Lapsimessut 2018 perheen kanssa


Sisäänpääsy messuille saatu blogipostausta vastaan.

Olen jo kahtena edellisenä keväänä suunnannut tieni kohti Lapsimessuja, joten tänä vuonna lähtö oli jo aika itsestään selvyys. Tuttuun tapaan Helsingin messukeskuksessa vietettiin kevään kivointa viikonloppua, joka kokosi saman katon alle Lapsimessut, Eläinystäväni-messut, Outlet expon sekä uuden Hupicon -tapahtuman. Aiemmista vuosista innostuneena päätin ottaa riskin ja ottaa mukaan koko perheen touhuamaan ja kiertelemään kymmenentuhannen muun lapsen ja vanhemman kanssa.  

Saavuimme messuille lauataina yhdentoista maissa, jolloin ruuhka taisi olla suurimmillaan. Minulla oli mielessäni muutama myyjä, joiden pisteellä halusin käydä ja loppuaika oli käytettävissä lasten ehdoilla. Ihmispaljoudessa suunnistaminen ja myyntipisteiden äärelle pääseminen tuntui vähän tukalalta, eikä hilpeä messuhuuma tavoittanut minua. Lapsetkin olivat vähän hämmentyneen oloisia, eikä jaksettu jonotella onnenpyöriin tai maistiaisiin. Päädyimme aika pian Hupiconin puolelle, jossa pääsi liikkumaan vapaammin ja niin miestä kuin ipanoita ilahduttivat muun muassa kauko-ohjattavat autot ja legot. Samaan ruuhkahuippuun kävimme myös ruokailemassa, jonka voimin saimme messupäivän uuteen nousuun.

Parhaat messuvinkit on hyvä antaa jälkikäteen ensi vuotta varten, joten muistiin itselle: Messuille kannattaa mennä joko heti aamusta tai selkeästi iltapäivällä, jolloin alueella on huomattavasti väljempää! Päivän edetessä tutustuminen myyjien tarjontaan sekä lasten touhupisteisiin on mukavampaa, kun selviää jonottamatta. Samaten messukarttaan ja näytteilleasettajalistaan ennakkoon tutustuminen kannattaa, jotta omat suosikit muistaa varmasti katsastaa. Itse en tätä tehnyt, vaan summamutikassa kiertelin kojulta toiselle, törmäten niin vanhoihin tuttuihin kuin löytäen uusia ihastelun kohteita. Mutta mitäpä meille jäi erityisesti mieleen?


Ompelijana minua kiinnostivat tietenkin ne myyjät, joilla oli valmiiden vaatteiden lisäksi myös kankaita mukana, kuten Verson puoti, Ommellinen, Taival, PaaPii ja etenkin Metsola, jolla kangasmyynti keskittyy nimenomaan messuille. Metsolalta mukaani tarttuikin vaaleanpunainen trikoo hopeisilla bambeilla, jota olin jo netissä ihastellut. Vaatemyyjiä Lapsimessuilla oli luonnollisesti lukuisia, mutta tänä vuonna en jaksanut tarkemmin katsella mitään. Kuhina näytti käyvän monilla tiskeillä ja esim. Gugguulle olisi pitänyt oikeasti jonottaa (tosin mitään Iltalehden uutisoimaa hullujen äitien taistelua lasten itkiessä ei sielläkään näkynyt).


Suurin ja uusin ihastukseni oli Siluettiverstas! Kävelin ohi kerran, kaksi ja huomasin palaavani yhä uudestaan hipelöimään valaisimia, puuleluja, kelloja sekä heidän suloisia Luppaset-vaatteitaan. Ensin tein kaupat yksisarvisvalaisimesta ja vielä juuri ennen messuilta poistumista oli käytävä ostamassa pojan huoneeseen Batman-lamppu. Muutenkin sisustuspuolen tuotteet kiinnostivat minua selvästi enemmän, nyt kun uutta kotia on viimein päästy laittamaan kuntoon. Rakastuin myös erityisesti Emilia Kareninan Rabbit-tuoleihin, mutta niissä tuli hintalappu vastaan.
Satuhahmo kulkue oli lapsien mieleen ja osuimme juuri sopivasti paikalle sitä katsomaan. Kulkueesta bongattiin ainakin Tatu ja Patu, Ainu-pupu, Hertta, Miina ja Manu, Harri-hylje, Puppe, Lego Ninja ja Koiramäen Elsa, joita muksut riensivät lavan edustalla halaamaan. Kävimme katsomassa myös Kikattavaa kakkiaista sekä upeaa Ruffle Armyn jättisaippuakuplaesitystä, jota isommatkin ihmiset tuijottivat haltioituneina! Lisäksi lapset viihtyivät Jamkidsin muskarissa muutaman kappaleen verran.
Taivalin pisteellä kävin moikkaamassa ihanaa Paulinaa ja hypistelemässä kankaita. Neulomon pisteen olin jo ohittamassa, mutta bongasin tuon taustassa näkyvän kivan koivukuosin ja kävin vaatteitakin katsomassa. Alimman kuvan LilJo &Vilja oli uusi tuttavuus, jonka kaunis somistus ja leikkisät vaatteet houkuttelivat tutustumaan. 
Liian monesti olen messuhuumassa sortunut shoppailemaan enemmän kuin omiksi tarpeiksi, mutta nyt pysyin suht kohtuudessa. Ostoskassiini päätyi Metsolan kankaan lisäksi Nuppu Print Companyn Talviuni- trikoo, josta haaveilen mekkoa itselleni, sekä yllä oleva Tunteiden kirjasto-värityskirja, josta ajattelen iloa olevan niin työssä kuin kotona. Niin ja ne valaisimet... Ihan kohtuulliset ostokset :)Houkuttelemaan jäivät Emma's&Mama'sin puiset leikkiruuat sekä Poopuan rusetit, joihin on pakko perehtyä vielä myöhemmin uudestaan, sen verran söpösiä ne olivat. 


Messujen jälkeen tiedossa on, että kävijöitä oli tänä vuonna 47 000. Jäin miettimään, mikä on se Lapsimessujen salaisuus, että sinne on päästävä vuosittain? Yksin menemällä saisi rauhassa kierrellä vaateputiikkeja ja keskittyä esittelyihin sekä kuunnella luentoja. Toisaalta lasten kanssa on mukava käydä toimintapisteissä, kuulostella heidän suosikkejaan ja tehdä yhdessä ostoksia. Parasta olisi päästä kummallakin tavalla messuilemaan, mutta aikataulu ei ikävä kyllä tällä kertaa molempiin venynyt. Ehkä se on tuo ihanien tuotteiden ja iloisen tunnelman kombinaatio, jonka vuoksi merkitsen ensi vuoden lapsimessut jo valmiiksi kalenteriin :)

Kävitkö Sinä Lapsimessuilla? Mitkä olivat sinun suosikkisi?


6 kommenttia

 1. Moikka, kyllä se Hupicon on ollut aiemminkin. :) myö oltiin perjantaina ja oli älyttömän hyvä valinta, ei yhtään niin ruuhkaista. Toki ei kaikilla oo sillo mahdollista. Ehdottomasti kannattais olla ovella heti 9 tai vasta 15 jälkeen. Mie oon ollu lapsen kanssa 2x ja ostamatta mitään siksi ettei oo rahaa :D hyvin meni aika ja saatiin lopuille vastinetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupicon nimi on uusi, se on ollut ennen Model Expo :) Mutta suht samanlainen se taisi olla! Perjantai olikin varmasti hyvä valinta, lauantai todnäk kaikista ruuhkaisin. Kiva kuulla, että teilläkin kiva reissu :)

   Poista
 2. Olin kerran kaverin kanssa lapsimessuilla ja tapahtuma itsessään oli kiva. kuitenkin väkeä oli niin paljon, etten voisi kuvitellekkaan lähteväni lasteni kanssa sinne. Lähinnä siksi, että he ahdistuisivat sielä niin paljon. Paljon kaikkea mukavaa sielä kyllä oli, mutta ei jäänyt fiilistä, että jatkossa tulisi mentyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän noilla messuilla aina on, että sitä ruuhkaa pitää vaan sietää. Tai osua paikalle oikeaan aikaan :) Lasten kanssa etenkin tuntuu, ettei tungokseen ole kiva mennä, mielummin tosiaan uitiin väljemmille vesille. Hyvä fiilis taisi muksuille kuitenkin jäädä (tai ilahtuivat ainakin saamistaan leluista :D) ), että odottavat kuulemma jo ensi vuotta.

   Poista
 3. Vau,ihania ja mielenkiintoisia tuotteita olet kuvannut:).Etenkin nuo leikkiruuat näyttää hauskoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma A :) Leikkiruokia olisi muuten tarttunut kyllä matkaan, mutta vastaavia löytyy jo kotoa iso laatikollinen (Lidlin puisia leikkiruokia, ovat muuten tosi hyviä ;)), joten kerrankin maltoin mieleni.

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!