DIY Pipipupu - sisältää ohjeen ja kaavan

 
Välillä postaus juuttuu pitkäksi toviksi koneen uumeniin ja niin kävi näille pupusille. Nyt on kuitenkin aika tuoda esiin tämä söpö ja välillä kovin tarpeellinen Pipipupu! Tämä sopii hyvin myös joulupakettiin ♥

Juhlimme kesän alussa Tinttaran syntymäpäiviä puputeemalla ja miettiessämme kavereille annettavia muistamisia, sain ajatuksen pupun muotoisista hernepusseista. Herneet vaihtuivat kuitenkin kauranjyviin, jotta pupulla olisi myös oikea käyttöfunktio ja niin siitä tuli Pipipupu. Pipipupu on siis lämmitettävä tai jäähdytettävä kauratyyny ja sen tehtävä on nimensä mukaisesti helpottaa kolhuissa tai vaikkapa kasvukipuja. Pupu on sopivan kokoinen lapsen käteen ja söpö ulkomuoto houkuttelee ottamaan sen käyttöön pipin sattuessa.

Pipipupun kaavan ja ohjeen voit ladata TÄSTÄ. Pupu ommellaan peruspuuvillasta, mikä kannattaa pestä  tai silitysraudan höyryllä kutistaa ennen leikkaamista (itse unohdin tämän ja mikrosta tuli ulos pienempi pupu kuin sinne laittaessa). Ompelu suoralla ompeleella - muista kääntöaukko! -  ja reilut aukileikkaukset kaareviin reunoihin ja korvien kulmiin. Kasvot voi piirtää kangastussilla tai ahkera voi myös kirjoa ne. Kauranjyviä saa perusmarketeista ja pupu täytetään niillä suppiloa apuna käyttäen. Kääntöaukon sulkemisen jälkeen pupunen on valmiina töihin!

Pipipupun voi joko lämmittää mikrossa tai jäähdyttää pakastimessa, kumpi vaan tuntuu lapsesta paremmalta. Lämmitettäessä pitää muistaa laittaa vesilasi mikroon mukaan, jotta säästytään kärähtämisiltä. 

Iloisia ompeluita ja joulukuun odotusta ♥ Meillä ainakin on täällä kovin malttamatonta väkeä jo...


4 kommenttia

  1. Ihania pupusia! Tuollainen pupu voisi toimia koulukäytössäkin. <3

    VastaaPoista
  2. Hieno idea tämä Pipipupu. Ovat tosi söpösiä, tuollaisesta voisi kyllä aikuinenkin ilahtua...

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!