Kädentaidot 2018 - Messuvinkit just siulle!


Suomen Kädentaidot 2018 eli yksi vuoden odotetuimpia käsityötapahtuma käynnistyy ihan näillä näppäimillä eli tulevana viikonloppuna 16.-18.11 . Olen jo useana vuonna käynyt Tampereella ja tänäkään vuonna en noita kässäkinkereitä halua missata. Kirjoitin näin etukäteen postauksen niistä tipseistä, joita olen aiempina vuosina havainnut.

1. Tulosta kartta ja merkitse pakko käydä-kohteet
Tämä helpottaa suuresti suunnistamista sekä auttaa muistamaan ne kohteet, joissa haluat käydä. Harmittaa ihan vietävästi, jos joku lemppari unohtuu kaikessa tohinassa käydä kurkistamassa. Messualue on todella laaja ja jakaantunut moneen messuhalliin, joten ajatus siitä, että järjestyksessä kiertäisi kaikki näytteilleasettajat ihan vaan rauhakseen, on melko mahdoton (riippuu toki käytettävästä ajasta).

Kartat eri halleihin voit tulostaa täältä

2. Mieti ennakkoon mitä tarvitset ja mistä sitä saa, mitä haluaisit ja mitä pitää silmällä.
Olen parit messut käynyt, niin että kuljin silmät pyöreinä ja lompsa levällään haluten vähän kaikkea. Messuhuumaan on helppo lähteä mukaan ja kun kaikkea valtavan ihanaa on ympärillä silmän kantamattomiin, tekisi mieli ostaa sellaistakin, mitä ei tiennyt tarvitsevansa. 

Tällä kertaa olen miettinyt muutaman jutun mitä olen lähdössä ostamaan (iso ratkoja, nahkahihnaa ja nahkaisia ompelumerkkejä) sekä muutaman asian, joita katselen sillä silmällä (seinäkalenteri, korvikset). Jos joku ihan superihana kangas sattuu löytymään, saatan sellaisenkin ostaa. Muuten yritän kaikin voimin hillitä heräteostokset ja muistaa sen, että suurimman osan messuilta löytyvistä ihanuuksista voin ostaa myöhemminkin netistä. 3. Laadi budjetti ja yritä pysyä siinä
Liittyy tiiviisti edelliseen. Ja muista, inspiraatio ja ideat ovat ilmaisia ja vievät tilaa ostoksia vähemmän (jos inspiksen tueksi haluat valokuvan, muista pyytää siihen lupa!).

4. Mieti saapumisesi ja messuvierailun ajoitus
Jos mielit saapua omalla autolla messuille, kannattaa parkkipaikkaa tavoitella heti aamusta, jolloin auton saa lähelle messukeskusta. Messujen kotisivuilla vinkataan auto jättämään Ikean luokse ja kulkemaan sieltä ilmaisella messubussilla. 

Perjantaina menemisen etuna on se, että kaikkea myytävää on varmasti tarjolla. Väkeäkin on vähemmän kuin lauantaina, jolloin ruuhka voi olla melko infernaalinen ajoittain. Perjantai on myös monelle työpäivä, joten sen vuoksi päädyin itsekin messuilemaan vasta la-su. Sunnuntaina sekaan mahtuu paremmin, mutta riskinä on, että suosituimmat tuotteet ovat jo loppu. Jos voit jakaa vierailun kahteen päivään, suosittelen sitä lämpimästi.

Aiempien vuosien kokemuksen perusteella hakeudun aluksi varmasti C-halliin, josta löytyy paljon ainakin minulle mieluisaa kangastarjontaa (vaikka en siis mitään tarvitse...). A-halli on aiemmin ollut se ruuhkaisin, viime vuonna sisäänkäynti oli jopa tukossa hetkittäin. Saa nähdä onko asiaa tänä vuonna mietitty enemmän ja kulkua ohjattu jotenkin fiksusti. 

5. Pukeutuminen
Tuhansien kässäilijöiden kanssa tulee lämmin, joten valitse vaatteet sen mukaan. Itse jätän suosiolla takin narikkaan, se on hyvin käytetty parieuronen. Askelia kertyy kiertelyn aikana lukuisia, joten hyvät kengät on päivän pelastus. Harkinnassa on myös reppu käsilaukun sijaan. Ja hei iloinen mieli on paras asuste :)


6. Evästä ja juomista
Ja mitä sinne reppuun? Vesipullo ja jotain evästä nyt ainakin. Messuilla on tänä vuonna panostettu ruokatarjontaan aiempaa enemmän, mutta syömään malttaminen on välillä vaikeaa. Jos kahvilan jono ei houkuttele, on näppärä napata välissä myslipatukka omasta kassista. 

8.  Tsekkaa myös Deli-alue
Jos eväitä ei ole ja nälkä yllättää, kannattaa pyörähtää kässäjuttujen lomassa Deli-messujen puolella! Ainakin aiempina vuosina tarjolla on ollut paljon herkullisia maistiaisia sekä esim. ihan törkeän hyviä riisipiirakoita pikkurahalla. Sieltä löytää todennäköisimmin myös parhaat tuliaiset kotiin lapsia hoitamaan jääneelle puolisolle. 
Loppuun vielä omat tärppini messuvierailulle, nämä merkkaan omaan karttaani:

Lalia C160 - Ihania kankaita ja LillaLumin kaavoja.
Ommellinen C821 - Kankaita täälläkin ♥
CatieQ E701 - Kauniita koruja.
Dream Circus C820  -Mahtisiskokset Kati ja Laura upeine tuotteineen.
Taito - katu -  Tämä kannattaa katsastaa! Esillä ovat yleensä tuoreet ideat ja hienot tekniikat.
Paapo A460 -  Sekalaista käsityötavaraa.
Jujuna C360 - Kaavoja, silityskuvia ja ompelutarvikkeita.
Kikapi C178 - Upeita kankaita.
Majapuu A1210 - Edelleen kankaita.
Metsola C100 - Metsolan kankaat kiinnostaa, koska niitä on vain messuilla tarjolla!
MiraAnniinaDesign C58 - Nahkatuotteita.
NuppuPrintCompany C450 - Ehkä hurmaavimmat kuosit.
Ommelkupla C349 - Ihania ompelumerkkejä!
PaaPii Design C921  - Kankaita ja tupsuja.
Pihka Collection E741 - Nahkatuotteita, heidän kenkäkurssistaan haaveilen.
Rae Factory E320 - Suloisia koruja ja paperituotteita.
Story pf Roo  C451 - Söpöisiä kankaita.
Ullaka A661 - Korkkikangas, nahkapaperi ja muut tarvikkeet.
Verson puoti A961 - Eihän tätä voi ohittaa ♥

Oletko Sinä tulossa Tampereelle? Bloggaajille ja lukijoille on järjestetty tapaaminen lauantaina klo 14-15.30 seminaaritila Marsissa. Tervetuloa mukaan! Ja jos törmätään muuten, niin moikkaa ihmeessä, teidän lukijoiden tapaaminen on ihan parasta ♥

2 kommenttia

  1. En ole tulossa Tampereelle, mutta kävin Oulun messuilla. Paljon pienemmät, mutta mukavat silti. Ja paljon löytöjä (,vaikka mitään en tarvinnut): :D Itselläni oli eka kertaa laukkuna vedettävä matkalaukku. Oli muuten kätevä, kun ei tarvinnut kantaa ostoksia. Mukavia messuja Sulle! :)

    VastaaPoista
  2. Hyviä vinkkejä! Ei tässä millään malttaisi enää odottaa, kyllä nämä messut on vuoden odotetuin tapahtuma. :) Lauantaina olen tulossa messuille..

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!