Tilkkulaatikolla

Tarve vauvan omalle peitolle syntyi isoveljen toimesta. Alkuun peittelin typykän sohvan kulmaan pojan aikoinaan saamalla vauvapeitolla, joka oli ollut jo pitkään pois käytöstä. Erään kerran erehdyin Oolle kuitenkin kertomaan, että peitto on oikeastaan hänelle tuotu ja siitähän se riemu repesi. Paristi ennätin jo vauvan pelastaa, kun isoveli reippaalla otteella tempaisi peiton itselleen, koska se on hänen. Hupaisaa sinällään, kun nyt Oo tahtoo aina oman peiton jaloilleen telkkaria katsoessaan, tietenkin. Pieni, mutta tärkeä juttu hänelle.

Pikkusisko sai siis oman tilkuista kootun peiton.


Tämän hetken suosikkiväriyhdistelmääni on varmasti varsin vaikea arvata... Peiton reunat huolittelin pilkullisella kanttinauhalla, jota kului pikkuista vajaa neljä metriä. Harmittavasti nuo reunat alkoivat kupruilla, vaikka kuinka yritin olla venyttämättä peittoa. Käytössä se ei onneksi näy.




Toisella puolella on Metsolan siksak-joustofroteeta.





Peitosta olisi varmasti riittänyt vähän vähempikin kuvamäärä, mutta pikkumurua oli niin ilo kuvata, että en malta olla näitä laittamatta. Tyllerö on ihanan hyväntuulinen vauva ♥


Pienistä kangaspaloista sain tehtyä neidille myös pari vähän kevyempää pipoa ja tumput. Jospa nekin kohta jäisivät jo tarpeettomiksi sään lämmetessä. Myssy on Little Pixie-kaavalla (6/14), mutta vuoriton ja kantattu. Tumput ihan omasta päästä.



Noita myssyjä kanttaillessa muistui mieleeni kaapissa odotteleva kantinkääntäjä. Sen avulla homma kävisi varmasti siististi ja nopeasti, mutta kääntäjän käyttöön perehtymiseen en ole vielä aikaa löytänyt. Siinäpä siis yksi odottava projekti.

Tulevalle viikolla toivon pitkää pinnaa ja hyvätapaisia lapsia, sillä meillä alkaa putkiremontti. Kotona voidaan onneksi asua koko aika ja päivisinkin evakkopaikka on lähellä, mutta onhan tuo aikamoinen muutos taas rutiineja rikkomaan. Lopputulos olkoon vaivan arvoinen!












27 kommenttia

  1. Ihana tilkkupeitto! Suloisia kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä on niin ihanan ilmeikäs lapsi :) ja peittokin vallan kaunis.

    VastaaPoista
  3. Kaunis peitto, tosi tyylikäs ja raikas väriyhdistelmä. Ja ompa vaan harvinaisen söpö vauva! (Vaikka kaikki vauvathan on söpöjä, mutta hän oikein ERITYISEN söpö)

    VastaaPoista
  4. Pitäähän jokaisella oma peitto olla :). Mukavia ja söpöjä kuvia ♥.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta kyllä, voi säästää molemmille omat :) Kiitos paljon Käsityökaista!

      Poista
  5. Ihana peitto, väriyhdistelmä on minunkin mieleen! :) Suloinen typykkä, näyttääkin kovin hyväntuuliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos Raisa P <3 On ollut kyllä niin helpotus vauvan kanssa tämän hyväntuulisuus, ihan erilailla jaksaa kuin pari vuotta sitten veljensä kanssa :)

      Poista
  6. Ihana peitto, mutta neitokainen on kyllä vieläkin ihanampi :)

    VastaaPoista
  7. Ihana tyttö ja ihana peitto! <3 Vietin eilen aikaa samantyyppisten ompelusten parissa. Ja vaikka onkin ihanat myssyt ja tumput niin toivottavasti tosiaan niitä ei kauaa enää tarvis vaan saatais kunnon kesä :)

    VastaaPoista
  8. Oi tuota teidän pikku hymysuuta! <3 ihana pieni tyttö! Ei yhtään liikaa kuvia peitosta, joka on myös todella hieno! ;)

    VastaaPoista
  9. Voi miten ihana tyttönen teillä on <3 Niin hymyilyttää kun katsoo hänen hymyjään:) Suloisen peiton olet ommellut ja niin tykkään tuosta kanttinauhasta. Tosi hyvin sopii kuoseihin. Kovasti tsemppiä remontin keskelle !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Pilkullinen kanttinauha oli tähän kyllä juuri omiaan :) Kiitos myös tsempeistä, itse remonttia ärsyttävämpää on oikeastaan tämä odottelu ja epätietoisuus siitä, mitä milloinkin tapahtuu :/

      Poista
  10. Täytinen sentään, hän on kyllä niin söpö ja suloinen ja ihana <3! Peitto, hatut ja tumput toki myös, mutta väistämättä noin ihanaan hymyyn jää kiinni.Jaksamista putkirempan keskelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♥ Kiitos Hanna Mi! Suloinen tyttö on kyllä, tosin osaa myös näyttää ihan toista naamaa etenkin iltayöstä ;)

      Poista
  11. Peitto, värit, tyttö, kaikki ihania! Miten teet peiton, silitteletkö tukikankaan kaikkiin tilkkuihin? Haaveissa olisi joskus tuollainen tehdä mutta tällä "sinnepäin" -tyylillä pelkään ettei tule tarpeeksi siistiä ja menee koko työ hukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Yllätysvieras ♥ No ei se mene hukkaan enempää kuin tämä miunkaan peitto ;) En siis silittänyt, leikkelin vaan ja surruutin kiinni. Saumanvarat muistin sentään silittää. Mutta tukikankaan puutteen takia venyi tuossa kantatessa ja siitä kuprut. Käyttöä ei estä onneksi :) Ei muuta kuin hommiin!

      Poista
  12. Upea peitto <3 Myssyt ja tumput myös ja kerrassaan suloinen pieni neiti. <3

    VastaaPoista
  13. Ihana peitto ja vauva. Mistäs tuollaista pilkullista kanttinauhaa saakaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilkkunauha on Tyyne-Esteristä, monenlaisia nauhoja kahden metrin nipuissa :) Samoja on ollut joskus ainakin myös Eurokankaassa. Kiitos Pikkupippuri :)

      Poista
  14. Nätti peitto on! Mullakin on lasten kanssa projektina kesäpeitto tilkuista lapsille. Iso kasa on tilkkuja leikottuna, pitäisi joku päivä ottaa ja ruveta ompeleen sitä pikkuhiljaa kasaan.

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!