Esittelyssä Nuppunen - mekkoja ja unelmia
Kirja saatu blogiyhteistyönä kustantajalta.

Tämän kesän kirjauutuuksista viimeisenä, mutta kaikkea muuta kuin vähäisimpänä esittelen teille suloisen ja ajattoman Nuppusen. Nuppunen on hurmaavista ja uniikeista kukkakuoseistaan tutun Nuppu Print Companyn ensimmäinen kirja, joka on yrittäjien itsensä tekemä ja kustantama. Idea kirjaan on syntynyt Nupun omien mekkomallien pohjalta vastauksena asikkaiden kysymyksiin siitä, miten halutessaan voisi itse ommella oman mekkonsa. Yksittäisen mekkokaavan sijaan tarjolle tuotiin kokonainen mekkokirja!

Nupun ja sitä myöten Nuppusen tyyli on tunnistettava: kaunis, herkkä, harmoninen, luonnosta ja mielikuvituksesta ammentava. Kirjaa lukiessani mietin ihaillen sitä, kuinka ainutlaatuisen brändin ja menestyvän yrityksen Nuppu Print Company onkaan luonut itselleen verrattain lyhyessä ajassa. Koko tyyli nojaa kukkiin sekä pastelliseen värimaailmaan, mutta sopii silti niin lasten kuin aikuisten pukeutumiseen . Syksymmällä Nuppu Print Companyn kuoseja saa kankaiden ja paperituotteiden lisäksi myös kattaustarvikkeina. 

Nupun yrittäjät Jenni ja Satu ovat tuoneet esiin yrityksen syntytarinaa sen kautta, kuinka ääneen sanomalla unelmista on tullut totta. Nuppunen rakentuu myös unelmille. Kirjan alkupuolisko on omistettu Nuppu Print Companyn tarinassa mukana vaikuttaneille naisille ja heidän unelmilleen. Kertomukset ovat kiinnostavaa luettavaa ja seesteiset, valoa kauniisti hyödyntävät valokuvat kuljettavat lukijaa halki tarinoiden, joissa haaveet tulevat todeksi kovalla työllä, hyvien ihmisten avulla ja osittain onnellisen sattuman kautta. Näiden naisten unelmista ja niiden tavoittelusta lukiessa itselle hiipi mieleen pieni tuska siitä, olenko ihan kunnianhimoton tylsimys, kun tyydyn tavalliseen arkeen ja sen juhlahetkiin, mutta toisaalta ne myös inspiroivat omien unelmien tarkasteluun. Tämä osio on erikoinen veto käsityökirjaa ajatellen, mutta mielestäni kokonaisuus toimii kuitenkin.

Entä ne mekot sitten? Kirjan toisella puoliskolla päästään viimein käsiksi mekkoihin ja kaavoihin. Mekkomalleja on naisille kuusi ja tytöille kolme  sekä lisäksi tarjolla on legginssi-ja rusettipantakaava. Kaikista mekoista on tarjolla valokuva sekä piirroskuva, joista tulee esiin malli ja yksityiskohdat. Mallit ovat mitoitukseltaan väljähköjä ja useimmat sopivat kuulemma sekä joustaville että joustamattomille kankaille, kun sen vain huomioi koon valinnassa. Kaavojen lisäksi ompeluohjeet ovat viimeisen päälle, kuten koko kirjan yleisilmekin. Minua jäi mekoista kiehtomaan vesiputouskauluksellinen Kiuru sekä valekietaisumekko Kultarinta, jonka teen varmasti mustana jossain vaiheessa. Joko Sinä olet Nuppuseen tutustunut? Mikä malli sinua puhutteli?

Nyt väistykööt pilvet ja raekuurot, hellettä kehiin! Ihanaa heinkuuta just Siulle ♥

4 kommenttia

Ilahdun kommentistasi, kiitos!