Unohtuneet sokerihiiret

Ompelupiireissä vakiintunut käsite on "ufo", mikä tarkoittaa kesken jäänyttä ompelusta.
Itse en sellaisia yleensä kerää, sillä mielummin teen yhden vaatteen kerrallaan valmiiksi
 (en siis ole tarpeeksi nokkela maksimoidakseni ajankäyttöä sarjatyöllä, 
mikä monesti olisi paikallaan). Tälle hupparille kuitenkin kävi niin, 
että se unohtui kanttausvaiheessa ompelulootan pohjalle ja jäi sinne pitkäksi aikaa.

Kunnes vihdoin tovi sitten sen sieltä huomasin. Jostain syystä toimeen tarttuminen ei olisi houkutellut yhtään (se on toinen syy, miksi en jätä ufoja - en oikein viitsisi sitten tehdä niitä enää lainkaan), mutta sain lopulta resorit leikeltyä ja surautettua kiinni. Eihän siinä edes kauaa sitten lopulta mennyt.
Hupparin kaavana on Wind chime (Ob 4/14) koossa 92, mitä jatkoin vielä helmaresorilla.
Ihan en tuolle nappihalkiolle lämmennyt, tuollaisenaan vaatisi toisen paidan alle. Kiva idea sinällään ja lisää näköä, joten ehkä seuraavalla kerralla jätän halkion vain matalammaksi.


Syksyisen värikästä tiistaipäivää jokaiselle ♥

12 kommenttia

 1. Onneksi miulla on ufoja siunkin edestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nyt ei muuta kuin kone surraamaan! Tai sitten voit siirtää Eelle tehdyt ufot suoraan meille, jos jäävät pieniksi ;)

   Poista
 2. Onneksi löytyi! Kiva huppari tuli. Ja useimmiten niiden kanssa on just noin, että jokin jää kesken eikä sitten mene kuin se 10 min, että saa valmiiksi :)

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä oikea suloisuus, siis sekä poika että huppari :). Tuollainen napitushalkio onkin kiva, erilaista ilmettä saa huppariin. Ufoja minullakaan harvoin jää, vaikka montaa vaatetta kerrallaan teenkin. Yksi oloasu on tosin ollut luvattoman kauan työn alla, tunnustan. Ja taitaa vielä toistaiseksi jäädäkin odottamaan insipiraatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hanna Mi ♥ Sie olet kyllä hurjan tuottelias, taidat ommella unissasikin, ei siinä ehdi mikään ufoutua :)

   Poista
 4. Hieno huppari! Mulla tuntuu noita ufoja kertyvän vähän useamminkin. Pöh, miten tylsää on niitä sitten ommella loppuun!! Onneksi sait tämän valmiiksi. Todella ihana kangas. Olen tuota itsekkin haaveillut, mutta... parempi ommella ja kierrättää lapsille mun vanhoja vaatteita kun tuntuvat piirtävän kaikkiin jollakin isännän työtusseilla :/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan tylsää! Miten voikin olla, että se inspiraatio hukkuu tyystin siinä välissä, jos ei tee pikapuoliin valmiiksi... Oho, ikävä juttu tuo tusseilla sottaaminen, ei varmasti ilahduta uusissa vaatteissa :P Kiitos kommentistasi ♥

   Poista
 5. Ihana väripilkku syksyyn! Ehdottomasti kannatti ommella valmiiksi! Ja noista ufoista.. yritän pitää määrän nollana, eipä nämä kankaat kuitenkaan ilmaisia ole. Tietenkään aina ei kaikki onnistu ja hommaa joutuu kypsytellä hetken että saa jotain käyttökelpoista valmiiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :)! Hyvä pointti tuo kankaan hintakin, ihan totta. Ufojen kanssa taitaa käydä yleensä niin, että kaikki kesken jäävät ne tekeleet, mitkä tökkää jotenkin jo alkuunsa. Onneksi valmis työ voi olla silti mainio :)

   Poista
 6. Erittäin ihana huppari ja nappilista näyttää tosi kivalta. Vaatii tosiaan varmasti jonkun paidan alle. Minäkin pyrin tekemään yhden työn loppuun asti kun mulle käy just niin, että sitten se työ jää kesken ja unohtuu johonkin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!