Luumua ja harmaata - NOSH AW 16


"Nämä vaatteet tulee löytyä jokaisen naisen vaatekaapista". Säännöllisesti luen naistenlehdistä ja muotiblogeista jos jonkinmoista ohjeistusta siitä, millaisilla vaatteilla kunnon naisihminen rakentaa garderoobinsa ja luo oman tyylinsä. Kynähame, trenssi, valkoinen kauluspaita, bleiseri, siisti neulepaita, nahkahousut (?) ja tyylikkäät korkkarit - niillä pääsee jo pitkälle. Paitsi ettei omasta kaapistani löydy noista kuin yksi. Löytyykö sinulta kaikki?

Monesti olen miettinyt omaa tyyliäni ja sitä, että teen pitkälti samantapaisia vaatteita itselleni. Perustoppia, tunikaa, mekkoa, paitaa, legginssiä, hupparia. Ja materiaalina aina joustava, joko trikoo tai college. Onko se tylsää? Tekeekö se minusta huonon ompelijan? Sisäinen kriitikkoni vaatisi lisää haasteita ja kiljuu trikootunikoideni olevan jo niin nähty juttu. Totta ehkä toinen puoli, mutta toisaalta - ne on niitä vaatteita mitä KÄYTÄN. Joka päivä. (Juhlia varten toki löytyy virallisemmankin seulan läpäiseviä vaatteita, kaupasta ostettuja kylläkin,) En osaa sanoa, mihin tarvitsisin kynähametta tai kauluspaitaa, kun ne eivät tunnu omilta millään tavalla. Omassa arjessani ja työssänikin pärjää erinomaisesti rennon siisteissä vaatteissa, joissa voi rauhassa könytä lattialla, maalata huoletta sormiväreillä tai ottaa avosylin vastaan räkäisen ja ketsuppitahraisen lapsen. Ja tärkeimpänä tietenkin se oma fiilis, että niissä viihtyy! 


Ehkä minä joku päivä vielä yllätän niin itseni kuin blogin lukijat ja rykäisen sen silkkipuseron tai kotelomekon, mutta tällä kertaa tarjolla on jälleen tuttua ja mukavaa. Sain nimittäin tutustua ennakkoon Noshin uunituoreeseen syysmallistoon, joka julkaistiin tällä viikolla. Nähdessäni valikoiman, riemastuin suuresti; raitoja, pilkkuja ja yksivärisiä lämpimissä ja herkullisissa syksyn väreissä! Ja voi luumu, ehkä yksi ihanimmista väreistä minun värikartallani ♥ Uutuuksista valmistui vaatetta itselleni sekä minimimmille.



Idean tähän hupulliseen mekkoon löysin Pinterestistä ja kaavan muokkasin Miwistäni (kiitos Sanne-Maijalle avusta ♥). Kevyt aivojen nyrjähdys oli lähellä, mutta olen laskosteluun ja helman muotoon tosi tyytyväinen. Luumun värinen joustocollege sopi tarkoitukseeni täydellisesti ja hupun vuoriksi valitsin Verson puodin suloisen Kesäpäivä-trikoon. Livenä väri on tummempi, kuvissa valoa on hiukan liikaa.

Tytölle ompelin söpösen tunikan pilkullisesta trikoosta frilloineen. Kaavan muokkasin jälleen Bert-bodysta (Miw ja Bert, mitään muuta en varmaan tarvitsisi...) koossa 80, ja mallin idean olen bongannut facebookin ompeluryhmässä joskus. Ja voi rullapäärme, ensimmäistä kertaa pääsin sitä testaamaan ja tykästyin todella! Tunikan kaveriksi tein legginssit niin ikään Noshin syysmalliston raitakankaasta, jossa yhdistyvät harmaa ja koralli.


Ja vielä vähän raitaa taskullisen tunikan muodossa. Harmaan parina tarjolla on myös tuota luumuista violettia. Ja parastahan on, että kaikkiin sävyihin löytyy myös mätsäävä resori.

Omien mieltymysteni valossa olen iloinen siitä, etteivät siisteys ja asiallisuus suinkaan tarkoita jäykkiä, herkkiä  tai silitystä ja kuivapesua vaativia materiaaleja, vaan joustavistakin saa ihan kelpovaatteita niin arkeen kuin juhlaan. Jos ompelu ei omiin harrastuksiin kuulu, niin Noshilla on kankaiden lisäksi tarjolla ihania valmisvaatteita, joista löytyy sekä tyylikkäitä että mukavia asuja. 

Joko sinä olet omat suosikkisi löytänyt syysmallistosta?



*Postaus toteutettu yhteistyössä Nosh Organicsin kanssa

23 kommenttia

  1. Ihania!! �� Luumua ja raitaa, on jo ostoslistalla! :D

    VastaaPoista
  2. Tuo luumun väri on kyl mahtava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin miustakin, oon aina tykännyt ja nyt kankaana tämä oli ihana ylläri :) Kiitos Annika!

      Poista
  3. Tosi suloinen tuo pienen neidin setti <3 Ja Ihania myös sun vaatteet, tuo luumuhuppari on huikea! Tykkään niin kovasti laskoksista nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Laskoksilla saa kyllä kivasti jujua, pitää harjoitella lisää niiden kanssa :)

      Poista
  4. No onpas ihania uutuuksia taas, varsinkin se luumu :) Ja ihania vaatteita olet niistä luonut! Joko teidän pikkutytöllä on tunikat hyviä vaatteita? Meillä vilistetään pitkin lattioita ja ne muutama mekko ilman bodya on kyllä kainaloissa alta aikayksikön ja maha paljaana mennään.. Itse olen suuri puuvillamekkojen sydänystävä (niin ompelija kuin käyttäjäkin :), mutta näin vauvan myötä kaappiin on ilmestynyt paljon uusia trikoojuttuja, varsinkin imetys olisi huomattavasti hankalampaa ja nyt vauvan ryömimisen myötä tarvin ehkä kaappiin lisäksi niitä leggareita ja collegetunikoita joissa ei haittaa nostella täystuhoa lattialta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos -A-! Lasten kanssa (ja etenkin vielä imettäessä) nämä joustavat vaatteet on kyllä käteviä :) Tunikoita ja mekkoja käytän meidän neidillä aika paljonkin, vaikka kävely vielä hyvin hutjakkaa on ja konttaa edelleen mielummin. Ryömiessä ne varmaan nouseekin liikaa, nyt pärjää kyllä hyvin. Ei ne ehkä kätevimpiä aina ole, mutta niin söpöjä ;)

      Poista
  5. Aivan upeita vaatteita kaikki! Tuon luumun ja raidan tarvisin niiiin omaankin vaatekaappiin! Miten oot tehnyt tuon raidallisen? Tai siis mikä kaava on pohjana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ❤️ Molemmissa tunikoissa on Miw pohjana. Raidalliseen muokkasin olkakaarrokkeen ja nuo taskut :)

      Poista
  6. Tosi nättejä vaatteita, etenkin raidallinen taskutunika on herkku! ❤

    VastaaPoista
  7. Ihania vaatteita! Luumu on kyllä kaunis väri, sopii sinulle kivasti! Neidin vaatteetkin niin suloisia.. ❤

    VastaaPoista
  8. Ihania vaatteita! Sulle sopii luumu hyvin. Tytön setti on niin söpö, että tekisi itsekin mieli ommella jotain tuollaista, mutta tyydytään nyt poikien vaatteisiin ;) Noshilla ois vaikka mitä tilattavaa ja kyllä sinne tilaus tässä lähiaikoina lähteekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos 9-10 :) Se on kyllä ilo, kun on tyttö sekä poika, niin voi tehä kaikenlaista :D Itsekin laitoin lisätilausta juuri menemään, raitoja ei voi vaan vastustaa!

      Poista
  9. Piti ihan miettiä tuota listaa..Itseltäni löytyy kaikki muut, paitsi nahkahousut:D Mutta myönnettäköön, nuo listan vaatteet on minulla tarkoitettu lähinnä erikoisempia tilaisuuksia varten..Arkena pukeudun mukaviin, lähinnä trikoo/collegevaatteisiin. Farkkuja käytän myös jonkin verran, mutta niistäkin pitää löytyä joustoa. Ja kuten sanoit, trikoo/collegevaatteet voi olla myös siistejä ja tyylikkäitä. Tuo luumun värinen laskostettu collegemekko kolahti minuun täysin! Hurjan kaunis, niin malliltaan kuin väriltäänkin.
    Joustamattomien ompelu on alkanut kiinnostaa ihan hirmuisesti, noin niinkuin arkivaatteeksi. Esim.tunikoita tai paitoja pellavasta tai printtikuvioisista puuvilloista. Jos saisi syksyksi ommeltua yhden haaveissa olleen arkimekkosen, joo, voihan sitä aina haaveilla:)
    Tyttösen setti näyttää hurjan nätille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti Villa Pipo ♥ Farkut on käytössä täälläkin (voi vitsi, jos joskus ehtisi ommella itse sellaiset!). Miutakin nuo joustamattomat jotenkin kyllä kiehtoo, pitäisi keksiä jostain sopiva malli - ja etenkin sellainen, millä käyttöä olisi! Toivottavasti löydät aikaa ompeluihisi :)

      Poista
  10. Ai että miten kauniita vaatteita olet taas ommellut ❤ mun vaatekaappikin vois haluta tällaiset!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!