Äidistä ihana, pojasta kamala

Viime aikoina monella  ompelijalla on tuntunut olevan
 paininjalan alla jumpsuit vinolla vetoketjulla, 
inspiraationa lienee Gugguun ihanat (mutta sangen hinnakkaat) haalarit.

Sain KiKiDuun Annalta kaavan sellaiseen koossa 98,
ja ehdin juuri ennen vauvan syntymää ommella pojalle jumppiksen.
Koska kaavan muokkaus ei vaan kuulu vahvuuksiini,
ostin myös vastaavan pienemmän HAH-blogin Iinalta,
mutta sen ompelu odottaa vielä vuoroaan.


Jumppikset kuuluvat mahdollisesta epäkäytännöllisyydestään huolimatta
ehdottomasti suosikkeihini lastenvaatteissa ja niitä mielelläni tekisin enemmänkin.
Hankaluutena on vaan se, että tuo känkkäränkkä lapseni  i n h o a a niitä.
Kuvia varten lahjoin poitsun rusinoilla ja sen jälkeen haalari 
kiskottiin reippaalla otteella pois. Kyllä sattuu äidin sieluun...
Ette usko kuinka suuri virhe oli ommella ne pari autopaitaa,
mitään muuta tuo pikkutyyppi ei pukisi päälleen!Onneksi on tuo pikkuneiti kasvamassa, hänelle voin tehdä vielä monta jumppista
ennen kuin mahdollisia vastalauseita alkaa kuulua ;)


Kankaana jumppiksessa on Eurokankaan palalaarin farkkucollari.
Saa nähdä millä keinoin tämän vielä ipanan päälle saan,sääli olisi kyllä jos hukkaan menee. 
Etenkin kun äiskän tekisi mieli tehdä vielä toinenkin :DAurinkoa ja aikaa tälle viikolle!

22 kommenttia

 1. Tosi ihana jumppis, onpa harmi jos poitsu ei siitä tykkää.. :/ Toivottavasti kuitenkin lämpenee noin ihanalle puvulle! :)

  VastaaPoista
 2. Mää oon miettinyt et viittinkö ommella enää jumppiksia ku pitäs alkaa pottaileen ja sit lapsi ei saa sitä ite pois päältä :/ tää malli on kyllä ihana, meilläkin on se farkunvärinen :)

  VastaaPoista
 3. Mää oon miettinyt et viittinkö ommella enää jumppiksia ku pitäs alkaa pottaileen ja sit lapsi ei saa sitä ite pois päältä :/ tää malli on kyllä ihana, meilläkin on se farkunvärinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onnistuu kyllä jumpin riisuminen itsenäisesti, toisin kuin pottailu, joten ei ongelmaa sen suhteen :p Pottatreenit onkin asia erikseen, voisin avautua aiheesta pitkät pätkät... Nimim. Turhautunut äiti ;)

   Poista
  2. Mulla ei paljoa ole pottatreeneistä sanottavaa, kun ei meidän tyttöä saa enään potalle kirveelläkään :D Hienosti sinne useammatkin pissat lirutteli kunnes päätti ettei suostu edes istumaan. Tai suostuu istumaan mutta vaatteet päällä ja kirja kädessä :D Meillä tuntuu helpommin luikertelevan ulos jumpsuitista kuin mistään muusta vaatteesta, joten nämä ehkä kuitenkin olis ne parhaimmat pottailua ajatellen.

   Poista
 4. On hieno, on tyylikäs ja on ihana! Elä anna periksi, oman kokemuksen mukaan vastustus voi hyvinkin unohtua ajan myötä :)

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana! :) Jos poika ei kelpuuta, niin tee kalvoilla/tusseilla/applikoi rintaan tai polviin auton kuva :P Ehkä siitä tulisikin menestys?

  VastaaPoista
 6. Hieno on!! Lähes tunnen tuskasi...meilläkään ei isompi ole ikinä oppinut innostumaan jumpsuiteista...pienempi suostuisi niitä pitämään mutta kun tuo liki 3v. käy jo itsenäisesti pöntöllä niin jumppiksen kanssa vaadittaisiin taas äidin panosta siihenkin hommaan :D Laiskako minä...? Juu...

  VastaaPoista
 7. Onpa kiva! Meillä lojuu kaapin perällä pojan 3,5v 110cm jumppis... :D Eipä ole tullut pidettyä. Ja on se vain jännä että nuinkin pienillä (ja pojilla!) on välillä hyvin vahvat mielipiteet mitä päälle laitetaan ja välillä saa taistella, että päälle menee äidin haluamat vaatteet :D Ja meillä poika haluaisi tietty kaikkia Lentsikat- ja Autot-printtipaitoja kaupasta, en voi sietää! Ensinnäkään en pidä niistä kuoseista ja toisekseen ne kuvat menee aina niin näteiksi pesussa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora L! Kiva kuulla, että muidenkin pojat osaa olla tarkkoja vaatteistaan ;) Ja sama vika noiden printtipaitojen kanssa!

   Poista
 8. Ihana jumpsuit! Meidän vajaa neljä vuotia pikkumies on aivan samaa mieltä ko. vaatteesta kuin teidänkin. Minustakin olisi niin kiva pukea hänelle jumppis, mutta ei kun ei:( Onneksi saat vielä pitkään pukea vauvalle sellaisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä niitä oikein väkisin kannata päälle kiskoa, ei ole taistelun arvoinen asia ehkä ;) Juu typykkä saakin sitten jumppiksen joka värissä! Kiitos Kanneli!

   Poista
 9. Minä rakastan näitä jumppiksia! Ihanan olet tehnyt, keltainen toimii niin hyvin tuon farkunsinisen kanssa. Meidän poika on niin lämminverinen, ettei pysty käyttämään näitä (ja atoopikkona ei viitsi ihoa kiusata hiellä). Vastustusta on löytynyt täälläkin moneen vaatteeseen, pojat osaavat olla tarkkoja vaatteistaan. Poika ei tykännyt feecehaalareista (pakko oli pakkasilla laittaa toppiksien alle), joten keksin niiden olevan formulakuskien pukuja. Sujahti päälle nopsasti sen jälkeen. Milloin mitäkin suosikki henkilöitä olen käyttänyt, milloin Elalla on samanlainen paita tai Kimi Räikkösellä samanlaiset housut. Pieni huijaus joskus voi auttaa ;). (ehkä tämä äiti on vähän ilkeä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä yhtään ilkeä, vaan juuri sopivan nokkela äiti :) Tuota pitääkin testata, toimii varmasti vähän isomman kanssa hyvin! Osa lapsista on kai vaan tarkempia vaatteistaan kuin toiset, meillä tuo kuva/kuosi vaikuttaa eniten pojan mieltymykseen. Kiitos Hanna Mi ♥

   Poista
 10. Yks vaihtoehto että käytte yhdessä valkkaamassa kaupasta ommeltavat/liimattavat autonkuvat.

  VastaaPoista
 11. Ihana jumppis! Ihmettelin miten ei mitään sinun postausta tullut siihen seurattavien blogien "fiidiin". Tulinpa katsomaan ihan paikan päälle niin en mukamaste ole ollut lukijana! Kaikkia sitä :D Asia korjattu hetimiten.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!