Ommellisen solmumekko
Kyllä on tämän lomalaisen helppo hymyillä. Vaikka lomapäiviä on reilusti enemmän takana kuin edessä, olen vielä pystynyt keskittymään vapaa-ajasta nauttimiseen sen sijaan, että tuntisin jo valmiiksi tuskaa herätyskellon aloittamista aamuista. Lomaan on mahtunut monenlaista; helteisiä rantapäiviä, ompeluntäyteisiä sadepäiviä, pakkaamispaniikkia, esikoisen futispelejä, skumppailtoja ystävien kanssa, erotuomarina oloa riiteleville muksuille, lukuisia autossa istuttuja tunteja, uusia maisemia, myöhään valvottuja kesäöitä, useita kuunneltuja äänikirjoja ja puolivalmis villapaita.

Huikeimmat lomamuistomme kartutimme viime viikolla Kuusamossa. Päätimme mieheni kanssa, että tänä kesänä lapset ovat sen verran isoja, että jaksavat istua autossa sinne asti. Hyvin jaksoivat ja nyt lähinnä harmittaa se, ettemme ole lähteneet jo edellisinä vuosina pohjoiseen. Isovanhempien apu ja toimiva ruokahuolto teki lomailusta helppoa ja rentouttavaa (paitsi niille isovanhemmille) ja tukikohdastamme oli oivallista tehdä päiväreissuja eri kohteisiin. Viikon aikana ehdimme vaellella eri pituisia reittejä, istua iltaa piilomajassa karhuja (!) katsellen, käydä melomassa ja suppailemassa, ihailla tunturimaisemia ja bongailla poroja. Kohokohtana pääsin ratsastamaan kymmenen vuoden tauon jälkeen ja onnekseni pysyin satulassa hevosen laukatessa vaaroja pitkin. Oli ihan yhtä ihanaa kuin silloin vuosia sitten (tosin koko kroppa tiesi ratsastaneensa seuraavana päivänä, toisin kuin vuosia sitten). Myös Tinttara pääsi ponin kyytiin ja oli niin polleeta pimua että! Ensi kesällekin jäi paljon nähtävää ja koettavaa.

Nyt lomaa olisi reilu viikko vielä edessäpäin viime viikkoa vähemmän aktiivisissa merkeissä Savon suunnalla. Aikomus olisi etsiä päiviin jotakin erityistä, pientä spessua, sillä tasaisen tylsää ja velvollisuuksien täyttämää arkea on luvassa tuutin täydeltä taas elokuun alkaessa. Spessuksi riittää kuitenkin pienetkin jutut, kuten marjaretki, uusi leikkipuisto tai superhyvät grilliruuat. Ja se, jos ennusteiden mukaiset sateet jättäisivät meidät rauhaan, sillä mökkielämä näin kaatosateessa ei varsin hehkeää ole.

Mikä on ollut Sinun kesän kohokohta?

Loman alussa ompelin itselleni nämä kaksi mekkosta reissua varten. Vyötäröllä oleva solmu tuo jujua perusmekkoon ja holkkihihat istuvat itselleni parhaiten. Tähän kaveriksi farkkutakki, niin johan toimii. Vihertävän harmaa kangas on Ommellisen upea Womens, jonka on suunnitellut Annika Nykänen ja violetti tietenkin Vimman lettiä. Muuta kesävaatetta en itselleni tänä kesänä ommellutkaan, mutta vieläköhän sitä pari toppia ehtisi…

EDIT. Nyt kun kaavat ovat lopulta myynnissä, voin kertoa lisää ♥ Kaavana on siis Ommellisen solmutunika, jota pääsin testaamaan. Ommellinen on tehnyt kaavojen käytöstä oman innovaationsa, mikä helpottaa kummasti kankaan leikkaamista! Kaavat tulevat kokonaisina kappaleina silitettävällä kaavapaperilla. Idea on se, että voit leikata kaavan suoraan arkilta omassa koossasi, silittää sen kankaalle ja leikata helposti reunoja pitkin. Jos taas tahdot säilyttää alkuperäisen arkin, voit kopioida sen tavalliseen tapaan. Kokonaisen kaavan silittäminen kankaalle onnistui helposti lattialle levitetyn pyyhkeen päällä. Ommellisen kaavoja voit ostaa täältä.

Aurinkoisia ja vadelman makuisia kesäpäiviä toivoen


6 kommenttia

 1. Upeat mekot! Mun aivot jäi pyörittelemään tuota solmukohtaa. Onko se tehty kahdesta nauhasta vai onko kaavassa pitkä uloke?
  Mahtava lomareissu teillä oli. Meillä lomareissu vasta alkamaisillaan. Toivottavasti ei koko viikkoa sada Pallastunturilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ♥ Toinen pää solmusta on etukappaleessa kiinni ja toinen pää erillinen kaitale sivusaumassa. Toivottavasti teidänkin loma sujui ihanasti ♥

   Poista
 2. Ihanat solmumekot, etenkin tuo tummempi kangas on aivan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teresa! Tuo vihertävä mekko on ollut kyllä lukuisia kertoja päällä, ihan suosikkini :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!