Tampereelle ja takaisin: Suomen kädentaidot 2015

Silloin tietää kangashulluutensa olevan maksimissaan, kun herää klo viisi aamulla, pakkaa seitsenkuisen vauvan rattaineen kyytiin, suostuttelee mummon apukäsiksi mukaan ja starttaa kuudelta Lappeenrannasta kohti Tamperetta. Yksi ompelukamu vielä napattiin matkalta kyytiin, ja kaikki oli valmista aamuajeluun märässä ja pimeässä syysaamussa. Vihdoin kymmenen jälkeen saavuimme täpötäydelle parkkipaikalle melkoisen matkan päähän sisääntulosta, ja siinä vaiheessa kiittelin viisauttani ottaa vauvalle toppapuku mukaan. Sisällä suurimmat jonot olivat onneksi jo kaikonneet ja pääsimme reippaasti messualueelle *. 

Messualue jakaantui kolmeen halliin, joista jokaisesta löytyi lukuisia näytteilleasettajia laidasta laitaan. Langat, kankaat, puutyöt, valmiit vaatteet ja muut tekstiilit, korut, askartelutarvikkeet, sisustusjutut ja paljon muuta olivat iloisesti sekaisin, mikä kaltaistani kontrollifriikkiä pikkuisen ahdisti. Olisin ollut tyytyväinen, jos alue olisi jaettu jotenkin teemoittain, jolloin itselle mieluisten kohteiden löytäminen olisi ollut helpompaa. Olin ennakkoon suosikkieni paikat jo valmiiksi etsinyt ja ehdinkin ne kiertää, mutta kaikkineen ehdin nähdä messujen koko kattauksesta ehkä noin viidesosan. Kun alue oli suuri, nähtävää mielettömästi ja ihmisiä ruuhkaksi asti, tuli tällä maalaisella ikään kuin runsauden pula! Luulenpa kuitenkin, että kukkaro kiittää siitä, etten ihan jokaiseen pöytään päässyt tutustumaan. Vinkkinä itselle ja muille messunoviiseille ensi vuotta ajatellen: tulosta kartta mukaan, tutustu etukäteen näytteilleasettajien nettisivuihin ja varaa aikaa mielellään se pari päivää.

Indie Fabrics kokosi yhteen PaaPiin, KäpysenNeenuskan ja Ikasyrin ihanat kankaat, joista etenkin PaaPiin laariin sukelsin kyynärpäitäni myöten.
Käpynen
Omalla kohdelistallani olivat lähinnä kangaskaupat. Rattaat osoittautuivat ostosten suhteen tosi käteviksi, kun täydet kassit sai pois käsistä kuleksimasta. Muuten ne olivat kyllä melko hankalat tungoksessa, ja äidistäni oli iso apu lastenvahtina sillä aikaa, kun itse ujuttauduin myyjien pöytien ääreen. Vauvoja oli messuilla mukana monella muullakin, ja omani herätti iloisella kiljahtelullaan pääasiassa ihastusta. Mutta mahtuipa joukkoon joku mielensäpahoittajakin, joka koki asiakseen paheksua ja sääliä messuille raahattuja lapsiparkoja. Voi ja voi. Toivon, ettei typykkä kovasti traumoja saanut.

PaaPii Design.
Tyyne-Esterin Anni apujoukkoineen. Toki piti oman kylän kauppiasta käydä moikkaamassa :)

Teippitarha oli sopivasti Indien lähellä ja muutaman rullan nappasin mukaani.


Messujen helmijuttu oli ehdottomasti tavata monta tähän asti vain ruudun kautta tutuksi tullutta ihmistä! Meeting pointissa kokoontui mukava porukka bloggaajia ympäri Suomen ja muuallakin messualueella törmäsin jokuseen tuttuun, joiden kanssa oli hauska rupatella hetki. Ehkä parasta messuissa onkin, että yhteinen mielenkiinnon kohde kerää ihmisiä yhteen, jutunjuurta riittää kaikkien kanssa ja jokainen ymmärtää ihastella toisen kangaslöytöjä!

Annan pajan tuotteita ihastelin kauan, erityisesti astioista tehtyjä valaisimia (joista ei tietenkään kuvaa ole), mutta jäivät kuitenkin minulta tällä kertaa ostamatta.

Verson puoti oli ykkösenä "pakko päästä"-listalla, mutta kiire kojulle ehtimisen suhteen katosi, kun kuulin himoitsemani Sielunlintu-kankaan loppuneen jo perjantaina (siis tuo ihanuus, mitä Samilla on paidassaan). Lisäerää odotellessa! Linnut jäivät siis saamatta, mutta pari muuta kangasta lähti ompeluinspiraatiota odottelemaan.

Paapolla minua houkutteli tuo mustavalkoinen kude, mutta jätin kuitenkin ostamatta. No tiedänpähän mistä sellaista löytyy, kun seuravan kerran tulee hinku virkata mattoa.


Tätä kojua etsin pitkään (vaikka ohi kuljin jo pari kertaa)! Olin facebookin ompeluryhmästä bongannut muiden messuostoksien joukossa kiinnostavia silityskuvia ja niitä oli pakko saada. Kuvien tekijä ja myyjä on kuvittaja Pia Westerholm Tampereelta. Nettisivuja ei ole, mutta kuvia voi kuulemma sähköpostilla tilata.


Pikkuneiti oli kyllä superreipas messuilija, vaikkakin tuntien autoilu puudutti pientä matkustajaa. Onneksi kaveri suostui (joutui) ajamaan ison osan matkaa, niin itse pystyin toimimaan viihdyttäjänä takapenkillä ja harrastamaan imetysakrobatiaa turvavöissä. Mutta joo, innolla odotan, josko ensi vuonna pääsisin ihan ilman lapsia matkaan. Sillä todellakin, ensi vuonna on päästävä uudestaan! Josko sitten ehtisi tutustua myös työpajoihin ja näytöksiin, sillä tällä kertaa päivä kului ihan vaan satunnaiseen kiertelyyn.

Lopuksi vielä kuvia ostoksista. Noiden lisäksi kassiin mahtui pari käsintehtyä kynttilää. Kelpo saalis.


Kettu-lapaset pojalle Villa Linus // Heijastin MouMou Design // Mangosalsaa, Pitoapu Wanha Kuttula (messuilla oli myös Deli-osasto ) 

Paapolta ostin pillejä, koska kuvittelen ehtiväni askartelemaan himmelin (juu, saa nauraa ihan ääneen), handmade-nappeja ja ilmakuivuvaa askartelumassaa, josta toivon mukaan syntyy jotain kivaa jo täksi jouluksi.

Kuusipohjan pyyhenipsut olivat heräteostos, mutta myös ainoa oikeaan tarpeeseen tuleva ostos. 

Indie/ PaaPii // Verson puoti // Viljamin puoti // Muru

Tältä näytti minun messureissuni. Olitko Sinä Tampereella? Mitä tykkäsit, mitä jäi käteen?

Ps. Ostoslistallani oli ensimmäisenä rullaleikkuri ja aakkosleimasimet. Arvatkaa muistinko niitä katsoakaan...





*blogiyhteistyö Suomen kädentaidot-messujärjestäjän kanssa.




33 kommenttia

  1. Ihania ostoksia! Tosi söpöt nuo tumput! Itse en päässyt tänä vuonna mukaan, hiukan kyllä harmittaa... Ensimmäisen kerran kävin messuilla nuorena tyttönä Isän kanssa, taisi olla ihan niitä ensimmäisiä kertoja, kun messuja järjestettiin. Viimevuosina olen käynyt useammin, en joka vuosi mutta melko usein kuitenkin. Ja todellakin saa kulumaan sen päivän! =) Ja rahaakin ihan kiitettävästi... Messuillla kun on niin paljon nähtävää, tarvikkeita, ideoita ja niitä valmiitakin tuotteita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Helposti olisi mennyt toinenkin päivä :) Ensi vuodeksi paremmat suunnitelmat sitten valmiiksi ;)

      Poista
  2. Oi nuo silityskuvat!!! Mahtaako onnistua trikoolle? Jään jännityksellä odottamaan mitä niistä loihdit :) kivoja ostoksia muutenkin!!!

    VastaaPoista
  3. Voi mieletön mikä paikka ja ihania ostoksia olet tehnyt! Voin hyvin kuvitella motuvaation, jonka voimin noinkin aikaisin jaksaa lähteä pimeälle tielle :-D .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei sitä ihan minkä takia tahansa olisi tuota matkaa tehnyt ;) Kiitos Kanneli!

      Poista
  4. Olipas mukava nähdä siinä bloggareiden tapaamisessa! En ollut sun blogiin törmännyt aiemmin, mutta nyt lisäsin heti lukulistalle! :) Tutun näköisiä ostoksia sulla :D t. se toinen pikkutypyn äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä oli, niin oli söpönen pieni siullakin ♥Tosi kiva, että jäit lukijaksi Inka!

      Poista
  5. Ihanasti tehty juttu! :) Ja oon kyllä samaa mieltä tuosta että olisi parempi jotenkin järjestää sitä messutilaa aiheittain. Itse lähdin peffa edellä puuhun kuten aina, ja sitten siellä selasin puhelimella että siis ketä täällä onkaan ja missä. Lista olisi toiminut sata kertaa paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos Paulina ♥ Ensi vuonna ollaan sitten viisaampia ;)

      Poista
  6. Kiitos linkityksestä☺ Toivottavasti lapaset lämmittävät saajaansa. Kaikki kettulapaset loppuivatkin, mutta lisää tulossa kunhan joulukiireet saadaan alta pois.Harmittaa aina näin messujen jälkeen kun itse ei kerkeä kauhiasti kierrellä,nopeasti vain ne tärkeimmät tuliaiset lapsille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, kiitos itsellesi NinaK :) Ihanat lapaset ovat, harmi kun eivät ihan mahdu itselle!

      Poista
  7. Ihania ostoksia olet tehnyt! MEssuilla minäkin olin, mutta sen kahvila Bremenin löysin vähän liian myöhään että olisin ehtinyt blogituttuja näkemään. Ensi kertalainen myös, ja perinteeksihän tämä täytyy ottaa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi harmi, olisi ollut niin mukava tavata sinut! Ensi vuonna sitten :) ? Kiitos Raisa ♥

      Poista
  8. Olipa kyllä yksi messun kohokohdista tavata siellä :) Ja tämä postaus on kivasti toteutettu. Just vasta aloin käymään läpi mitä itse tuli messuilta ostettua. Postausta luvassa viikolla munkin puolesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä olen, oli ihan huippua nähdä "tuttuja" :) Kiitos Piia! Siun postaus oli tosi kiinnostava :)

      Poista
  9. Äh, mie metsästin just noita pillejä ja harmittelin kun postit on hurjat. Miksi en keksinyt laittaa sinua kuriiriksi!? Ensi vuonna voitaisi järjestää alueen oma viikonloppureissu tuonne, pääsis mammat vaihtamaan vapaalle ja kuluttamaan yhdessä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti voitaisiin!! Miulla on jo suunnitelma valmiina: Pe aamuna messuille, yö hotellissa ja la uudestaan ;) Huippua olisi ♥ Kiitos Yllätysvieras!

      Poista
  10. Sinun pikkuneiti on kyllä aivan ylisöpö, ihailin jo meeting pointissa kukkamekkoa ja pantaa. Näitä toisten messupostauksia kun lukee, niin tulee monta juttua vastaan mitä ei itse siellä huomannutkaan. Oli sitä tavaraa sen verran paljon, että osa on päässyt ohi silmien. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marjaana, ihana kuulla ♥ Ihan saman olen huomannut, kaikkien postauksissa on ihan muita juttuja, kuin mitä itse huomasin messuilla!

      Poista
  11. Kiva postaus messuista! Ja ihanat löydöt sulla. Oli mukava nähdä :). Voi auts, missä ne lapset pitäisi sitten pitää, jos ei mukaan voi minnekään ottaa? Meidän ipana reppana on sitten saanut kamalia traumoja, kun ollaan koko perhe käyty vaikka millä messuilla vuosien saatossa ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli :) Äläpä muuta sano, kyllä miusta vauvan on ihan hyvä olla äitin kanssa, eikä äiti jaksa aina olla kotona :D Kiitos Hanna ♥

      Poista
  12. Hieno saalis!! Ens vuonna on kyllä niin pakko päästä mukaan! Onko nuo kortin näköiset silityskuvia? Wau, jos on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä sitten nähdään vuoden päästä viimeistään, eikö niin ;) On just ne, katotaan mitä saan aikaan! Kiitos Johanna :)

      Poista
    2. Todellakin! Mut sähän tuut jo keväällä Helsingin kässä- ja lapsimessuille, eiksni? ;)
      Noi on jyl niin mageet, mielenkiinnolla odotan, mitä niistä taiot! Pakkosaada.

      Poista
    3. Ai niin semmosetkin on! No hitsi, olisi kyllä kiva niillekin päästä :) Ehkäpä...

      Poista
  13. Kiva kooste ja ostokset! Harmi kun kellään ei oo ollu kuvia bloggaritapaamisesta. Siitä ois ollu kiva nähdä vilaus. Tää on kyl ensi vuoden ehdoton must! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa harmittelin, ettei kukaan ottanut kuvaa! Ensi vuotta odotellessa :) Kiitos Sanna!

      Poista
  14. Mä vähä viiveellä luen tarkemmin muiden postauksia :D Ja taas löytyi uutta bongaamatonta! Mutta oli kyllä kiva nähdä! Ens vuonna uusiksi taas!

    VastaaPoista
  15. Pitäisköhän äidin kököttää aina lapsen kanssa kotona, kun ei lastenhoitajaa ole? Joo ei, en suostu! Siinä ne lapset oppii elämää ja käyttäytymistä kun pienestä asti annetaan opetella. Minullekin joku mutisi, että pakkoko tänne on vaunujen kanssa änkäytyä, hymyilin oikein levesästi takaisin, ehkä tuli parempi päivä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, aina voi joku jostain mielensä pahoittaa. Hyvin ne lapset tuntuivat tuolla mukana kulkevan :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!