Sitruunainen viskoosimekko ( Lotta dress)


 Rrrrakastan näitä ihania, pitkiä ja kuumia kesäpäiviä! Kun mielestä siirtää sivuun ilmastonmuutoksen ja kuivuvat pohjavedet, en voi olla nauttimatta auringon lämmöstä iholla, huikeasta valosta, järvessä lillumisesta ja siitä tunteesta, että vuorokaudessa on tunteja enemmän kuin yleensä. Ja loma, tietenkin -  se on parasta ♥ Haittapuoli tässä huumaavassa helteessä on ollut se, että en ole juurikaan saanut ommeltua! Kun keli on ihan super, on ollut ihan pakko kiitää jokaisena vapaana hetkosena pyöräilemään, suppailemaan, uimaan, pyöräilemään, terassille, rannalle, pyöräilemään tai ihan vaan omalle kuistille lueskelemaan. Jep, keski-ikäisyyden varma merkki; olen innostunut pyöräilemään ja se jos mikä, on ollut helteelläkin ihanaa puuhaa. 

Maltoin kuitenkin viettää muutaman tunnin ompelukoneella ennen kesälomareissuille lähtöä. Ensimmäisenä syntyi tämä kevyt viskoosimekko. En ole juurikaan ommellut itselleni aiemmin joustamattomista kankaista, mutta viime aikoina ne ovat alkaneet houkutella enemmän.  Halusin ensiksi kokeilla Tilly and the buttons Lotta-mekon kaavaa ja sen testaamiseen sopi hyvin tällainen muutaman euron palalaarilöytö. Ompeluprosessi oli varsinainen "hiiri kissalle räätälinä"-leikki ja  - ikävä myöntää - hirveää kankaan tuhlaamista. Leikkasin aluksi mekon mittataulukon mukaisessa koossa, mutta lopputulos oli valtava, pussittava hirvitys liian pitkällä helmalla. Ei auttanut kuin alkaa saksia, lyhentää ja kaventaa sieltä täältä, joten lopputuloksena alkuperäisestä kaavasta on jäljellä enää tuo kuminauhavyötärö. (Muutokset: lyhensin hihoja, avarsin pääntietä, kavensin yläosaa, lyhensin selästä, kavensin helmaa reilusti, lisäsin helman röyhelöosan.) Hukkaan menneistä kangassoiroista huolimatta itse mekosta tuli kuitenkin ihana! Tykkään aikaan saamastani mekon mallista ja söpöstä sitruunakuosista niin kovin, että olen valmis jopa käyttämään silitysrautaa mekkoa pitääkseni. Se nimittäin rypistyy varsin helposti.

Miten Sinun hellepäivät ovat sujuneet? Maltatko tehdä sisähommia vai tuntuuko melkein rikolliselta heittää hukkaan aurinkoinen keli sisällä istumalla?
Helteisen huumaavaa viikkoa just Siulle ♥

4 kommenttia

 1. Kaunis mekko. Tänä kesänä on kyllä ollut huiput mekkokelit. 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa ♥ On todellakin, ei ole tarvinnut juuri pitkähihaisia kaivaa kaapista :D

   Poista
 2. Onpa kivan näköinen mekkonen kesäpäiviin. Nyt on kyllä ollut niin huikeat mekkokelit, että on saanut helmoja hulmutella. :) Tuo on kyllä aina jännä, kun testaa uutta kaavaa, että miten se istuu itselle. Itselläkin olisi pari kaavaa testattavana tällä tai ensi viikolla. Olen nimittäin ne asettanut itselle heinäkuun tavoitteiksi. Mun ompsussa on vain niin kuuma, että ompelut on jääny tosi vähiin nyt. Nautitaan näistä hellepäivistä. Kylmät kelitkin vielä tulevat - varmuudella tämän vuoden puolella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ♥ Juuri tuon takia uuden kaavan testaaminen tuntuu aina niin työläältä. Kun ei ole itse mallin mitoissa, niin aina joutuu muokkaamaan ja korjailemaan. Kiva on nähdä, millaisia kaavoja siellä ompsussa testaillaan :) Ja totta, mikään ei kestä ikuisesti, ei edes nämä helteet!

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!