Magnolia bloom - villapaita

Onko nyt hyvä hetki kiljua, että riittää jo lumen tulo? Onko ok olla aivan kypsä siihen, että pikkuinen autoni pyörii sohjossa aamuisin, kun tiet ovat vielä auraamatta? Voiko ahdistua kevyesti siitä, ettei ikkunasta näy kuin jäätävä lumivuori? Talvi alkoi jo saada minua puolelleen perheen yhteisten talviharrasteiden ja silmiä hivelevän huurteisen kauneuden ansiosta, mutta nyt kyllä palaan alkuperäiseen kantaani. Kevät tule jo, mielellään vauhdikkaasti vielä!

Jos tästä talvisäästä jotain iloa saan, niin ehdottamasti sen, että voi käyttää villapaitoja. Tämä Magnolia bloom- villis on kertakaikkisen ihana, mutta tosi lämmin! Ihastuin malliin ensinäkemälläni ja aloin suunnitella omaa toteutusta heti ohjeen saatuani. Minua viehättivät suuresti nuo pienet pompulat kaarrokkeessa, joilla yksinkertaiseen malliin on saatu uniikki ilme.  Ohjeen on tehnyt Camilla Vad ja se on ostettavissa Ravelryn kautta. 

Ohjeessa on suositeltu käyttämään kaksinkertaista ohutta villalankaa sekä kaksinkertaista mohairlankaa, yhteensä siis nelinkertaista lankaa. Luin monen neuloneen oman versionsa suoraan Dropsin Airista ja sekin olisi varmaan ollut ok. Päädyin kuitenkin omien langanvahvuuslaskelmieni perusteella ostamaan New Cedro-villalankaa ja yhdistämään sen Dropsin Brushed  alpaca silk-lankaan. Näin sain toivomani pörröisyyden paitaan ja muutenkin yhdistelmä oli mukava tuntumaltaan. Neuloin ohjeesta poiketen paidan 6 mm puikoilla. Tein mallitilkunkin, mutta en saanut sitä täsmäämään, joten annoin vaan mennä. Lankaa minulla kului New cedroa vajaa kahdeksan kerää (noin 400 g) ja alpakkahöttöä reilu kuusi kerää (noin 150 g). 

Paidasta tuli erinomaisen sopiva siitä huolimatta (tai sen takia), että koko ei mennyt tällä kertaa ohjeen mukaan, Neuloin L-koon mukaan, mutta valmis paita on ohjetta reilut 20 cm kapeampi rinnan ympärykseltään.  Koska tämä paita neulottiin ylhäältä alaspäin, oli sitä mahdollista sovittaa matkan varrella ja vertasin kokoa myös aiemmin neulomiini sopiviin paitoihin. Pituutta lisäsin reilusti ohjetta enemmän, koska tykkään siitä enemmän näin. Toki tajusin sen vasta pääteltyäni paidan hihoineen ja helmoineen, joten purkuhommilta ei tälläkään kertaa vältytty. Muuten paita oli helppo ja suhteellisen nopea neuloa. 

Tästä mallista on ohje myös ohuemmalle langalle sekä erikseen villatakki, joita kävin jo Ravelryssä kurkkimassa. Saa siis nähdä tekisinkö jossain vaiheessa toisen samanlaisen vai etsinkö jotain muuta. Hurmaavan houkuttavia neulemalleja on niin monia! 

Mitäs sinulla on puikoilla tai haaveissa seuraavaksi? Lumisia talvipäiviä just Siulle ♥

2 kommenttia

  1. Tosi nätin villapaidan sait itsellesi! Minäkin lisään usein pituutta, kun en tykkää liian lyhyistä paidoista.

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!