen puolestaan palannut pitkän kirjoneulevaijeen jälkeen yksivärisiin neuleisiin. Aivan ihania sukkia olet saanutkin aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikkupippuri! Tämän kaavan olen piirtänyt tosiaan yhdestä kaupan paidasta ja lisäillyt omia juttuja. Voisin seuraavan kerran (koska sellainen tulee ehdottomasti!) ottaa kuvat ja mitat kaavasta malliksi :)

      Poista
  10. Tosi magee paita ja noi sukat <3 herkut! :)

    VastaaPoista
  11. Todella kaunis paita! Ihanat on sukatkin, olet valinnut kivat värit. Kirjoneuletta olisi minunkin tarkoitus kokeilla, eka yritys ei tuottanut tulosta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ei muuta kuin uusi yritys ;) Kiitos Hanna! Värit olivat aika varma valinta itselleni :) Seuraavat pitää tehdä jo varmaan jollekin toiselle, nyt on itselle sukkia ihan riittämiin.

      Poista
  12. Nuo sukat <3 Paitakin ihana <3 Pallokuosit lähellä sydäntäni :)

    VastaaPoista
  13. Ihana paita ja tuo kaava olisi kelvannut minullekin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina :) Laitoinkin tuonne ylempään kommenttiin, että voisin joku kerta kuvata ja mitata kaavani malliksi. On siis piirrelty kaupan paidan pohjalta ja muokattu sopivaksi. Pidetään mielessä!

      Poista
  14. Ihanat sukat ja paita, ottaisin omaan kaappiini (tai siis päälle) tällä sekunnilla :)

    VastaaPoista
  15. Oi miten kiva tuo paita. Heti näkee, että on tosi monikäyttöinen ja pallot on aina kivoja. Klassikkokuosi, joka toimii arjessa ja juhlavampanakin. Mikä kaava sulla tässä on käytössä? Ja niin suloiset sukat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt vasta luin kunnolla muiden kommentit kaavaan liittyen :)

      Poista
    2. Samaa mieltä kuosista :) Tässä kankaassa natsasi kaikki, kunhan pysyisi vielä pesuissa hyvänä. Kiitos Sinikka! Kaavasta lisää toisen kerran :)

      Poista
  16. Kaikki ihania. Nainen, tunikan malli, kangas ja sukat. Tuollaista "vahinko onnistumista" kaivattais. Kaapissa ei tunnu olevan mitään järkevää päällepantavaa :). Hyvä sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos ihana Arkinen ❤️ Tämmönen paita on maailman helpoin ommella, testaamaan vaan! Tai jotain muuta simppeliä, saa homman taas käyntiin :)

      Poista
  17. Ihanan raikas paita, ja miten kauniit sukat! Neuloosi tuntuu olevan kovin tarttuvaa sorttia:) Jos sitä vaikka ensi talvena opettelisi itse neulomaan sukat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuntuu, sitä on liikkeellä! Perussukista on hyvä aloittaa, ohjeitakin löytyy monia :) Kiitos Villa Pipo ♥

      Poista
  18. Oi kuinka kauniit sukat <3 Minuun tuo neuloosi ei ole iskenyt, liian hidasta työn valmistumista :) Tosi kivan näköinen paita! Hyvin sopii valkoinen sinulle. Juuri tuollaisesta armollisesta paidasta voisin itsekin tykätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä miekin ompelun kannattaja olen, juuri tuon vauhdin takia etenkin :D Ja vaatteissa en ole oikein neuleiden ystävä (etenkään sellaisten, mihin taitoni riittäisivät :D ). Kiitos Unelmallinen ♥

      Poista
    2. Kyllä miekin ompelun kannattaja olen, juuri tuon vauhdin takia etenkin :D Ja vaatteissa en ole oikein neuleiden ystävä (etenkään sellaisten, mihin taitoni riittäisivät :D ). Kiitos Unelmallinen ♥

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!