Jonsukat ja SikSakkia

Sukat kuin karkit! Olin sýksyllä hyvissä ajoin liikkeellä, kun halusin neuloa villasukat Tinttaran ihanalle eskariopelle joulumuistamiseksi. Ehdin keltaiset sukat melko pitkälle, kun neiti ilmoittikin, ettei väri sovi opelle ja kertoi toivomansa värikombon.  Kaupan kautta siis ja pinkkiä puikoille turkoosin ja mustan kera! Jatkoin kelta-musta-valkoiset kuitenkin tyytyväisenä loppuun, sillä ajattelin niiden olevan kivat rakkaalle ystävälleni joulupakettiin. 

Totesin jälleen olevani  myöhäisherännäinen käsitöissäni. Jonsukkia on näkynyt neulepiireissä jo useamman vuoden ajan, mutta nämä olivat minulle ensimmäiset sellaiset. Kyseessä on Jonna Nordströmin suunnittelema malli, joka nousi somessa hitiksi. Sen pohjalta hän on luonut monia uusia malleja ja tällä hetkellä ohjeita on jo useampi kirjakin. Näihin minun neulomiini versioihin löysin ohjeet Jonsukka- facebookryhmästä sekä jostain vanhasta sukkalehdestä. 

Turkoosipohjaiset ova perusmallia olevat Jonsukat, mustavalkoiset puolestaan SikSakkia Jonsukat. Kaikissa Jonsukissa tunnusomaista on yksinkertainen kirjoneulekuvio varressa, raidat kärkiosassa ja yksi raita tehostevärillä. Näitä oli kiva neuloa, sillä simppeli kaavio oli tosi helppo oppia ja neuloa eikä pitkiä langanjuoksuja tullut. Varresta tekee veikeän muotoisen ja hyvin pohkeeseen istuvan se, että resorin jälkeen lisätään muutama silmukka. 

Omasta mielestäni sukista tuli oikein kivat ♥ Oletko sinä neulonut Jonsukkia tai törmännyt niihin aiemmin?

Makoisaa viikonloppua just Siulle ♥

Ps. Näiden kuvaaminen karkkien kera oli sangen kiintoisaa, kun kaksi lasta ja koira kyttäsivät koko ajan vieressä herkkujen toivossa. Lapset saivat osuutensa kuvin jälkeen, koira ei.

3 kommenttia

  1. Ihanat sukat! Molemmat! Raikkaan väriset! Minä en nyt muista, olenko neulonut yhdet Jonsukat. Jotenkin muistelen, että olen neulonut, mutta en nyt kykene muistamaan, millaiset ja kenelle. :D

    VastaaPoista
  2. Kauniita! Mä oon tehnyt monia Jonnan malleista. Kivoja ja helppoja kuvioita!

    VastaaPoista
  3. Kauniita. Minulla on juuri kirjastosta lainassa Jon-sukat kirja. Olen neulonut muutamat mukaellut Jon-sukat. Joko sait Magnolian valmiiksi 😌

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!