Pfaff quilt expression 4.2


Yhteistyössä Pfaff Suomi.

Välillä eteen avautuu tilaisuuksia, joista ei vaan voi kieltäytyä. Ei vaikka ajankohta olisi haasteellinen tai ilmankin pärjäisi paremmin kuin hyvin. Tilaisuus houkuttaa ja kiehtoo, kunnes sitä huomaa vastanneensa myöntävästi ja odottavansa tilaisuutta ihan intopinkeänä.

Sain tällaisen tilaisuuden VSM Finland Oy:lta, joka tuo maahan Husqvarna Viking, Pfaff ja Singer -merkkisiä ompelukoneita, kirjontakoneita ja saumureita, sekä tarjosi minulle mahdollisuuden saada käyttööni Pfaffin ompelukone. Koska edellinen koneeni (Elna excellance 680) oli tosi hyvä, en tuntenut suurta tarvetta uutta konetta saada. Tarjottu kone oli kuitenkin vielä aiempaa uudempi, varustellumpi ja yhteistyökuvio muutenkin houkutteleva, joten aika nopsaan päätin hypätä Pfaffin kelkkaan. Päätös, jota en todellakaan  ole katunut!

Käytössäni oleva Pfaff quilt expression 4.2 on tämän ompeluharrastajan tarpeisiin ihan täydellinen, violettia väriä myöten ♥ Kone on hyvänkokoinen, vakaa ja tukeva elektroninen ompelukone. Siinä on reilun kokoinen työskentelytila, tosin valaistus voisi olla vielä parempi. Tässä mallissa, kuten muissakin Pfaffin koneissa, on merkille tyypillinen IDT-järjestelmä eli kiinteä kaksoissyöttö. Se tekee ompelusta sujuvampaa, sillä kone syöttää kangasta alusta asti tasaisesti ja ommel on kaunista.  Innolla odotan tulevia vetskarin ompeluita, pitäisi selvitä kuulemma ilman harsimista tämän kanssa. 

Ompelukoneessa on useita pieniä ominaisuuksia, mitkä vaikuttavat ompelun mukavuuteen. Olen mm. oppinut käyttämään automaattista langoitinta, puolaamaan neulan kautta, hyödyntämään paininjalan polvinostinta sekä käyttämään automaattisia pistopäättelyitä alussa ja lopussa. Tästä löytyy myös jo aiemmin käyttämäni automaattinen langankatkaisu, mikä on kyllä ihan super. Ompeleita löytyy joka lähtöön, niin hyötykäyttöön kuin koristeluun reilusti yli 100 erilaista! Näistä kaikista kerron lisää, kunhan ehdin enemmän ommella ja tutustua Pfaffiini. Onneksi ohjekirja on selkeä ja yksityiskohtainen, niin pöllömpikin osaa opetella käyttöä huolella.

Hommahuoneen Sanne-Maija on yksi VSM Finlandin yhteistyöbloggareista ja hän kirjoitti vastikään ihan huiman kattavan esittelyn omasta koneestaan, mikä on tätä 4.2:sta edeltävä malli. Käy ihmeessä kurkistamassa tuota postausta, jos haluat tietää koneesta tarkemmin, näissä on paljon samaa. Myös Mehukekkereiden Veera esitteli oman uuden koneensa täällä.

Mitä tämä sitten tarkoittaa blogin kannalta? Kirjoittelen noin kerran kuukaudessa siitä, kuinka yhteistyöni ompelukoneen kanssa sujuu ja esittelen erilaisia ompelua helpottavia lisätarvikkeita. En malttaisi millään odottaa sitä, kun keväämmällä pääsemme muuttamaan oikeaan kotiin ja saan oman ompelutilan ja kunnon työpisteen ompelukoneelle! Josko siellä saisi taas vähän parempia kuviakin... Merkitsen postaukset yhteistyö-tunnisteella, jotta tiedät milloin kyseessä on kaupallinen yhteistyö. Toivottavasti postauksista on iloa ja hyötyä sinullekin ♥ Kysy ihmeessä, jos mieleesi jotakin tähän liittyvää tulee!

Nyt toivottelen mukavaa viikonloppua just siulle ♥ Meillä on tiedossa mieheni kanssa ekaa kertaa pariin vuoteen miniloma kahdestaan, ihan kotikaupungissa, mutta kuitenkin! Toivottavasti sitä osaisi nauttia rauhallisista aamu-unista... 


11 kommenttia

 1. Onnea uudesta konekaverista. Jään mielenkiinnolla seuraamaan et mitä kaikkea sen kanssa syntyy ��
  Toivottavasti teillä oli ihana miniloma❤️
  Pienet ”irti arjesta” hetket tekee kyllä hyvää.
  Meillä on myös miehen kanssa suunnitteilla treffejä pitkin tän vuoden varrelle. Seuraavaksi ajateltiin mennä ihan vaan leffaan kahdestaan ��
  T. Saija ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija ♥ Noita hetkiä todellakin tarvitsee, tuovat taas virtaa arkeen. Voisi pitää useamminkin ;) Mukavia leffahetkiä teille!

   Poista
 2. Pfaffi on kyllä <3 Ja niissä on muutamia semmosia jutskia mitkä tekee ehkä vähän haastavaksi koskaan vaihtaa enää toiseen, esim. just tuo yläsyöttäjä ja työskentelytilan koko. Kaikki muut koneet tuntuu tän jälkeen jotenkin toooosi ahtailta :D Mulla on siis ambition 1.5 joka on ollut kyllä erinomainen. Joskin oon varsin kade noista automaattisista päättelyistä, langankatkaisuista ja polvinostimesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lisäherkut on kyllä aika jees :D Tähän mennessä olen ollut kyllä enemmän kuin tyytyväinen!

   Poista
 3. Kone on varmaan hyvä, mutta ompelu on mahdotonta, jos on maljakko noin koneen vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niin on ;) Ompelupöytäni on tässä väliaikaisessa kodissa ikkunattomassa ja valottomassa kolossa, joten kuvaaminen siinä olisi ollut järjetöntä. Ajattelin koneen tulevan paremmin oikeuksiinsa ruokapöydällä kuvattuna, maljakko on puhtaasti siis koristeena, kuten varmasti arvasitkin :)

   Poista
 4. Tuo IDT järjestelmä on kyllä huippu! Mulla on edelleen Pfaff käytössä vaikka kesällä tuon saman Elnan ostinkin. Ainakin trikoita ompelen enempi Pfaffilla kun sillä kangas syöttyy mun mielestä tasasemmin mitä Elnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä, tuo IDT on loistava! Kelpo peli muutenkin, kuten myös tuo Elna 😊

   Poista
 5. Oi miten kiva on kuulla tästä koneesta lisää ja eri ompeleista! Minulla on ambition 1.0 ja se on ainakin ihan huoppukaveri :) pitäisi vaan enemmän hyödyntää suurta ommelvalikoimaa mutta ehkä sulta saa hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, toivotaan, että tulee jotain mistä olisi iloa ja hyötyä :) Kiva kuulla, että Pfaff on ollut hyvä 👍

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!