(Kesä)vaatetta

Perheemme teki viikonloppuna tällä kokoonpanolla ensimmäisen lomaretken, kun suuntasimme Helsinkiin. Pojalle tein mukaan nopeat kesätamineet, kun tänä vuonna harvinaiset helteetkin meitä juuri silloin hellivät. Pari teepparia ja sortsit, niillä pärjää pieni poika pitkälle.


Tiikerit ja polkupyörät Noshin kankaita, ananakset ostin Royal-tuotteelta. Sain juuri viimeisen  40 cm pakanlopun niitä, joten paita vaati mustan jatkopalan. Kaavana paidoissa on Short sleeves koossa 104, Ob 3/13.



Sovituskuvat tiikeripaidasta jäivät ottamatta, kun järkyttävä ketsuppiroiske löysi tiensä tietenkin sen ainoan valkoisen paidan päälle. Miten se aina sattuukaan juuri niin? Sappisaippua ei auttanut, kokeillaan vielä aurinkokylpyä (kunhan se joskus taas näyttäytyisi).


Sortsit on kierrätysfarkkua ja toisiin hyödynsin lahkeensuut sellaisenaan. Kaavan pohjana on Mock Denim koossa 98.


Kesäretki oli oikein mukava pitäen sisällään muun muassa Korkeasaaressa käynnin, pikaisen pyrähdyksen Herttoniemen Marimekossa ja kierroksen Lintsillä. Eläintarhan asukit olivat unista väkeä helteen takia ja pojan mieleen eniten taisivat olla ihan vaan hanhet ja lokit, joita olisi voinut katsella halvemmalla vaikka kauppatorilla. Linnanmäkikään ei vielä kaksivuotiaalle täysin auennut, mutta hauska oli käydä kuitenkin omia muistoja verestämässä. Ehkä muutaman vuoden päästä päästään jo vuoristorataan ;) ?


Tällainen kaveri sattui tähtäimeen kuvaillessa :)
Hotelliyöpymisestä on näin pienten lasten kanssa matkatessa suurin hohto poissa. Ennen vanhaan hotellihuoneessa sai rauhassa lepuuttaa kävelystä uupuneita koipia pehmeällä sängyllä hyvää kirjaa lukien ja aamulla nauttia omaan tahtiin kattavasta aamupalasta. Nyt ilta kului ylikierroksilla käyvää kaksivuotiasta taltuttaen ja väsynyttä vauvaa hyssytellen ja toiveikkaana mukaan ottamani kirja sai jäädä avaamattomana kassiin. Aamupala hotellin ravintolassa - no sanotaanko, ettei se ihan rentouttavimmasta päästä ollut ja Ryhmä Haun apuun jouduttiin turvautumaan. Kaikki kunnia annettakoon kuitenkin meidän pikkumuruselle, joka kellotti tyytyväisenä vaunuissa ja hymyili jokaiselle, joka hänen suuntaansa vilkaisi. Uskomaton typykkä!

Hotellin aamiaisella sattui veikeä juttu, kun eräs nainen tuli luokseni ja kertoi lukevansa blogiani. Olin vähän hämmentynyt, mutta vitsit miten iloinen! Jos siis tunnistat itsesi, niin KIITOS, ilahdutit tosi kovin ♥♥


Nyt käyvät koneet kuumina aina kun mahdollista, sillä ensi viikolla koittaa miehen kesäloma ja matkaamme kuukaudeksi Savon suunnalle. Ompelutaukoa siis tiedossa, mutta jokin käsityö houkuttaisi... Perussukat onnistuu, mutta jotain uutta olisi nyt mukava testata. Vinkkaapa ihmeessä, jos keksit jonkun kivan (lue  h e l p o n  ) ohjeen, millä voisin opetella virkkaamaan tai neulomaan esimerkiksi jonkinlaista lastenvaatetta? 

Aurinkoa loppuviikolle toivoen! 

26 kommenttia

  1. Ihania vaatteita! Vanishin tahranpoistogeeli on ihan mahtava tuote, suosittelen. :) Toki ketsuppi ja valkoinen paita on aiiika haastava yhdistelmä mille tahansa ja jos on kunnolla ehtinyt käydä kiinni niin ei tuokaan pelasta.

    Ihanaa lomareissua! Novitan ohjeilla olen lähtenyt neulomaan ja virkkaamaan uudestaan aikoinaan. Novitaknits-sivustolta löytyy ilmaisia ohjeita ja esim käspaikassa voi tutustua tekniikkaohjeisiin, jos on vielä vähän huonossa muistissa. Nyt en nimittäin ole varma, onko Novitan nettisivuilla. Jokaisessa Novita-lehdessä on tekniikkaohjeet mukana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kätsä! Pitää käydä kattookin nuo Novitan sivut :) Olen kyllä ihan itsetuhoinen noiden valkoisten kankaiden kanssa, mutta nyt on muutama tosi kiva kuosi saanut sortumaan ;)

      Poista
  2. Voi kuinka namu tuo ananas kangas! Mageet nuo farkkusortsit, kiitos ideasta, taidanpa vähän lainata sitä. :)

    VastaaPoista
  3. Nyt on pakko kommentoida, että minä se olin siellä aamiaisella! Ajattelin, että rohkaisen mieleni ja moikkaan, onpa kiva, että ilahduit :) harmi, etten ehtinyt pidempää jutella ja itseäni esitellä, kun meidän pienempi huusi pöydässä äidin ikäväänsä! No kai tämä käy näinkin ;)

    Mekin olimme samanlaisella poppoolla reissussa ja koluttiin samat paikat, paitsi tuo marimekko.

    Ihanat hellevaatteet olet ommellut, erityisesti tykkään tuosta polkupyöräpaidasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tosi kiva, että "löydyit" :D Onneksi olit rohkea, pienellä jutulla toit iloa miulle! Eipä siinä noiden pikkuisten kanssa kovin helpolla juttelemaan olisi ehtinytkään ;) Kiitos kovasti Tiipi ♥

      Poista
    2. Tuli vielä mieleen, että Savonlinnassa on tosi kiva leikkipuisto, ainakin aiemmin oli nimeltään pikku kakkosen puisto. Löytyy torilta kävellen Olavin linnaa kohti ihan rantaa pitkin.

      Karjalan puolella sitten kohtalaisen matkan päässä on Kiteen eläinpuisto Pajarinhovissa. Ei se Korkeasaareen verrattuna ole kummoinen mutta ihan kiva paikka. Siellä käydessä kannattaa pysähtyä Kiteen Puhoksessa Vaittisen leipomossa. Siellä on ihania ja edullisia herkkuja.

      Poista
    3. Tuo puisto onkin tuttu, olin lapsena sen avajaisissa ja pääsin telkkariinkin :D Kitee on mahtava vinkki, pitää sinne kyllä mennä käymään ja herkuttelemaan :) Kiitos Tiipi ❤️

      Poista
  4. Ihania kesävaatteita. Kunpa vielä tänä kesänä olisi uudelleenkin sellaisille tarvetta! :) Farkkusortsit on kyllä kivan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin toivotaan, että vähemmilläkin vaatteilla vielä tänä kesänä tarkenisi! Kiitos Raisa ♥

      Poista
  5. Ihanat ja pirteät kesävaatteet! Eipä ole montaa hellepäivää vielä kertynyt tälle kesälle, toivottavasti asia korjaantuisa pikaisesti:) Ja mukavan reissun olette tehneet, paikat on juuri niitä mitä itsekkin ollaan mietitty. Kevättalvesta tehtiin reissu ulkomaille ensimmäistä kertaa lasten kanssa ja kyllähän se "hieman" erilaista oli..Lentomatka oli jotain aivan hirveetä, joten ihan heti emme ole lähdössä uudestaan. Helsinkiin ajaa meiltä n.3 t, siinäkin on istumista ihan riittävästi. Ja hotellissa asuminen..kummatkin lapset tottuneet vauvasta asti nukkumaan omisssa huoneissa, niin mitä tapahtuu, kun ne laitetaan yhtäkkiä nukkumaan samaan huoneeseen...?:) Ja hei, käy kurkkimassa blogiani, siellä on sinulle loistoidea, mitä voisitte Savon reisulla tehdä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin poika on tottunut nukkamaan omassa kammarissa, joten ei tahtonut uni tulla hotellissa :p Kyllä ulkomaan matka silti houkuttaisi, ehkä joskus sitten :) Tarvitsisi varmaan kyllä uuden loman lomasta toipumiseen! Kiitos Villa Pipo ♥ Pieksämäelle taitaa meiltä olla vähän liikaa matkaa, mutta pidetäänpä tuo mielessä :)

      Poista
  6. Kivaa pertsaa ja Nosh... <3 :) Meillä poika haluaisi, että tekisin hänelle vaatetta mutta kun ei toinen tarvitse mitään :D Jotain hupparia voisi kyllä harkita kuitenkin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miustakin tuntuu, että nyt alkaa pojan vaatevarasto olla kuosissa :) Josko neidille sit seuraavaksi. Kiitos Noora <3

      Poista
  7. Ehkä tällainen nuttu pienemmälle syksyä varten? Itse en ole kokeillut, mutta kaveri kehui helppoutta ja lopputulos oli kiva myös.
    http://aidinlintu.blogspot.fi/2012/08/baby-sophisticate-suomennettu-neuleohje.html

    VastaaPoista
  8. Tosi kivoja kesävaatteita. Nuo farkkushortsit pitää painaa mieleen ja joskus toteuttaa minunkin!

    VastaaPoista
  9. Kivoja kesävaatteita olet tehnyt. Ananas kuosi on ihana!
    Itse olen paljon reissannut lasten kanssa Suomessa ja jättänyt suosiolla hotellit väliin. Ollaan majoituttu mökkeihin, jolloin pääsee heti ovesta ulos purkamaan energiaa. Lapsetkin aina odottaa millainen mökki seuraavassa paikassa on ja sattuuko olemaan tramppaa ja uimarantaa.
    Simppeleitä neule/virkkausohjeita olen löytänyt netistä googlettamalla, mm. DROPS design:lla on kaikennäköisiä ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mARa! Tuon mökkivinkin pistänkin mieleen, ei ole tullut edes mieleen! Kiitos :)

      Poista
  10. Aivan ihania vaatteita. Niin hyvännäköiset kuosit ja sopii shortsien kanssa kivasti. Olipa varmasti kiva ylläri, että lukija tuli kertomaan lukevansa blogiasi, ihana juttu <3 Oikein mukavaa lomaa teille ja toivotaan auringon lämpöä kovasti!

    VastaaPoista
  11. Nämä ovat niin ihanan raikkaita kesän vaatteita! Sinulla on todella hyvä silmä kuosien ja värien yhdistelyssä. Lasten kanssa reissaaminen onkin aina omalla tavallaan haastavaa, mutta myös palkitsevaa. Ihana kohtaaminen blogisi lukijan kanssa, pienestä asiasta saa niin hyvän mielen! Missäköhän päin Savon laajaa maata liikutte ;)? Olisipa hauska, jos satutte täällä meidän kulmilla liikkumaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi ❤️ Ollaan Savonrannalla, mutta seutumatkailu kiinnostaa kyllä, jos likellä olet? Olisi ihana tavata!

      Poista
  12. Kiva reissu ollut teillä! Mekin käytiin tänä kesänä ekaa kertaa Linnanmäellä (minä en ole siis käynyt ikinä kun lapsena käytiin aina Särkänniemessä)! Meillä on lapset tottuneet (auto)matkusteluun aika pienestä kaikki, täytyy aina keksiä jotakin pientä puuhastelua mukaan :). Hienon poikamaisia kesävaatteita olet ommellut, toivottavasti ei kaikkk kesävaatteet jää pitämättä huonojen kelien takia - onneksi kesää on vielä jäljellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on kuvien perusteella ollut kyllä kivoja kesäreussuja :) Meilläkin lapset on kyllä kiitettävän hyviä automatkustajia, pikkuinenkin nukkuu hyvin. Kiitos Krista! Teeppareita onneksi tarvitsee ympäri vuoden ja sortsitkin mahtunee ensi vuonna, jos nyt ei tarvetta tule ;)

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!