Baabaabaa-naa-naa-nanaa

Voihan Minionit! Nuo keltaiset pallerot ovat valloittaneet meidän kaksivuotiaan sydämen melkein yhtä hyvin kuin Salama kavereineen. En edes tiedä mistä hän nuo alunperin bongasi, mutta nykyään suurinta huvia on saada katsoa youtubesta klippejä Kätyreiden kohelluksesta. Kyllä oli vanhemmuuden huippuhetkiä, kun seurakunnan perhekerhossa laulettiin jotain enkeliviisua, niin oma muksu kajauttaa "Baabaabaa-na-naaa-na-naa, noin laulaa Minion!". Ihan käsittämättömiä tyyppejä, piereskelevät ja mussuttavat banaaneja siansaksaa puhuen ja nauravat makeasti päälle. Ei kuulosta järin viisaalta, mutta pakko myöntää, viihdyttää myös aikuista (etenkin riittävän väsynyttä aikuista). Muutaman kerran olemme pojan kanssa yhdessä kikattaneet muun muassa tälle pätkälle :)

Aiempien äitiysavautumisteni jälkeen joku voi jo arvata, mikä oli ennakkoon suhtautumiseni tällaisiin hahmokankaisiin tai muuhun krääsään. Juu ei meille, meille ei tule mitään tyhmiä muoviukkoja tai printtivaatteita. Meillä leikitään puuleluilla tai korkeintaan legoilla, eikä lapsi katso juurikaan telkkaria tabletista puhumattakaan. Jep, tähän kohtaan sellaista huutonaurua. Tabletti on ollut ylivoimaisesti parhain lapsenvahti isommalle, kun itselläni kuluu tovi jos toinenkin pikkusiskoa syöttäessä ja nukutellessa. Ja ne hahmot ja muoviroina ... kyllähän sitä on kertynyt, sillä lapsen ilo on mennyt heittämällä yli äidin visuaalisista toiveista. Tykätäänkö teillä Minioneista vai viekö joku muu voiton?

Nähdessäni tämän kankaan Jyväskylän kangaskaupan sivuilla en voinut vastustaa kiusausta, sillä arvelin ipanan ilahtuvan. Ja ilahtuihan se, liihotteli kangas harteillaan ja hihkui "äiti tekee tästä miiinionpaidan". Äiti teki siitä sitten yöpuvun, mutta jostakin syystä meillä erimielisyyttä asiasta, sillä lapsi väittää kyseessä olevan ehdottomasti päiväpuku. Olkoon.







Mitä Sinä muuten teet tulevana viikonloppuna? Jos mahdollista, tule ihmeessä Tampereelle Kädentaitomessuille, joilla ohjelmaa ja tutkittavaa riittää perjantaista sunnuntaihin. Minä suuntaan matkaan täältä Etelä-Karjalasta lauantaiaamuna ihan järjettömän varhain vauva mukanani, rapiat kolme ja puoli tuntia taitaa suuntaansa olla. Onneksi seuraa ja apukädet saan myös mukaan... Jos sinäkin siellä olet ja törmätään, niin tule ihmeessä nykäisemään hihasta, mukava olisi tavata ♥ Minut löytää myös Meeting point- tapaamisalueelta (kahvila Bremenin kupeessa) klo 13 muutaman muun bloggaajan kanssa, paikalla ainakin Mehukekkereiden Veera ja Weekend chicin Piia. Nähdään!

25 kommenttia

  1. Kätyrit uppoaa meilläkin 4v:lle :) Käytiin leffassa katsomassa elokuva kun se tuli ja taidan näpätä DVD:n pukinkonttiin, Itse ilkimys 1&2 löytyykin jo. Printtipaitoja poika himoitsee mutta niitähän minä en osta! Lisäksi haluaisi semmosen ison Minion-hahmon, hintalapussa luki 55€ (!!) niin en antanut edes omilla synttärilahjarahoillaan ostaa :D Esim. legoista voidaan maksaa nuin paljon, ne kun kestää aikaa mutta tiedän että jollain Bobilla leikittäisiin kaksi päivää ja innostus hiipuisi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei meilläkään viidenkympin hahmot pukinkonttiin päädy, ihan älytön hintsa hetken lelusta! Leffa kiinnostaisi kovasti itseäni, mutta pojan en anna vielä sitä katsoa, vaikka hinkuisi kyllä kovin... Ehkä vuokrataan ja katsotaan miehen kanssa lapsilta salaa ;) Kiitti Noora kommentista!

      Poista
  2. Ihana miiiiiiinionvaatteet! :) meidän hukkayöppärin paita kans tuli päivävaattreksi. Vaan housut jäi yökkärikäyttöön. :D
    Voi nyyh, niin harmittaa etten pääse. Ens vuonna varmasti! Ja keväällä sit taas, ainakin Helsingissä on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin taitaa käydä niin, tai menee nuo pitkinä kalsareinakin :D Katsotaan miten huominen nyt menee, jännittää!

      Poista
  3. Ihana miiiiiiinionvaatteet! :) meidän hukkayöppärin paita kans tuli päivävaattreksi. Vaan housut jäi yökkärikäyttöön. :D
    Voi nyyh, niin harmittaa etten pääse. Ens vuonna varmasti! Ja keväällä sit taas, ainakin Helsingissä on. :)

    VastaaPoista
  4. Ihanat minionsit <3 meillä tykätään kans, isoimmat ei enää vaatteisiinsa huoli mutta muuten katsovat ja nauravat kyllä. Nuorimmaisen äidinkielen epäilen olevan minions-kieli, siltä se jatkuva kalkatus lähinnä kuulostaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin nauretaan neidin olevan varmaan minion, kun pörisee just samalla tavalla ;) Kiitos Villakiana!

      Poista
  5. Huippuhienot kuteet! :) Meilläkin Minionit rulaa. Elokuvaa nää kahtos varmaan nonstoppina. Nuorimman (2,5vuotiaan räpätin) bravuuri on leffan lopussa oleva minioneiden laulu. Tänään nauroin yksikseni, ku tyttö laulo siansaksaa tv:n perässä :`D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia :)! Kyllä se leffa varmaan meillekin lähikuukausina päätyy :D

      Poista
  6. Minä oon ihan pihalla näistä Minioneista :). Mutta Treen messuille olen tulossa minäkin, ehkä törmätään!

    VastaaPoista
  7. Onneksi olen vielä säästynyt näiltä ja monilta muiltakin otuksilta. Toivon, että saan pitää tietämättömyyteni vielä pitkään ;) Mutta hieno setti ja pääasia, että käyttäjä on tyytyväinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, sitä todellakin hämmentyy, kun huomaa osaavansa nimetä ryhmähaut, minionit, autot yms :D Kiitos Amelia!

      Poista
  8. Naurattaa, nää on niin hauskoja! Ihana yöppäri. Minäkin vastustin pitkään kaikkia hahmojuttuja. Tai en kai kovin pitkään. Lapsen ilo niistä ajoi täälläkin äidin mielipiteiden ohi. Tampereelle olen tulossa, ehkä siellä nähdään :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se vaan on, vaikken olisi uskonut! Itse saa niin suuren ilon, kun toinen on ihan onnen tohkeissaan ♥ Olisi kiva törmätä Tampereella!

      Poista
  9. Olen toki nimen kuullut ja kuvia nähnyt, mutta muuten minionit on mulle ihan outoja. Kiva yö- tai päiväpuku! :) Tampereelle olen minäkin tulossa. Jänskättää kyllä vähän miten messuilla sujuu, kun meidän typykkä ei ole ihan tyytyväisimmästä päästä hereillä ollessaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toivotaan, että molempien neitoset osaavat käyttäytyä ♥ Kiitos Raisa, ehkä Kätyrit rantautuvat vielä teillekin :)

      Poista
  10. Meillä nää Minionit uppoaa pojan lisäksi äitillekki :D Tein viikonloppuna itelleni ja pojalle pipot ja sitten poika selittää kuinka hälle pitää tehä myös violetti pipo ja semmoset asukokonaisuudet sekä keltasena että violettina :D
    Mulla harmittaa kun en pääse Tampereelle huonon rahatilanteen takia, ja olis täältä Pohjois-Karjalasta kyllä matkaakin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, varmaan aika mainiot asukokonaisuudet :D Miutakin hirvittää niin matka kuin rahatilanne, mutta toivottavasti menee kumminkin hyvin reissu... Kiitos Helmariina!

      Poista
  11. Oi ihana.. <3 Poika ja vaatteet! Mä oon taas kerran niin samalla linjalla sun kanssa, ennen ja nyt suhtautumisessa noihin lasten megavillityksiin.. Ensimmäinen myönnytys esikoisen ollessa niin innostunut Salamasta oli melkein mustavalkoinen, sarjakuvatyylinen paita Salaman kuvalla. Kyllä se vaan on kiva antaa lapsen omalle innostukselle tilaa ja onhan se ihana nähdä kuin toinen voi tulla niin onnelliseksi jostain sellaisesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Meillä nuo hahmot kuuluvat myös leikeissä, en sitten tiedä onko se hyvä vai ei... Mutta kun toinen on niin iloinen niistä ♥ Kiitos Paulina!

      Poista
  12. Ooo, minionseja!! Kyllä näitä hahmoja on meillekin kotiutunut, enkä ymmärrä mistä lapset ovat ylipäätään keksineet nämä, elokuvaa ei kumpikaan nimittäin ole nähnyt:D meiltä löytyy jo pehmolelua, pierupyssyä, yökkäriä..:) luulen että meidänkin lapset voisi iloisesti yllättyä tästä minions-kankaasta tehdyistä vaatteista. Komean setin olet ommellut ja eihän näitä hahmoja kannata peiton alla piilotella, joten ehdottomasti päiväasu:) kiinnostusta ja intoa olisi hirmuisesti lähteä messuille, katsotaan miten suunnitelmat etenee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti siekin pääset matkaan Tampereelle :) Voi pierupyssy, sitä ei toivottavasti meille ilmesty :D Kiitos Villa Pipo, kyllä tuo paita ainakin päivkäytössä on jo ollut :)

      Poista
  13. Mun on kyllä pakko tutustua näihin elokuviin, katsoa mistä tässä suositussa hahmossa on oikein kysymys :) Toivottavasti nähdään messuilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa! Itse ilkimykset ainakin naurattaa aikuista kovasti :) Tapaaminen olisi mukavaa, tule ihmeessä moikkaamaan Unelmallinen :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!