Elvi - laukkuja keinonahasta


Mikä ilo ja kunnia olisikaan voida kertoa olevansa edelläkävijä, innoittaja ja ensimmäisenä aallonharjalla huimapäisenä surffaaja, joka innovatiivisuudellaan ja idearikkaudellaan jakaa inspiraatiota ja viisauttaan muille saman henkisille. Ehei, myönnän olevani perässä hiihtelijä, kopiokissa ja se, joka vuosi tai pari muita myöhemmin innostuu siitä, mikä monia vei mukanaan jo ajat sitten. Tämä koskee niin ostomuotia ja trendejä kuin kässämaailman someilmiöitä. Se mitä näkee toistuvasti alkaa muuttua totuudeksi ja nekin asiat, mitkä eivät ensin omaa silmää miellyttäneet, alkavat vähitellen viehättää. Esimerkiksi korkeavyötäröisiä housuja vastustin niin pitkään, että nyt pelkään niiden menevän pois muodista ennen kuin saan niistä itse tarpeekseni. Laventelin sävyä olen ällönnyt aina, kunnes nyt huomaan haaveilevani sen värisistä vaatteista. Hiusdonitsejakin - tai nykyään scrunchieita - löytyy välillä ponnaristani, vaikka vannoin, että en palaa ysärimuotiin. Onhan näitä.

Elvi-laukku oli viime vuoden (vai peräti toissa vuoden) somehitti kaikissa käsityöryhmissä. Instagramissa @h_nnab jakoi ohjeensa kehittelemäänsä laukkumalliin, jonka inspiraationa oli ollut Marimekon Karla. Tuolloin en muiden mukana hypeen sukeltanut, sillä mielestäni pötkylän mallinen laskoslaukku oli ihan tyhmän näköinen. Niin vain kuitenkin Elvi alkoi houkutella yhä enemmän, kun vastaan tuli toinen toistaan söpömpiä kasseja. Lopulta oli pakko ommella omakin. Ensimmäisen versioni tein jo talvella mustasta puuvillasta, mutta sen imaistessa ihan kaikki roskat ja karvanpätkät, jätin kuvaamatta. Nyt tein äitienpäivälahjoiksi isoäideille omat Elvit ja vielä yhden itselleni. Violetin sävyinen puuvilla oli äitini valitsema kangas ja se löytyi Eurokankaan laarista. Pinkki ja konjakinruskea tekonahka ovat Nappinjasta ja ihan täydellisen paksuisia tällaisiin pussukoihin. Anoppi ilahtui pirtsakan pinkistä kassista ja oma ruskea laukku on tällä hetkellä ehdoton lempparini. Ikävä kyllä Elvi-laukun ohje ei ole enää saatavilla, sillä ohjeen tekijä on sen poistanut levityksestä. Onneksi malli ei kuitenkaan ole niin kovin monimutkainen, joten eiköhän itse ommeltuja Elvejä nähdä jatkossakin.

Innostutko Sinä helposti uusista trendeistä vai lämpenetkö niille hitaammin? 

Kaikkea ihanaa just Siulle ♥ 

4 kommenttia

 1. Aijai, täälläkin perässähiihtelijä! :D
  Mutta niin huiput laukut oot tehnyt. Superkauniit! Saatan apinoida ja tehdä vielä kesän aikana samanmoisia. Minulla on tämä(kin!) kaava vielä testaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii näköjään, vaikka ei ihan kärkikahinoissa olekaan :D Nämä on nopea ommella, kunhan pääsee alkuun. Itselläni vasta tuo neljäs meni kuin vettä vaan ja osien kanssa ei tullut säätöä. Kiitos Pikku Akka ♥

   Poista
 2. Ihania Elvejä! <3 Mihin kohtaan olet vuorissa jättänyt kääntöaukon?

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!