Lähtölaskenta jouluun

Jos tarvetta ei ole, luodaan sellainen! (Sama pätee myös stressiin - jos sitä ei ole, niin koskaan ei ole liian myöhäistä kehittää sellaista, hehheh.) Taloudestamme löytyi jo kaksi vuotta sitten tekemäni ja mainiosta palvellut joulukalenteri, mutta kuten jo silloin manailin, oli se väärän värinen kotiimme. Sietämätön juttu, tiedättehän? Kun vielä sopivasti löysin uuden kodin tuolle kalenterille, syntyi tarve tehdä meille uusi. Ja vielä näin hyvissä ajoin, ei tullut edes kiire!

Tällä kertaa kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa, kun tutkailin tilkkulaatikkoani. Joustamattomia puuvilloita on ihan huomaamatta päässyt kertymään melkoinen pinkka, vaikka harvemmin niistä mitään ompelen. Siinäpä kunnostautumisen paikka, ehkä typykälle jotain jouluksi... Kalenterin pohjana on yksinkertainen puuvilla, sydämet kaksinkertaista puuvillaa ja pitsit reunoissa vielä koko koreutta kaunistamassa. Sopivat puiset numerot kaivelin askartelutarvikkeideni seasta, jonne oli joulujuttuja hamstrannut edesmenneen Tiimarin loppuunmyynnistä (voi kuinka kaipaan sitä putiikkia etenkin näin joulun aikaan, se oli virallinen joulukorttitarpeiden ostopaikka lapsuudesta asti!), ja ompelin ne parilla pistolla kiinni. 

Ainakin tämän hetkiseen värimaailmaani kalenteri istuu täydellisesti, tykkääntykkäätykkään ♥♥ Täällä ollaan valmiina joulun lähtölaskentaan, oletteko te?








Maailman mainiointa viikonloppua, nähdään huomenna Tampereella! Nyt nukkumaan, jotta jaksaa viideltä herätä :) 



32 kommenttia

  1. Joulukalenteri pitäs munki väsätä! Poika haluais jonku kaupan suklaakalenterin mutta ajattelin kuitenki tehä ite, kiva kun siihen voi laittaa karkkia tai leluja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin Minion-suklaakalenteria poika toivoi (tosin kuvan takia, suklaasta se ei tiedä :D ), mutta katsotaan josko ymmärtäisi tämän päälle, kun hoksaa ajatuksen :) Kiitos Noora!

      Poista
  2. Onpa söpö! :) Meiltä löytyy samanlainen pöytäliina ;) Yks ihan lempprikuosi tuo Taimi.

    VastaaPoista
  3. Ihanan värikäs ja jouluinen kalenteri! Mulla ei kyllä ole lapsia mutta voishan tuollaisen itselleenkin värkätä...:D

    VastaaPoista
  4. Hehe, just mietin, millä verukkeella voisin tehdä erilaisen joulukalenterin, kun näin kivan vessapaperihylsypakettiversion jossain lehdessä. Meillä on siis kaksi vuotta palvellut 24 joulusukan setti. Se kyllä on ihana ja sopii hyvin edelleenkin keittiöömme, jossa joulun aikaan toimittaa verhojenkin virkaa (muuten ei olekaan verhoja ollenkaan). Tietty voisi miehelle tehdä pikkupakettikalenterin, mutta hälle voisi ollakin vaikeampi keksiä sinne sopivia ylläreitä.

    Meidänkin joulukalenterissa on muuten tuota Metsolan bambipuuvillaa, tosin punaisena. Tuli joskus jossain Metsolan paketissa yllärinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli miehen kanssa oma kalenteri yhtenä vuonna. Se oli kiva, mutta järkevien pikkulahjojen keksiminen oli kyllä hankalaa... Mutta aina voi tehdä uuden kalenterin, voi olla useampi :) Kiitos Naurispelto!

      Poista
  5. Tosi kaunis kalenteri, upeat raikkaat värit ja kuosit :)

    VastaaPoista
  6. Niin kaunis kalenteri <3 Kyllä kelpaa odotella joulua :D

    VastaaPoista
  7. Oi miten ihana joulukalenteri! <3

    VastaaPoista
  8. Tyylikäs kalenteri! Just totesin että kyllä se joulu tulee tänäkin vuonna, valitettavasti :P Mutta sen myötä ensimmäiset ajatukset lahjojen suuntaan, josko sitä pari juttua saisi taas ommeltua. Että hyvissä ajoin kun aattoon vielä yli kuukausi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla on lahjajutut kyllä niin vaiheessa vielä, aina yhtä vaikea keksiä... Kiitos kehuista Villakiana :)

      Poista
  9. Moi! Kiitos sulle vielä kivasti kommentista messuilla, koskien bägi-ohjetta. Ihana saada kiitosta oikein livenä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että ilahdutti ❤️ Positiivista palautetta on aina kiva kuulla!

      Poista
  10. Ai että kaunis! Minäki taisin just huomata että mekin tarvitaan tämän tapainen kalenteri seinälle :D ja luulen että kaapin kätköstä löytyy tarvikkeetkin tällaisen tekemiseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tästä kovasti itsekin :) Ja oli yllättävän nopsa tehdäkin! Kiitos Nanni ❤️

      Poista
  11. Kaunis joulukalenteri! Tämä olisi kyllä mukavaa vaihtelua perinteiselle suklaakalenterille..hmm..tuohon pussiin nimittäin mahtuisi isompi ja paremman makuinen suklaa kuin kaupan kalentereissa:D

    VastaaPoista
  12. Ihanat sävyt ja muoto! Mulla on kaikki lahjat suunnitteluasteella vasta, joten menee varmasti taas siihen viime tippaan.

    VastaaPoista
  13. Hieno! Ja kiitos inspiraatiosta, aloin tehdä meillekin omaa, tosin joulusukista.

    VastaaPoista
  14. Ihana! Alkaa tehdä mieli itsellekkin kalenteria :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!