Villasukkien uusi vuosi ja Lempivillasukkia - sukkainspistä parhaimmillaan


Kirjat saatu arvostelukappaleina Otavalta.


Sitä pitäisi ihmisen tarkasti aina miettiä, että mitä toivoo. Haaveilin, että olisipa minullakin hiihtolomaa ja vähän enemmän vapaa-aikaa. Kohtalo sitten päätti minulle sellaista antaa, tosin ilman hiihtoa tai muitakaan talvi-iloitteluita. Tämän talven viimeiseksi jääneellä laturetkellä heitin nimittäin iloiset lippaset monoilla jäiseen tiehen ja napsautin värttinäluun rikki. Nyt on sairauslomaa useampi viikko ja käsi pois pelistä kuusi kokonaista viikkoa. Ei ihan se mitä ajattelin.

Ihmisen mieli on kyllä kummallinen muutenkin. Samalla hetkellä, kun kaaduin, ensimmäinen ajatukseni oli, että pystynkö nyt neulomaan. Toinen ajatus oli se, kuinka kehtaan mennä päivystykseen tukka likaisena urheilukerrasto päälläni. Oleellisia juttuja toki kumpikin, mutta siinä hetkessä tarpeettomia murehtia. No, nyt on käsi kantositeessä ja arki hieman hankalampaa, mutta ainakin saan huilata. Onneakin oli matkassa, sillä murtuma on siisti ja tuli vasempaan käteen ja sormet toimivat normaalisti. En saa itse farkkuja jalkaan tai leipää leikattua, mutta pystyn hyvinkin neulomaan!

Ja onneksi pystynkin, sillä niin ihanan inspiroivat sukkakirjat sain postilaatikkoon! Sukkaguru Niina Laitiselta ilmestyi vuosi sitten Villasukkien uusi vuosi-kirja ja nyt talvella Lempivillasukkia-kirja, joista molemmista poimin teille parhaat palat tähän. Vaikka Laitinen on monille varmasti tutumpi kirjoneuleistaan Taimitarhan yhteisneulontojen kautta, löytyy molemmista kirjoista niiden lisäksi hurmaavia pitsi-, pinta- ja palmikkoneuleita sekä näiden yhdistelmiä.
Villasukkien uusi vuosi on koottu vuodenaikojen mukaan, joista jokaiseen kuuluu viisi erilaista sukkamallia. Osa malleista on rouhean yksinkertaisia ja muotokieli suoraviivaisempaa, toiset taas kiehtovan kiemuraisia ja pehmeän pitsisiä. Malleja löytyy niin ohuille, keskipaksuille kuin paksuille sukkalangoille. Tuttuun tapaan ohjeissa on selkeästi nimetty suosituslanka, mutta myös vaihtoehtoiset langat on kerrottu omassa luettelossaan. Kuvat ovat kauniita ja neulomaan houkuttelevia. Erityisesti pidän jokaisen mallin kohdalle kirjoitetusta pienestä tekstinpätkästä, joka monesti kuvailee sukkien tarinaa tai virittelee muuten tunnelmaan. Omia lemppareitani tästä kirjasta ovat kannessa näkyvät Siskoni mun- kirjoneulesukat sekä koukeroiset Soulmates III-sukat. Ensimmäisiksi kuitenkin neuloin Kultaa hiuksissa-tossukat, koska kaipasin unisukkia itselleni. 


Lempivillasukkia-kirja on järjestyksessään neljäs Niina Laitisen kirja. Sen teemana on rakkaus ja rakkaustarina, joka etenee ensikohtaamisesta häävalssiin. Sukkien nimissä vilahtelevat suomalaiset laulut kuten Tequila, Mestaripiirros ja Hetken maailma on tässä. Sukkamalleja on 12 - tai itse asiassa 24 - ja jokaista mallia löytyy kaksi eri versiota. Toinen malli on naisellisempi ja sirompi, toinen taas isommassa koossa ja vähän rouheammilla kuvioilla, joten strereotypisesti ajatellen pariskunnan molemmille osapuolille löytyy omansa ♥ Tässä kirjassa suosikkejani ovat niin ikään kansikuvan sirot palmikkosukat, haastavan näköiset Mestaripiirrokset sekä pitsejä ja palmikoita yhdistävät Saanko luvan?-sukat.


Koska tykkään näistä villasukkakirjoista niin paljon, olen iloinen saadessani laittaa arvottavaksi Niina Laitisen ensimmäisen kirjan Villasukkien vuosi! Arvosteluni siitä voit kurkata täältä. Tällä kertaa arvonta toteutuu Instagramin puolella, joten otahan seurantaan tilini @hannakatrie.

Aurinkoisia alkukevään päiviä just Siulle, muista varoa liukkaita katuja ♥ 

2 kommenttia

 1. Hei! Haastan sinut hymy huulille - haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille - haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

  Toivottavasti otat haasteen vastaan!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Hei käsityöntekijä!
  Olisiko sinulla hetki aikaa käydä vastaamassa käsityöaiheiseen kyselyyn? Kysely on osa kahden kasvatustieteen tohtorin post doc -tutkimusta. Kysely käsittelee käsitöiden tekemisen ja arvojen yhteyttä, kestävää käsityötä sekä sosiaalisen median liittymistä käsitöiden tekemiseen. Kysely on tarkoitettu kaikille käsitöitä tekeville ja siihen vastaamiseen menee noin 20-30 minuuttia. Olisitko ystävällinen ja kävisit vastaamassa kyselyyn oheisesta linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/3E7D6087B575421F
  Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen
  (tätä kutsua saa jakaa eteenpäin)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!