Paapiin kaavakirja naisille ja Kuutar-collegetakki

Kirja saatu arvostelukappaleena PaaPiilta.
Kun PaaPiin kaavakirja lapsille ilmestyi kolmisen vuotta sitten, uskon monen ompelijan jääneen jo silloin odottamaan seuraavaa kirjaa. Lasten kaavakirjasta käyttööni jäivät vakiona legginssit ja paitakaavat, joita olen viime vuodet käyttänyt pohjana melkein kaikkeen tytsylle ompelemaani. se taitaa olla itse asiassa ainut kässäkirjani, jonka kaivan yhtä säännöllisesti esiin yhä uudestaan! Tämä  viime vuoden lopulla ilmestynyt aikuisten versio löytää varmasti paikkansa samanlaisena luotto-opuksena.

PaaPiin kaavakirja naisille sisältää 19 naisten vaatekaavaa sekä nimestään huolimatta myös miehille kaksi kaavaa. Malleja löytyy niin paitoihin, mekkoihin, housuihin, huppareihin kuin kuvissa näkyvään collegetakkiinkin. Yhtä lukuun ottamatta kaavat ovat tarkoitettu joustaville neuloksille. Kuten PaaPiin lasten kaavoille, on näillekin ominaista yksinkertaisuus ja selkeys. Mutkattomat mallit sopivat monelle, mutta ehkä jotain jippoja olisi voinut olla perusmallien lisäksi. Kirjan rautalankatason yleisohjeiden avulla näillä kaavoilla pääsee varmasti alkuun kokemattomampikin ompelija! Yksi ilahduttavia puolia on se, kuinka eri ikäisiä, näköisiä ja kokoisia malleja kuvissa on käytetty. Tämäkin vahvistaa käsitystä siitä, kyseessä on varsin käyttökelpoinen perusteos. Kirjan ulkoasu on värikäs ja vilisee luonnollisesti PaaPiin omia, iloisia kuoseja.

Kokeiltavakseni valitsin Kuutar-collegetakin kaavan. Takki on muuten ohjeen mukainen, mutta pituutta lisäsin parikymmentä senttiä ja taskut tikkasin kiinni päällipuolelta. Kaavat tuntuvat olevan melko reilua mitoitusta ja teinkin tämän koossa L, vaikka ry olisi mittataulukon mukaan lähemmäs 2XL.   Ja silti sain kaventaa hihoja sekä olan pituudelta jokusen sentin. Lopputulos on kuitenkin mielestäni hyvin istuva ja juuri sopiva, ja takki pääsi saman tien käyttöön ♥

Oletko Sinä jo saanut kirjan hyppysiisi? Millaisia kaavoja itse kaipaisit?
Inspiroivaa maaliskuuta just Siulle ♥

8 kommenttia

 1. Kivan näköisen takin olet ommellut ja niin oikean kokoinen. Tuo minusta on aina uusissa kaavoissa, että miten ne koot passaa tämmöselle lyhyelle pötykälle. Itsellä on ollut harkinnassa tuon kirjan ostaminen, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi tilata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ♥ Kokoasiaa mietin aina itsekin, istuvuus on aina vähän kysymysmerkki. Tykkään kyllä tästä kirjasta, joten suosittelen :)

   Poista
 2. Ihana tuli tuosta takista ♥ Eilen juuri ystävällä selailin tuota kaavakirjaa ja muutaman mallin sieltä bongasin. Toinen oli juuri tämä collegetakki ja toinen oli huppari. Kirjaston varausjonossa olen kyseiseen kirjaan, joten tässä odotellaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ♥ Toivottavasti ehdit saada kirjasi, ennen kuin kirjastot suljettiin :/ Kivoja ompeluita!

   Poista
 3. Mistä kankaasta olet tehnyt kyseisen työn? Näyttää tosi nätiltä

  VastaaPoista
 4. Pärjääköhän ompelussa pelkällä ompelukoneella (Pfaff select 3.0 itellä) vai tarviiko saumuria? Houkutteleva kirja, jos hankkis ja alkais opettelemaan vaateompelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Alkuun pääsee varmasti pelkällä ompelukoneella, jos siitä löytyy jousto-ompeleita. Jos enemmän ompelee, säästää saumuri valtavasti aikaa ja hermoja :D Kokeile, josko innostut ja mieti sitten tarvittaessa saumuria :)? Tämä kirja sopii mielestäni hyvin aloittelijallekin.

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!