Confessions of a fabricaholic

Hei, olen Hanna ja olen kangasholisti.

Kaikki alkoi ihan viattomasti. Tilasin ensin muutaman kankaan kerrallaan ja säilytin niitä yhdessä muovilaatikossa, jonne koko nippu mahtui helposti. Tiesin jokusen verkkokaupan, joihin laitoin tilauksia satunnaisesti. Metrimäärä kasvoi vähitellen ja laatikkopino kohosi. Kuosikankaat kaipasivat seurakseen yksivärisiä, trikoot kaverikseen joustofroteeta ja velouria. Sitten tulivat kimppatilaukset ja ulkomaalaiset nettiputiikit. Hölmöähän se olisi olla tilaamatta, kun kerran Itävallasta pari euroa halvemmalla jotain saa.


Oli aika hankkia kankaille oma kaappi. Kaappi, jonne kaikkien kankaiden tulisi mahtua - se olisi rajana. Paitsi toki pari laatikkoa sai vielä jäädä, yhdessä resoreita ja toisessa tilkkuja, kolmannessa jotain sekalaisia matskuja. Kaapin hyllyt täyttyivät ja alussa vaalimani järjestys hukkui sulloessani sinne vielä metrin tätä ja 60 senttiä tuota. Lähestyttiin tilannetta, jolloin huomasin täyttäväni lastenvaatelipastoa kankaillani, kun muuta paikkaa ei vaan enää löytynyt.

Myös Ebay on petollinen paikka. Aika monta hupparia ja housut saan nyt tehdä, sillä nauhoja riittää...
Ensimmäiset kankaat olivat pojan vaatteisiin. Sitten halusin tehdä itsellenikin. Nyt myös tytär ansaitsee omia kankaita. Valikoima laajenee ja laajenee. Se, että tarvitsee jotain on toissijaista siihen nähden, että tahtoo jotain... Kauniiden kankaiden näkemisestä, niiden hypistelystä ja ihastelusta saatu mielihyvä ylittää sen tosiasian, etten ehdi lähellekään samaa vauhtia ommella kuin mitä kangasvaraston kasvatus edellyttäisi. Eikä olisi ehkä tarviskaan, vaatettakin saattaa olla yli omien tarpeiden... En ole vain ompelija, olen kankaiden keräilijä. Niin, ne kauniit kankaat. Niitä on niin paljon! Joitakin kankaita kytistellään ensimmäisistä vilautuskuvista lähtien ja ollaan koneella istumassa tietyllä kellonlyömällä, kun metrit kauppaan päätyvät. Osa ihanuuksista tarttuu mukaan hyvän alennuksen saattelemana tai ihan vain sattumalta. Tai sitten joku muu on tehnyt maailman ihanimman vaatteen siitä, joten minäkin haluan. Tai sitten jonkin kankaan tietää olevan haluttua ja sitä pitää ostaa ikäänkuin varmuuden vuoksi, ettei vaan jää ilman, jos kuitenkin tekisi mieli. Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä houkuttimena ovat alennusmyynnit, joilta on tietenkin pakko ostaa, koska - noh, halpaa kangasta! Tarvinneeko tuota enempää perustella.

Mitä niille sitten tapahtuu? Vaihtoehtoja on kolme. Optimaalisin on tietenkin se, että ihanuus vastaa odotuksia ja päätyy lähes suoriltaan onnistuneeksi vaatteeksi. Joskus kuitenkin kangas hautautuu muiden sekaan ja menettää ihanuutensa ajan mittaan. Hohto katoaa, ompeluvisiota ei ole ja kangas päätyy kiertoon (onni ovat muut kangashamsterit ;) ). Kolmas vaihtoehto on se, että kuosi on niin herkullinen, ainutlaatuinen ja erityisesti vaikeasti saatava, jolloin sitä hillotaan ja hillotaan, koska eihän siitä voi mitään ommella! 


Ja tiedättekö mikä on kaikista mystisintä? Vaikka kaapit, laatikot ja muutkin jemmanimiset paikat pursuilevat metritolkulla kangasta, iskee pula silloin, kun mielessä on jokin tietty ompelus. Juuri sitä tarvittavaa kangasta, väriä tai laatua, ei löydy tai sitten sitä on liian vähän. Täysin käsittämätöntä. Kunnon hamsteri nimittäin ostaa kankaita ja tarvikkeita varastoon, "jotta niitä olisi, kun tarvitaan" tai "kun nyt näin halvalla saa", mutta todellisuudessa tulisi helpommaksi ja halvemmaksi tehdä vain täsmäiskuja vaate kerrallaan.

Nyt totesin henkisen rajani tulleen täyteen. Se tapahtui noin parikymmentä metriä sen jälkeen, kun säilytysratkaisut ovat tulleet täyteen. Kuvatut kankaat olivat lopullinen herättäjä; Ollessamme lomareissulla poissa kotoa kuukauden ajan, olivat kaikki ennen lomaa ja sen aikana tilatut ja ostetut paketit yhtenä kasana odottamassa. Järkytys. Enkä voi kiistää, etteikö alun mielihyvän jälkeen olisi iskenyt morkkis. Herranen aika kuinka paljon ihmisellä voi olla kangasta! 
Nyt laitan pankkitunnarit jäähylle, suljen silmäni uutuuksilta ja pysyn poissa putiikeista. Kysyntä ja tarjonta on saatava tasoihin ennen kuin voin hyvillä mielin jotain uutta tilata. Ellei sitten tule jotain tosi spesiaalia...

Ja nyt käsi pystyyn, olenko ainut kangasholisti, käykö kellekään muulle näin? Ja te, joilla ostaminen ja ompelu pysyvät samoissa raameissa, antakaa nyt hyvänen aika vinkkejä miten se onnistuu!

60 kommenttia

 1. Hear, hear! Hyvä kirjoitus ja tunnustan :D Ihan saatanallinen määrä kangasta asuu meillä, levittäytyneenä sekä yläkertaan että alakertaan. Ahdistaa oikeastaan ja on tosi vaikea päättää mitä ottaisi työn alle kun jotain ottaa. Helpompi olisi kun niitä olisi vähemmän! Minä tein jokunen aika sitten niin, että raidallisia ja yksivärisiä saan ostaa mutta en muuta. Pari semmosta spessua sitten kuitenkin on tullut vastaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, että kun niitä kivoja kankaita on liikaa, ei pääse alkuun mistään suunnasta! On miulla niitä ideoitakin ja suunnitelmia, mutta niitäkin niin paljon, että lopulta istun vaan pohtimassa mitä tekisin :D Kiitos Sonja vertaistuesta! Itsekin mietin tuota, että vain yksivärisille voisi joskus olla taas tarvetta.

   Poista
 2. Luin tän kännykällä ja piti heti tulla koneelle naputtaan kommentti :D Minullahan ei kauheasti ole kankaita syystä että 1. olen suht vasta (n. 6kk sitten) aloittanut ompelemisen ja 2. rahatulot on hyvin rajatut :) Mutta tunnistan kyllä tämän dilemman! Olen itse sellainen, että innostun aina kaikesta kauheasti ja hankin vaikka ja mitä, sitten tulee ähky eikä haluaisi tehdä mistään mitään. Kankaiden suhteen yleensä ostan sellaista mistä tiedän valmiiksi mitä teen, toki joskus on pakko saada jotain esim. hamstereista :) Kankaiden ostossa ja vähän muussakin olen yrittänyt ajatella, että aina tulee uusia ihania ja niitä edellisiä ihanampia niin kaikkea ei voi eikä tarvitse ostaa :) Itsehillintä taitaa olla avainsana tässäkin :) Mutta, ai kun siitä tulee hyvä mieli kun ei osta, siivoaa kaappeja tyhjemmäksi ja jopa saa vähän rahaa takaisin ja säästöön! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kannattaa käyttää tätä varoittavana esimerkkinä ja pysyä valitsemallasi tiellä :D Helposti sitä lipsahtaa hamstraamisen puolelle! Kuulostaa tutulta tuo innostumiseen kuuluva välineurheilu (olisitpa nähnyt varastoni, kun vuoden verran höyrysin kynsien koristelusta ;) ). Ihan totta, että aina tulee uusia ihania, tämän yritän pitää mielessä. Kaikkea ei tarvitse olla itsellä! Kiitos Noora kommentista :)

   Poista
 3. Todellakin tunnistan itseni tästä! Kyllä se varmaan on ääneen nyt myös tunnustettava; olen Tiina ja olen kangasholisti..
  Aikaa ompeluun ei tunnu löytyvän ja laatikot jo pursuilee, mutta kun...
  Ei niitä ihanuuksia vaan mitenkään raaski jättää sinne kauppaan! Ihan surullisina siellä odottavat uutta kotia, niinku koiranpentusilmät kennelissä ottajaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kerhoon Tiina! Ei todellakaan raaski, aina alkaa kaduttaa sekin, jos jotain ihanaa jättää ostamatta :D

   Poista
 4. Hehheh, juu tutulta kuulostaa :D Mä olen nyt kieltänyt itseäni ostamasta mitään kankaita ennen kuin saan tuota hamsterikasaa pienennettyä (Huoh ja silti salaa toivoin, että oisin saanut synttärilahjaksi pehemiän possupussin :D Onneksi en saanut). Tsemppiä lakkoiluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, possupussit ovat kaiken pahan alku ja juuri ;) Onnittelin itseäni, kun Paapiin possut pystyin viimeksi vastustamaan. Kiitos Noranda tsempeistä, samoin :)

   Poista
 5. I feel you sister. Olen tällä hetkellä koditon, asun kaverin sohvalla ja Ompelukoneet on varastossa odottamassa muuttoa. Remontin viivästyminen masentaa, joten millä nostatin tunnelmaa? Kävin Eurokankaassa ja ostin muutaman metrin kangasta. Ne on nyt autossa odottamassa seuraa koko muusta omaisuudestani, kun viikonloppuna karavaani lähtee taas anopin hoiviin. Hoitoa tässä tarvitaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nostattaa todellakin tunnelmaa, kun pikkuisen jotain herkkukangasta saa ostaa ;) Painosanalla "pikkuisen", omalla kohdallani tuli nyt kylläihan mahalasku, liika on liikaa. Tsemppiä evakossa olemiseen, varmasti kiristää pinnaa muutenkin kuin ompelemisen kaipuu. Kiitos Kirsi kommentista!

   Poista
 6. Olipa osuva ja hauskasti kirjoitettu teksti! :) Onhan se aika järjetöntä hamstrata kankaita mutku mutku... Siivosin kesällä kangaskaapin ja päätin ryhdistäytyä sen vajentamisessa. Pitäs vissiin tehdä isoja vaatteita niin sais kerralla koko kankaan menemään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutku, mutku... Niinpä! Kiitos Sakru! Joku puolijoukkueteltta voisi olla kokoluokassaan sopiva ;)

   Poista
 7. Kyllä kyllä, niin tuttua. Itse olen ajatellut, pitäisikö vain ommella pinon päälimmäisestä alimpaan saakka. Miettimättä sen enempää yhtä edelle toista. Ja loput sitten kiertoon. Mutta vaikiaa on...

  VastaaPoista
 8. Hei, olen Tiina ja olen kangasholisti.... Se alkoi täälläkin ihan vaan laatikosta.... Nyt niitä on kolmen hyllykön verran..... Lakkoilua on yritetty ja sitä kestää aina korkeintaan 2-3kk. Sen jälkeen tulee joku kuosi joka iskee ja ostaa "ihan vaan ton yhden kun teen siitä pojalle" ja äkkiä huomaa taas hakevansa paketteja postista......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie luulen, että nyt alkuun tuo muutamakin kk toisi jo helpotusta. Ehkä... Pakettien haku vaan on niin kivaa! Joulu monta kertaa vuodessa ;) Kiitos Tiina kommentistasi!

   Poista
 9. Hei, olen Tiina ja olen kangasholisti.... Se alkoi täälläkin ihan vaan laatikosta.... Nyt niitä on kolmen hyllykön verran..... Lakkoilua on yritetty ja sitä kestää aina korkeintaan 2-3kk. Sen jälkeen tulee joku kuosi joka iskee ja ostaa "ihan vaan ton yhden kun teen siitä pojalle" ja äkkiä huomaa taas hakevansa paketteja postista......

  VastaaPoista
 10. Ihan toivotontahan tää touhu on, ei voi muuta sanoa! Jatkuvasti päätän, että enää en osta yhtään mitään, mutta kas, ei montaa päivää mene kun uusia kankaita on taas hyppysissä. Millä tästä parantuu, kertokaa nyt hyvät ihmiset mullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vaan tunnustamaan ongelma, meitähän on monta :D Hulluutta tämä kangashulluus! Kiitos kommentista Amelia :)

   Poista
 11. Loistavasti kirjoitettu juttu! Jepjep. Paha tauti. Ei voi mitään. Välillä on kuivia kausia ja sitten käy repsahdus. Tänään just siivosin tilkkulaatikon ja samalla havahduin siihen, miten täynnä mulla on kaapit. Taas. Ja tiedossa muutamakin reissu, joilta varmasti tulee ostettua kangasta. Onneksi tilkut sain pojan eskariin lahjoittaa, mutta kuka kumma ne kaikki muut ottaa? Kamalankin värisiä kankaita, kun - jos - ehkä tarvitsee vaikka naamiaisasuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi :) Repsahduksia käy tässä niin kuin muissakin riippuvuuksissa ;) Mie myös hämmästelen välillä, kuka noita rumiakin kankaita on hommannut, ihan ihme juttu! Mukavia reissuja ja kangasostoksia :)

   Poista
 12. Voih miten osuitkaan asian ytimeen! Täällä yksi joka himoaa ja hamstraa mutta aikaa ei ole! Paha paha yhtälö. :D taitaa lapsetkin kasvaa ulos kuosikankaista ennenkö onnistun niistä kaikista jotain ompelemaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen itsekin kauhistellut, että liekö sopivatkaan lapsille enää sitten, kun ne vihdoin työn alle pääsee! Kiitos Iina kommentista :)

   Poista
 13. Tunnustan ja tunnistan itseni, näillä metreillä vaatettaisin perheen muutaman vuoden. Mutta olen antanut itselleni anteeksi. Kankaat ovat ihania, minun taidettani. Kiva, jos niistä joskus syntyy jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana asenne Sanne-Maija, tuo kyllä helpottaa! En usko, että tuosta määrästä muuten niin tuskailisinkaan, mutta kun säilytystilat on ihan nolla :( Taidepointti napattu, voin sillä perustella miehellekin ;)

   Poista
 14. Tunnustan! Olen kangasholisti. Pahasti. Nämä sinunkin kankaasi saavat napsusormeni kihelmöimään ja haluamaan näitä kankaita! Niin tunnistan tuon, että on kankaita kaapit täynnä ja kun alkaa ompelemaan ei ole oikeanlaista kangasta, Sulaa hulluutta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on jo paha merkki :D Itse kärsin ihan samasta, kun näen toisella jotain ihanaa, niin tahtoisin itsekin! Kiitos ilmoittautumisesta NorppaStiina :)

   Poista
 15. Tunnustan. Ja voin tunnustaa äitinikin puolesta. Mutta äitiäni helpotti yksi asia, jota minulla ei ole. Kun olin 4 luokalla, aloin itse ompelemaan vaatteitani, kangas rahaa minulla ei tietenkään ollut, joten menin äitini varastoille. Äitini oli tietenkin hyvin onnellinen kun tytär innostuu samoista asioista kuin itsekin. Sain melkeinpä aina ottaa sen kankaan jonka halusin, voihan niitä sinisiä kukallisia puuvillaisia lappuja housuja sentään, aina ei nimittäin ihan löytynyt juuri oikeaa materiaalia, mutta kun oli pakko päästä ompeleen. Onneksi Raumalla on Jättirätti, ja yläkoulussa jo kuukausi rahani alkoi mennä kankaisiin. Varastot ovat valtavat... pitäsköhän munkin kirjoittaa tästä blogiini oikeen postaus? Mut hei, olen myös säilyttänyt kaikki Käsityökerho lehteni vuodesta 1997 alkaen. Eilen tiesin mitä kaavaa hain, kahlasin kaikki läpi, ja juuri sitä kaavaa jonka halusin ei vain löytynyt. Etsin myös 60cm vetoketjua, 50 muuta vetaria kyllä oli, mut ei just ton kokoista... Voihan HAMSTERI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kangasholismi on siis myös periytyvää, pitää omaa tyttöä varottaa :D miullakin on tuo vetskaripulma! Olen hamstrannut (niitäkin), mutta ei taatusti ole koskaan oikeanlaista! Voi apua :D kiitos Mia viestistäsi!

   Poista
 16. Ihana postaus! En ole ongelmani kanssa siis todellakaan yksin:) n. 2 vuotta sitten ompeluharrastukseni alkoi kankaiden ja tarvikkeiden hamstrauksella. Koska pitäähän olla paljon kankaita, mistä ommella. Uusia ideoita ja suunnitelmia syntyi koko ajan lisää ja kangasvarasto jatkoi vain kasvamistaan, en vain ehtinyt ompelemaan samaa tahtia..eli minulla on edelleen kaapissa muhimassa tuolloin hankittuja kankaita. nyttemmin olen osannut hieman hillitä itseäni, olen jopa ajatellut vieväni osan kankaista myyntiin paikkakunnalla järjestettävään käsityötapahtumaan. Osasta kankaista pystyn surutta luopumaan:) toki jos nään oikein herkkukankaan, tulen jatkossakin varmasti ostamaan ilman tiettyä projektia miettimättä, mutta olen ainakin vähentänyt reippaasti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika on :) Itse olen nyt yrittänyt opetella, etten osta mitään ihan ok kankaita, vaan vain niitä oikeasti omaan silmään tosikivoja. Ne ookoot jää niin helposti muhimaan kaappiin. Kiitos tuesta Villa Pipo :)

   Poista
 17. Hei, olen Marjaana ja olen kangasholisti.

  VastaaPoista
 18. Hei, olen Helena, 59v, ja olen kangasholisti. Ei, tähän ei voi laittaa hymiötä perään. Kaapit pursuilevat toinen toisiaan ihanampia kuoseja, mutta en ehdi ommella niistä mitään, kun on pakko niin paljon istua koneella katsomassa, mitä kaikkea ihanaa muut ovat ommelleet, mitä löytyy Pinterestista, onko uusia kankaita tulossa jne. jne... Mutta siis, oli ihana postaus, samassa veneessä ollaan, ja kohtalontovereita on aina kiva löytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena kommentistasi :)! Vitsi jos kaiken tietokoneella vietetyn ajan ompelisikin, niin kaapit tyhjenisivät hyvää kyytiä :D

   Poista
 19. Hauska postaus :D. Tunnistan osittain itseni - napsusormi mulla pysyy aika hyvin kurissa ja Eurokankaaseen menen yleensä tarpeesta (1-2 krt/kk), silloin on kyllä yksi heräteostoslupa aina varsinaisten tarpeiden lisäksi :) Ulkomailla sekoan aina jos on kangaskauppoja, niin kävi tänäkin kesänä (onneksi ei matkusteta kuin ehkä se kerta vuoteen). Silti minullakin on hyllyt taas täynnä, osittain siitäkin syystä että olen suvun virallinen vanhojen lakanoiden/pöytäliinojen/kangaspalojen vastaanottaja. Tänä kesänä on tullut laatikko sieltä ja nyssykkä ja pussukka tuolta. Ei mun tarvitsisi ostaa itse mitään, mutta haluan toki! Nyt olen päättänyt toistaiseksi alkaa kieltäytyä näistä nyssyköistä ja pussukoista, kun ei mahdu niin ei mahdu! Kaikki niistä eivät edes heti todellakaan tule ommeltua vaan odottavat oikeaa projektia. Joku muu saa ottaa nyt tän mun kankaiden pelastaja roolin vaihteeksi.

  Mutta, mutta... on minullakin ongelma, nimittäin käsityökirjat (nykyään myös ulkomaiset lehdet), niitä tulee ostettua, sillä tykkään edelleen hakea inspiraatiota paperiversioina :). Juuri tässä on mulla nyt potentiaalinen kirjalista koneen vieressä, että jos sitä vaikka muutaman uuden kirjan syksyn kunniaksi tilaisi..... Että jos vähän vilkaisen äkkiä, millaisia ne on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kirjat onkin kiva keräilyn kohde! Älä nyt herttinen sentään anna enää lisää hamtrausideoita ;) Tuttua tuo pikkuisen vilkaisu, yleensä tulee kalliiksi... Nul täsmäiskut livekauppaan ovat kyllä parempia kuin netti siitäkin, että monesti postareiden takia ei viitsi vaan yhtä tai kahta tilta, vaan on "kannattavampaa" ostaa enemmän. Hienosti ajateltu eikö? Kiitti Krista siullekin :)

   Poista
 20. Kangasholisti täälläkin, hei. Et todella ole yksin tämän asian kanssa :D Kankaat vaan pursuilee joka paikasta eikä todellakaan voi muistaa mitä kaikkea kaapeissa ja laatikoissa on, ja siltikin, kun inspiraatio johonkin ompelukseen iskee, ei siihen sopivaa kangasta löydy. Omalla kohdallani tilannetta pahensi huommattavasti aloitettuani satunnaiset työt kangaskaupassa. Päivät kankaiden parissa plus henkilökunta-alennukset, ei hyvä yhdistelmä ;) Ennen ostin lähinnä vain kirppareilta ja sen sai vielä perusteltua hatarasti itselleen ekologisuus- argumenteilla. Mutta joo, eihän kukaan tällaista kangas/vaatemäärää oikeasti TARVITSE. Tästä isnpiroituneena meenkin leikkaamaan muutaman paidan, niin tulee kangaslaatikoihin tilaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, kangasmyyjän työ olisi kyllä iso riski! Voin vaan kuvitella :D Kiva, jos inspis iski, itsekin haaveilen samasta :) Kiitos Heidi!

   Poista
 21. Kysyit blogissani tuosta vaippapussukasta. Voit etsiä ´Blöjfodral´ tai ´diaperclutch´ nimillä tai sitten esim mun pinterestissä on useampi ohje Sewing - baby-kansiosta (tosin yksikään ei suomeksi, mutta on superhelppo tehdä). Toivottavasti löydät. :)

  VastaaPoista
 22. Kysyit blogissani tuosta vaippapussukasta. Voit etsiä ´Blöjfodral´ tai ´diaperclutch´ nimillä tai sitten esim mun pinterestissä on useampi ohje Sewing - baby-kansiosta (tosin yksikään ei suomeksi, mutta on superhelppo tehdä). Toivottavasti löydät. :)

  VastaaPoista
 23. Klik, klik, klik.

  "Käväisen Eurokankaassa vaan ostamassa yhen vetskarin." (Palaa takaisin täyden pussukan kanssa - kun kerta palalaarista löytyi NIIN HALVALLA!)

  Klik. Klik.

  Kyllä, tunnustan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitos vertaistuesta Kätsä! Nuo vetskarinhakureissut on pahoja ;)

   Poista
 24. Ihana kirjoitus. :) Itse en tunnustaudu ihan vielä kangasholistiksi. Säilytystilaa on rajallisesti ja olen koittanut pitää tiukan rajan. Kirppareilta saatan kyllä hankkia kankaita vaikka säilytystilat tulisivat vastaan.. Enemmänkin kyllä kankaita hankkisin, vaan onneksi olen niin pihi luonteeltani että useinkaan en raaski, ellei todellista tarvetta ole.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin ottaa sinusta siis mallia! Kirpparille pitäisikin päästä taas kiertelemään, tosin olen huono sieltä mitään löytämään. Kiitos Raisa :)

   Poista
 25. Makee kirjotus :) En tunnustaudu ihan täydeksi kangasholistiksi, vaikka sairaus onkin kokoajan pahentunut!
  Kolme vuotta sitten aloitin ompelun ja kankaita tuli tilattua sillain että ompelin ne heti vaatteeksi.
  Sitten kun netistä löytyi aina vain uusia putiikkeja ja uusia kuoseja, on napsusormi päässyt välillä lipsumaan pahemman kerran... Onneksi olen luonteeltani kuitenkin kohtuu pihi :D
  Aluksi kankaat oli parissa pussukassa, nyt on Ikeasta hankittu hyllykköä ja kaikki on täynnä! Mutta osittais syytän siitä niitä ilmaisia kankaita, joita olen tätiltä ja muilta saanut. Kaikki ilmainen kangashan pitää ottaa vastaan vaikkei sitä tarviskaan? :)

  Itselläni on sellainen "muistilappu" johon kirjoitan mitä aijon ommella lähitulevaisuudessa / mihin olen tilannut kankaita. Sitten kun kyseinen vaate/ompelus on valmis, viivaan sen yli ja perään hymiö :) :I :( että olenko ollut tyytyväinen lopputulokseen. Sitä listaa on vaan niin hauska pitää :D Tosin sekin on jo venynyt A4 kokoon kahteen riviin... Eli ompeluhakuja riittää :) Ja ehkä tämä listakin saattaa vähän hillitä liikoja hamstrauksia, kun siitä näkee heti että onhan tuota tullu ommeltua ja kankaitakin on odottamassa ;)

  Mutta ihana harrastus! Koitetaan hillitä itsemme kohtuudella ja nauttia harrastuksen tuomista mielihyvän tunteista huolimata pursuilevista kangas kätköistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kirjoituksesta Anonyymi :) Tuo muistilappu onkin hyvä keksintö! Miullakin on luonnoslehtiö, mutta omilla sivuillaan ideat ja suunnitelmat ovat niin levällään, ettei tietenkään yhdellä silmäyksellä näe. Oma ompeluhuone olisi miulla haaveissa joskus lähivuosina, joten sitten tämä tuska ainakin vähän helpottaisi, kun tilaa olisi paremmin :)

   Poista
 26. Ompeluhaluja siis riittää... ;)

  VastaaPoista
 27. Hei, olen Outi ja kangas- ja lankaholisti. Molemmat pääsivät valloilleen heti kotoa muuttaessa (olin silloin 17v) ja heräsin todellisuuteen jo 13v sitten, mutta .... Todellinen herääminen tuli kun lähdin vuoden alussa mukaan lankalaihikseen ja tulokseni oli 52kg 581g lankaa! Pahinta lienee se, että jos langat mahtuvat 5 laatikkoon, on kankaita ainakin 2½ kertaa enemmän! Jos ensivuonna kaikille kangasholisteille olisi kangaslaihis?!?!? Minun ainakin pitäisi olla mukana! Että et todellakaan ole ainoa ja toivon mukaan meidän molempien kangasvarastot vähenevät roimasti! En nimittäin edes uskalla avara laatikoita mitatakseni kankaiden määrää! No, joululahjat tulevat tänävuonna 100% varmuudella olemaan itse tehtyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, tilanne kuulostaa kyllä vakavalta ;) Langatkin vievät varmasti tilaa melkoisesti. Kangaslaihis olisi kyllä hyvä, uskaltaisikohan laskea kaikki... Laitetaan harkintaan! Kiitos kun jaoit tarinasi Delffi :)

   Poista
  2. Apua! Sinusta inspiroituneena kävin sitten kankaani läpi!
   http://ouskuntekeleet.blogspot.fi/2015/08/confessions-of-fabricaholic.html

   Poista
 28. Hei. Olen Sari ja myös kangasholisti! Aina päätän että nyt: uusia en osta ennenkuin edes osa on ommeltu vaatteiksi! Tänään suunnittelin siirtäväni työhuoneeni yläkerran isoimpaan huoneeseen jotta kankaat mahtuisivat sinne paremmin...😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on hyvä ratkaisu :D Siulla on kyllä ihania kankaita aina ompeluissa, olisi hauska nähdä kangaskaappisi! Kiitos kommentista SariJohanna :)

   Poista
 29. juu kangasholisti täällä täyttelee kotona kaappeja ja ompelun tuotoksena myös vaatteita alkaa olla ihan liikaa..... eivätkä nekään mahdu enää kaappiin... Toivottavasti Siivouspäivänä ei sada ja saisin osan neidon pienistä (itsetehdyistä vaatteista) myytyä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eitsu kommentistasi ja tervetuloa kerhoon ;) Toivottavasti Siivouspäivä toi vähän helpotusta!

   Poista
 30. Ihana teksti!
  Itse käyn samoja fiiliksiä läpi kovin usein ihan vaan ostettujen vaatteiden kanssa, mistä niitä vaatteita oikein tulee?!
  Toisaalta siun tekstiä lukiessa tuli kyllä mieleen oma äiti ja miten ihana äiti sie oot! Lapsuudessa äiti ompeli kaikki päälläni olevat vaatteet ja voi, että miten ihania kankaita sainkaan pitää ylläni! Miusta on ihana, kun ompelet lapsosille vaatteet ja vielä niin taidokkaasti! Jatka vaan kankaiden shoppailua, lapset kyllä vanhempina arvostaa siun panostusta!
  T: Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Laura ihanasta kommentista ♥♥ En muistanutkaan, että äitisi ompeli? Sen sijaan muistan paitasi, missä oli siun kuva ja olin ihan ihmeissäni,miten se oli mahdollista :D Tuon asenteen otankin; kankaiden osto onkin vain panostamista lapsiin!

   Poista
 31. Voi, tää oli kuin suoraan mun suusta koko teksti, paitsi että itelleni ei ole vielä tullut muuta rajaa ikinä vastaan kuin kuukausittain raha :D Mutta voi miten ihana ja kamala oli lukea ajatuksiasi jotka oli aivanku mun päästä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hauska kuulla, että kirjoitin samaistuttavan tekstin! Kiitos kivasta kommentista Maikki ♥

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!