Ihana Suomu-villapaita












Joskus sitä yllättää ihan itsensäkin. Ajatuksen tullessa ensi kertaa mieleen sille ehkä naurahtaa. Kun idea ei suostukaan poistumaan, sille on pakko uhrata vähän enemmän pohdiskelua. Kyseenalaistaa ja todeta, että eiiihän tällaista ole ennenkään ollut, oletko ihan varma nyt. Lopulta kuitenkin myöntyy antamaan tilaisuuden ja kokeilemaan jotain erilaista huomatakseen, että idea olikin ihan täysosuma!

Löysin kesällä Instagramista ihanan @Neuloosisko tilin ja heidän suunnittelemansa Suomu-villapaidan. Tiesin heti sen nähdessäni, että siinä on seuraava paita, jonka tahdon neuloa. Muiden tekemiä, toinen toistaan kauniimpia paitoja alkoi näkyä instassa ja pyörittelin mielessäni itselleni ominaisia väriyhdistelmiä; harmaata, keltaista, pinkkiä, luumua ja mustaa. Mielessäni alkoi kuitenkin välkkyä jotain ihan uutta ja kesän lopulla tiesin tahtovani yhdistää vaaleanroosaa karamellin tai kanelin ruskeaan. Kolmannen värin löytäminen oli hankalampaa, joten hyödynsin Pinterestiä hakemalla erilaisia sävypaletteja. Yhdistelmä syntyi lopulta vahingossa, kun huomasin lankakorissa vierekkäin pojan villapaidasta jääneen sinivihreän kerän ja sukkia varten ostamani roosan langan. Perfect match! Niihin sopiva  ruskeakin lanka löytyi nettiä kahlaamalla.

Ruskean, roosan ja sinivihreän liitto oli villi kortti, jollaista ei vaatekaapistani ole ikinä löytynyt. Eri tavoin pehmeä ja murrettu kuin yleensä käyttämäni värit. Ruskea on itse asiassa ollut retrokauteni jälkeen syvällä pannassa, mutta nyt näköjään tekemässä vahvaa paluuta. Nyt kun paita on valmis, on se suuri rakkauteni, ihan lempparineuleeni ♥

Lopuksi vielä käytännön speksit paidasta. Ohje on siis neulovien sisarusten, Lauran ja Liisan, eli Neuloosiskon käsialaa ja tällä hetkellä saatavilla Ravelrystä maksullisena (omani ehdin tallentaa fb-ryhmästä ennen Ravelryyn siirtoa). Inspiraationsa tämä kaunis malli on saanut merenneitojen pyrstösuomuista (ihanaa, Pieni merenneito onkin aina ollut lempparini ♥) ja suunniteltu Lettlopi-langalle. Omaani käytin kuitenkin Dropsin Merino extra finea sävyissä setri (42) ja metsänvihreä (37) sekä 7veljestä vaaleanpunaista. Neuloin koon L/XL 4,5 mm puikoilla (uusitussa ohjeessa koot on erotettu). Muokkasin ohjetta lisäämällä takaosaan lyhennetyt kerrokset sekä siirsin hihoja (ehkä aavistuksen liikaa) takakappaleen puolelle. Paita asettuu kivasti päälle ja tuntuu iholla pehmoiselta.

Lämpimiä tunnelmia sunnuntaihisi just Siulle ♥

4 kommenttia

  1. Kaunis pusero, just ihanat värit ja lanka näyttää olevan täydellinen tuohon. Ja kyllä nyt on kaikki niin sävy-sävyyn, pusero, hiukset ja hiushuivi, kengät, farkut ja ja ja vesi ja kaikki. Täydellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina ♥ Kuvista huomasin itsekin, että tausta sattuikin olemaan ihan match :)

      Poista
  2. OI, aivan ihana paita. Kaunis malli ja niin hyvin onnistunut värivalinta.
    Näitä kauniita malleja on nykyään niin paljon tarjolla, mutta tässä olisi yksi ehdokas.

    Kiva oli kurkata tänne blogiisi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu ja kiva, kun löysit tänne! Ihania neulemalleja on kyllä valtavasti, vaikea valita aina mitä aloittaisi ♥

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!