Pioni- softshelltakki tytölle

Huhtikuu, yksi ehdoton lempikuukauteni! Kevät on oikeasti totta, lumi sulaa kinos kerrallaan, aurinko lämmittää luoden petollista mielikuvaa siitä, että talvitamineet voi kerralla hylätä. Huhtikuussa tietää talven jääneen taakse ja samalla koko ihana kevät- ja kesäaika on täysin edessä. Vielä ei iske paniikinomainen "nyt on pakko nauttia, kun kerrankin on lämmintä"-fiilis, vaan saa rauhassa olla ikään kuin vuodenaikojen välitilassa. Olo on toiveekkaampi, virtaa enemmän ja sisäinen valo loistaa kirkkaampana. Parasta kaikessa ovat kuitenkin huhtikuun illat. Auringon jo laskiessa, kun vielä on silti valoisaa, voi tuntea kevään tuoksun ja tunnelman, joka tuo mieleen muistoja teinivuosilta. Tunteen vapaudesta, odotuksista ja siitä, kuinka mahdollisuudet ovat rajattomat. Nuo iltahetket koirien kanssa kävelyn muodossa ovat ihanaa omaa aikaa, ylimääräisiä tunteja piteneviin iltoihin. 

Huhtikuu on lisännyt myös intoani ommella. Olin päättänyt, että saan Tinttaralle kevättakin valmiiksi ennen pääsiäistä ja niin sainkin, kiitos tämän vuoden venyneen pääsiäisen ajankohdan.  Pioni-softshellin tilasin Nappinjalta, nyöritilpehöörit Aliexpressistä, yksisarvisompelumerkki Ommelkuplasta. Tuo vaalea minttu ei ollut  ihan lempivärini, mutta hätäpäissäni tilatessa muut olivat jo loppuneet. Takin kaavaksi otin pitkän harkinnan jälkeen Ottobre 4/15 Warm inside-softshelltakin ja kokona 110. Kaava on mukavan kapea malliltaan, irrotettava huppu on yksinkertainen valmistaa ja taskuja oli helppo soveltaa. Suositus tälle kaavalle!Takista tuli hieman ylimitoitettu nippa nappa 90 senttiselle tyttöselle. Uskon kuitenkin kasvunvaraan näissä työläämmissä ompeluissa, joten ihan hyvä, että tämä menee varmasti ensi vuonnakin. Takista tuli myös kaunis, siisti ja toimiva. Ainut pulma on se, että jouduin ostamaan toisen takin pihakäyttöön, sillä eihän tätä kaunokaista raaski liata mutavellissä pyörimiseen. Takin kanssa pidettäväksi tarvittiin myös pipo, joten samalla vaivalla tein kaksi. Ribbipiposta tuli oikeasti tosi kiva, se ei pääse oikeuksiinsa tasokuvassa.Pakko vielä mainita somemaailman luomasta harhasta, minkä koin. Pionikuosi on ihan valtava hype ja pionisoftshell on selvästi yksi tämän kauden suosituimpia kankaita. Tämän seurauksena pionitakkeja on näkynyt somessa ja netissä ihan hurja määrä, joten tämä minun tekemäni ei sinällään uutiskynnystä ylitä. Ajatus uniikkiudesta katosi takkikuvien kiitäessä uutisvirrassa, mutta eipä arjessa ole vastaavaa vielä vastaan tullut. Onneksi some ei ole ainoa todellisuus ;)

Ihanaa ja suklaista pääsiäisen aikaa ♥


4 kommenttia

 1. Tuo pioni on niin kaunis kuosi! Takki on ihana. 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuosi on kyllä ihana, alkoi jo trikookin houkuttaa :) Kiitos Raisa ♥

   Poista
 2. Aivan ihana taas jälleen kerran. Ihana takki ja tuo pioni kaikissa sävyissä niin herkku. ❤ blogisi antaa minulle aina inspiraatioita, silloinkin kun ompelukärpänen on karannut ikkunasta.
  Minua jäi huolestuttamaan tuo hupun nauha, kun lastenvaatteissa nuo nauhat ja nyörit hupussa/kauluksessa voivat aiheuttaa vaaratilanteita kiinni jäädessään johonkin. Lapset kun ovat kerkeäväisiä ja innokkaasti kiipeilevät joka paikkaan. Tiedän olevani tälläinen huolestuja äiti,mutta turvallisuus ennen kaikkea, ettei vaaratilanteita pääsisi syntymään.
  Käyn säännöllisesti ihailemassa aikaansaannoksiasi, ja ihailen niiden taidokkaita yksityiskohtia. Niihin varmasti vierähtää tunti jos toinenkin. Nyt täytyisi saada oma kärpänen kiinni ja aloittaa tekemään kesäkauden vaatteita lapsille. Ja ehkä myös itselle.
  Kiitos ihanasta blogista ja ihania lämpöisiä kevät ja kesäpäiviä teille ❤
  Terv. Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija ihanista sanoistasi, merkitsee minulle paljon ♥ Turvallisuus on aina tärkeä huomioida! Huppu on onneksi irtova, joten jos nyöri tarttuisi johonkin, lähtee huppu irti neppareista :) Ihania kevätpäiviä Sinulle ja perheellesi ♥

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!